Paras lainatarjous helposti


Täytä lainahakemus ja saat lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Vakuudeton kulutusluotto on helppo nostaa tilille.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Suunnitteletko lainan hakemista, mutta sinulla ei ole esittää lainallesi vakuuksia tai takaajaa?

Vakuudellinen laina on siinä mielessä järkevä laina, että vakuuksien avulla lainaehdot ja lainan korkotaso saadaan usein soviteltua hyvin edullisiksi. Aina vakuuksien asettaminen ei kuitenkaan ole mahdollista joko sen vuoksi, että niitä ei ole tai silloin, kun lainantarve on niin äkillinen, että laina tulisi saada tilille mahdollisimman pian.

Vakuudetonta lainaa voi tänä päivänä hakea kokonaan verkossa, eli erillisiä lainaneuvotteluita ei pankin kanssa tarvitse käydä.

Lainatarjous on mahdollista saada sähköpostiin jopa välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen ja lainasopimus voidaan allekirjoittaa kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla. Pelkkä lainan hakeminen ei kuitenkaan vielä sido sinua mihinkään, vaan voit hakea lainaa ilman sitoumuksia.

Lainan hakemiseen verkossa liittyy kuitenkin monia tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Niitä ovat erityisesti lainatarjousten pyytäminen ja lainaehtoihin tutustuminen.

Mistä lainatarjouksen saa?

Lainatarjouksen pyytäminen alkaa lainahakemuksen täyttämisellä. Lainahakemuksen täyttämiseen kannattaa varata jonkin verran aikaa, sillä on tärkeää, että kaikki tiedot tulevat hakemukseen oikein.

Kun pankki tai muu rahoituslaitos on käsitellyt lainahakemuksen, se tekee hakemuksessa annettujen tietojen pohjalta lainatarjouksen, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot tulevaan lainaasi liittyen.

Lainatarjous on luotonmyöntäjän antama lupaus sinulle lainan myöntämisestä. Lainatarjouksessa kerrotaan, kuinka paljon luotonmyöntäjä on valmis lainaamaan sinulle, millä takaisinmaksuajalla ja millaisilla korkokustannuksilla.

Voit saada useita lainatarjouksia samanaikaisesti, kun lähetät lainahakemuksen kumppaniemme kautta.

Parhaimmillaan saat useita lainatarjouksia muutamassa minuutissa, ja voit myös saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vertaile lainatarjoukset kuitenkin aina ennen lainan nostamista. Paras lainatarjous löytyy vain vertailemalla.

Lainatarjous sisältää kaiken tarvittavan

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista lainatarjouksen sisältöön kannattaa tutustua huolellisesti. Lainatarjouksen tulee sisältää kaikki tarvittava tulevaan lainaasi liittyen aina takaisinmaksuajasta lainan todellisiin vuosikustannuksiin.

Lainatarjouksen tulee siis ilmoittaa selkeästi kaikki kustannukset, mitä lainan ottaminen tulee sinulle tuottamaan.

Kannattaa aina lukea lainatarjous tarkasti ennen lainan nostamista.

Lainatarjouksen nimelliskorko ja todellinen vuosikorko

Lainan nimelliskorko onkin hyvin laajalti käytetty esimerkkikorko, jota pankit ja rahoituslaitokset käyttävät mainostaessaan lainatuotteitaan.

Nimelliskorkojen vertaaminen toisiinsa voi kuitenkin osoittautua harhaanjohtavaksi, sillä lainaan liittyy myös monia muita kuluja, jotka kasvattavat lainan lopullista hintalappua.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki kulut

Muita huomioon otettavia lainakuluja, jotka lainatarjouksen tulee myös pitää sisällään, ovat lainan avausmaksut/käsittelymaksut, palvelumaksut, tilinhoitokulut ja laskutuslisät.

Kyseessä voi olla kertaluonteinen veloitus, kuten lainan avausmaksu tai kuukausittain lainasumman päälle lisättävä korkokustannus, kuten tilinhoitokulu tai laskutuslisä. Kun nämä korkokulut lisätään lainan nimelliskorkoon, muodostuu lainalle todellinen vuosikorko.

Lainatarjouksessa huomiota kannattaa siis kiinnittää ennen kaikkea lainan todelliseen vuosikorkoon. Näin saat paremman kokonaiskuvan siitä, paljonko lainasi tulee sinulle korkoineen ja muine kustannuksineen maksamaan.

Erityisesti pienempien lainasummien kohdalla kannattaa olla hyvin tarkkana, sillä juuri lainan muut kulut saattavat nousta todella korkeiksi, koska lainasumma on pieni – näin ollen, vaikka kustannukset vaikuttaisivat euromääräisesti edullisilta, kun niitä verrataan lainattavaan summaan selviääkin yllättäen, että kyseessä on prosentuaalisesti merkittävä kulu.

