Käyttöluotto


Käyttöluottoa on helppo hakea netistä. Täytä hakemus käyttölainaa varten ja saat lainapäätöksen jopa minuuteissa.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Käyttöluotto eli käyttölaina on nimensä mukaisesti kulutukseen suunnattu luotto. Käytännössä käyttöluotto on vakuudeton laina.

Käyttöluotto on tänä päivänä todella helppo hakea suoraan verkossa ja täysin ilman vakuuksia tai takaajia, eli sinun ei tarvitse asettaa lainallesi erillistä reaalivakuutta tai henkilötakaajaa.

Käyttöluoton saamiseksi sinun tarvitsee vain täyttää verkossa lainahakemus ja toimittaa tarvittavat asiakirjat luotonmyöntäjälle, jolloin lainarahat voidaan maksaa tilillesi jopa saman vuorokauden sisällä.

Mikä on käyttöluotto?

Käyttöluotto on käytännössä eräänlainen limiitti, josta voi nostaa rahaa tilille silloin kun sitä tarvitsee.

Käyttöluoton avulla voit siis helposti nostaa rahaa tilille ilman uutta hakemusta silloin kun sitä tarvitsee.

Luoton etuna onkin sen helppous – rahaa voi nostaa käyttöön aina tarvittaessa, kunhan luoton limiittiä on vielä jäljellä.

Käyttöluotto kannattaa kilpailuttaa – pidä nämä asiat mielessä

Vakuudeton käyttöluotto on joustava lainapalvelu, johon liittyy kuitenkin joitakin riskejä. Monissa lainoissa voi nimittäin piillä odottamattomia lisäkuluja, joita ei välttämättä tule miettineeksi juuri lainanottohetkellä.

Käyttöluotot kannattaakin aina vertailla ja kilpailuttaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Korot vaihtelevat eri luottojen välillä, ja suurempi korko voi tulla yllättävän kalliiksi pitkällä aikavälillä.

Valitse siis itsellesi aina tarpeisiisi sopivin käyttölaina, jossa todellinen vuosikorko on edullinen.

Useita tarjouksia yhdellä hakemuksella

Täytä vain yksi hakemus, ja voit saada lainatarjouksia useilta eri rahoituslaitoksilta.

Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain minuutteja, ja usein voit nostaa rahat tilille nopeasti – jopa samana päivänä.

Korkokulut voivat kasvaa todella korkeiksi, jos lainatarjouksia ei muisteta kilpailuttaa huolellisesti.

Huomioi laina-aika ja todellinen vuosikorko

On hyvä pitää mielessä, että laina tulee aina maksaa kokonaisuudessaan takaisin korkojen ja kulujen kera, joten ennen lainahakemuksen täyttämistä on syytä varmistaa, että oma talous on riittävän tasaisella pohjalla kuukausierien maksun takaamiseksi.

Laina-aika ja todellinen vuosikorko kannattaa aina tarkistaa ennen rahojen nostamista. Vaikka pieni käyttöluotto voi tuntua harmittomalta oman talouden kannalta, korkokulut nousevat helposti yllättävän suuriksi.

Älä suunnittele takaisinmaksua liian tiukasti

Lainan hakemiseen kannattaa aina valmistautua kartoittamalla tarkkaan, millainen laina ja millaiset lainaehdot soveltuvat parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen. Lainan kuukausierien lisäksi rahaa tulee jäädä myös muuhun elämiseen.

Käyttöluotto kannattaa kilpailuttaa ennen rahojen nostamista

Toinen erinomainen tapa aloittaa järkevän käyttöluoton hakeminen on lainojen kilpailutus, joka onnistuu tänä päivänä helposti verkossa ilman sitoumuksia.

Voit kokeilla lainojen kilpailutusta myös silloin, kun lainantarve ei ole vielä ajankohtainen, sillä lainojen vertailu auttaa rakentamaan paremman yleiskuvan siitä, millaisia lainapalveluita markkinoilta löytyy vastaamaan juuri omia tarpeitasi lainanhakijana.

Luottoa voi hakea muutamassa minuutissa ilman sitoumuksia, ja parhaimmillaan rahat voi saada tilille jo muutamassa minuutissa. Voit hakea käyttöluottoa helposti netissä – ilman vakuuksia.