Laki määrää lainan todellisen vuosikoron

Vuonna 2019 voimaan astuneen korkokattolaki-uudistuksen myötä vakuudettomien kulutusluottojen nimelliskorko saa olla vuodessa maksimissaan 20 % ja muut kustannukset maksimissaan 0,01 % lainasummasta per päivä, mutta vuodessa enintään 150 euroa.

Ennen viimeisintä pysyvää lakiuudistusta erityisesti pienempien pikavippien korkokustannukset saattoivat helposti kohota pilviin, sillä lainan nimelliskorko saattoi vaikuttaa huokealta, mutta lainan muut kustannukset nousivat jopa tuhansiin prosentteihin.

Korkokattolaki-uudistuksen myötä nämä lainatuotteet ovat kuitenkin poistuneet markkinoilta.

Mistä paras lainatarjous?

Paras lainatarjous on luonnollisesti edullisimmalla korolla varustettu lainatarjous, mutta tällainen lainatarjous ei välttämättä irtoa omasta pankista, vaikka moni voisi niin uskoa.

Vaikka lainojen keskittäminen omaan pankkiin voi olla hyödyllistä esimerkiksi siinä mielessä, että lainat voivat kerryttää bonuksia tai muita rahanarvoisia etuja, paras lainatarjous vakuudettomalle lainalle ei välttämättä löydy nimenomaan omasta pankista.

Paras lainatarjous löytyy kilpailuttamalla

Vakuudettomien lainojen yleistyessä kovaa tahtia lainamarkkinoilta löytyy tänä päivänä lukuisia kotimaisia, pohjoismaalaisia ja eurooppalaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kuluttajille vakuudetonta lainaa lähes kilpaa.

Tarjonnan kasvaminen onkin johtanut siihen, että edullisimman lainan löytämiseksi kuluttajien tulisi pyrkiä pyytämään mahdollisimman monta lainatarjousta eri luotonmyöntäjiltä.

Hae lainaa yhdellä hakemuksella useista eri rahoituslaitoksista

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, lainatarjouksen saaminen edellyttää lainahakemuksen tekemistä. Jos lähtisit pyytämään jokaiselta luotonmyöntäjältä erillistä lainapäätöstä, sinun tulisi siis lähettää useita eri lainahakemuksia, joiden täyttäminen vie aikaa ja vaivaa.

Koska lainahakemuksessa käsitellään pääasiassa täysin samoja tietoja, voit itse asiassa saada useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta yhdellä lainahakemuksella.

Tämä onnistuu parhaiten palvelumme avulla, sillä voit kilpailuttaa jopa kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset helposti yhdellä lainahakemuksella.

Yhdellä hakemuksella voi saada näin jopa kymmeniä eri lainatarjouksia muutamassa minuutissa.

Näin kilpailutat lainatarjoukset

Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että pyydät useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Tämän jälkeen lainatarjouksia vertaillaan toisiinsa lainan todellisten vuosikustannuksen pohjalta, jolloin lainatarjousten joukosta on helppo löytää edullisimmalla korolla varustettu laina.

Useita tarjouksia yhdellä hakemuksella

Kun jätät lainahakemuksen vertailupalvelumme kautta, voit saada ensimmäiset lainatarjoukset jopa muutaman minuutin sisällä.

Tämä johtuu siitä, että monet luotonmyöntäjät ovat automatisoineet lainahakemusten käsittelyn, mikä puolestaan mahdollistaa nopean ja helpon lainojen kilpailutuksen suoraan verkossa.

Lainatarjousten kilpailuttaminen onnistuu askel askeleelta siis näin:

1. Valitse sopiva lainasumma ja laina-aika – voit kokeilla lainalaskurin avulla suuntaa-antavasti, paljonko maksaisit lainastasi kuukaudessa lainasummaa ja laina-aikaa muuttamalla

2. Täytä lainahakemus – lainaprosessin nopeuttamiseksi varaa jo mukaan valmiiksi tarvittavat tulotodistukset, kuten palkkakuitit tai Kelan tukipäätöksen

3. Lähetä lainahakemus – hakemuksen lähettämisen jälkeen saat yleensä tarjouksia heti, mutta suosittelemme odottamaan muutaman tunnin, jolloin varmistat, että kaikki luotonmyöntäjät ehtivät käsitellä hakemuksesi

4. Tutustu lainatarjouksiin kaikessa rauhassa – lainatarjoukset ovat voimassa luotonmyöntäjästä riippuen noin 2–4 viikkoa, joten sinulla on runsaasti aikaa tutustua lainaehtoihin. Lainoissa on yleensä eroja mm. laina-ajan, korkojen ja kulujen osalta. Eroa voi olla myös sen osalta, kuinka paljon lainaa voit saada.

5. Jos sopiva lainalupaus löytyy, hyväksy lainatarjous sähköisesti, toimita tarvittavat liitteet luotonmyöntäjälle ja allekirjoita lainasopimus omilla verkkopankkitunnuksilla. Lainan vakuudeksi et tarvitse mitään.

Helppo tapa löytää edullinen lainatarjous

Kun jätät lainatarjousten kilpailutuksen meidän huoleksemme, etsimme sinulle yhteistyökumppaniemme joukosta aina parhaat lainatarjoukset. Näet lainatarjousten joukosta edullisimman lainatarjouksen ensimmäisenä, mutta lopullinen päätös lainatarjouksen hyväksymisestä on aina sinun.

Lainatarjouksen pyytäminen ei maksa mitään, eikä sido ottamaan lainaa, joten voit halutessasi hylätä kaikki lainatarjoukset, jos yksikään niistä ei vastaa tarpeitasi. Voit lisäksi aina palata lainanhakuun uudemman kerran, täysin ilman sitoumuksia.

Voit hakea lainaa ilman sitoumuksia

Lainatarjousten pyytäminen on nopea ja maksuton tapa selvittää ajankohtaisesti, millaisella korolla ja lainaehdoilla eri pankit ja rahoituslaitokset ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa ilman vakuuksia.

Pidä kuitenkin mielessä, että kaikki luotonmyöntäjät eivät välttämättä tee lainahakemuksesi pohjalta luottopäätöstä. Tämä voi esimerkiksi johtua liian suuresta lainasummasta tai liian pitkästä laina-ajasta omiin tuloihisi nähden.

Tarkista myös ennen lainahakemuksen lähettämistä, että täytät kaikki ehdot. Esimerkiksi merkintä luottotiedoissa voi estää vakuudettoman lainan saamisen jopa kokonaan.

Paras lainatarjous: Usein kysytyt kysymykset

Onko lainatarjous sitova?

Lainatarjous on luotonmyöntäjän lainalupaus lainan myöntämiseksi, mutta sinun ei tarvitse kuluttajana hyväksyä tarjousta, jos se ei vastaa tarpeitasi. Voit hylätä lainatarjouksen yksinkertaisesti jättämällä lainanhaun sikseen.

Miksi alustava lainatarjous ei ole lopullinen lainatarjous?

Luotonmyöntäjä voi tehdä hakemuksesi pohjalta alustavan lainatarjouksen, mutta erityisesti suurempien lainasummien kohdalla sinun on vielä toimitettava luotonmyöntäjälle todisteet siitä, että lainahakemuksessa ilmoittamasi tulot ovat todelliset. Varmistat kilpailukykyisemmän koron lainallesi silloin, kun pystyt todistamaan, että lainasumma ja laina-aika ovat realistisia tulotasoosi nähden.

Voinko saada lainatarjouksia yhdessä puolison kanssa?

Voitte hakea lainaa myös yhdessä puolison kanssa. Tällöin molemmat hakijat täyttävät tietonsa lainahakemukseen.

Mistä tunnistaa hyvän lainatarjouksen?

Hyvä lainatarjous sisältää aina kaiken tarvittavan tiedon tulevasta lainasta. Kun haet lainaa vertailupalvelumme kautta, saat aina parhaat lainatarjoukset hakemuksessa antamiesi tietojen pohjalta.

Miksi lainatarjous kannattaa pyytää netissä?

Kun pyydät lainatarjoukset verkossa, varmistat, että saat useampia lainatarjouksia yhdellä lainahakemuksella. Näin voit löytää edullisemman lainan paljon todennäköisemmin verrattuna siihen, jos pyytäisit lainatarjousta pelkästään omasta pankista.

Kuinka nopeasti voin saada lainaa?

Lainaa voi saada kumppaniemme kautta jopa saman päivän aikana.

Miten löydän edullisimman lainatarjouksen?

Vertailusivumme avulla voit etsiä lainantarjoajia ja löytää edullisimman lainan. Vertaile lainatarjoukset aina ennen hakemista. Vertailu kannattaa aina, sillä edullisempi laina voi säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Miten saan lainaa nopeasti?

Lainaa voi hakea hyvin nopeasti. Hakemus on helppo täyttää, ja lainatarjouksia voi saada vain muutamassa minuutissa. Voit hakea lainaa milloin tahansa, ja saat lainaa parhaimmillaan tilille samana päivänä.

Paljonko laina-aika on tyypillisesti?

Tyypillinen laina-aika vakuudettomissa lainoissa on 1-15 vuotta.

Miten täytän hakemuksen lainaa varten?

Hakemus on helppoa ja nopeaa täyttää. Hakemus sisältää selkeät ohjeet siihen, mitä tietoja hakemuksen täyttämiseen tarvitsee.

Voiko kauttanne kilpailuttaa asuntolainan?

Asuntolainan kilpailutus ei onnistu sivustollamme.