Halvin todellinen vuosikorko löytyy yleensä kilpailutuksen kautta

Lainojen vertailu auttaa tuomaan esille eroja eri lainapalveluiden korkokuluissa. Lainojen vertailupalvelut pohjaavat vertailunsa lainojen todelliseen vuosikorkoon, mikä ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut, olivat ne sitten miten pieniä tahansa.

Lainojen vertailu ei siis edellytä sinulta aikaisempaa tuntemusta lainamarkkinoiden monimutkaisista koukeroista, sillä vertailupalvelun tehtävänä on muodostaa saamiesi lainatarjousten pohjalta selkeä ja todenmukainen lista edullisimmista lainatarjouksista, joissa kaikki lainakulut on huomioitu mukaan.

Näin edullisempi käyttöluotto voi löytyä vain muutamassa minuutissa ja huomattavasti pienemmällä vaivalla verrattuna siihen, että lähtisit kilpailuttamaan yksittäisiä lainatarjouksia itse.

Käyttöluotto on joustava vakuudeton laina arjen erilaisiin tarpeisiin

Käyttölainat tarjoavat parhaimmillaan erittäin joustavan rahoitusmenetelmän kattamaan lähes kaikenlaisia arjen tarpeita.

Koska käyttöluotto tai käyttölaina on nimensä mukaisesti suunnattu kulutukseen, käyttöluoton avulla voit hankkia esimerkiksi uuden kodinkoneen rikkoutuneen tilalle, viedä auton korjaamolle tai ostaa lapselle uudet talvivaatteet Käyttöluottoa voi käyttää myös vaikkapa lomamatkan maksamiseen.

Käyttöluottoa ei kannata käyttää mihin tahansa

Vaikka käyttöluottoa voi käyttää lähes mihin tahansa, on toki joitakin kulutukseen liittyviä rahareikiä, joiden kattamiseen käyttöluotto ei sovellu.

Näitä ovat esimerkiksi käyttölainan hakeminen nykyisten lainojen maksua varten tai kaverille lainaamista varten.

Käyttölaina ei myöskään sovellu ulkona käymiseen, tarpeettomaan shoppailuun tai mihin tahansa muuhun päivittäiseen, säännölliseen tai pitkäaikaiseen käyttöön.

Käyttöluotto sopii yllättäviin rahantarpeisiin

Käyttöluotto on suunniteltu kattamaan yllättäviä ja tarpeellisia arjen kuluja tai suurempia investointeja silloin, kun omat varat eivät riitä niiden kattamiseen.

Koska voit hakea käyttöluottoa suoraan verkossa, sen avulla esimerkiksi myöhästynyt lasku on mahdollista maksaa heti pois välttäen turhia lisäkuluja. Tällöin laina voidaan puolestaan lyhentää kokonaisuudessaan takaisin vaikkapa seuraavana palkkapäivänä.

Suurempien investointien kohdalla taas lainasumman kuukausierät on mahdollista sovittaa joustavasti yhteen omien tulojen ja menojen kanssa, jolloin isompienkin unelmien toteuttaminen onnistuu kätevästi ilman merkittävää pesämunaa.

Käyttöluotto edullisella korolla

Laina on luotonmyöntäjälle liiketoimintaa ja lainakulut puolestaan tapa tehdä liiketoiminnasta kannattavaa. Muutama vuosi takaperin erityisesti korkeakorkoiset pikavipit tekivät monista luottofirmoista todellisia rahasampoja, sillä helpolta ja nopealta vaikuttavan pikalainan todelliset lainakustannukset saattoivat kuluttajan kauhuksi nousta jopa tuhansiin prosentteihin.

Näistä ajoista on kuitenkin tultu kauas, sillä nykyisten korkokattolakien ja entistä tehokkaamman lainamarkkinoiden valvonnan myötä vakuudettomien lainojen korkokuluja on saatu poljettua alas merkittävästi.

Lainaehdot parantuneet viime vuosina

Lainamarkkinoilla liikkuu edelleen kalliita käyttölainoja, mutta kilpailun myötä monet luotonmyöntäjät ovat parantaneet lainaehtojaan sekä tuoneet lainapalveluihin parempaa joustavuutta. Voit saada käyttöluottoa tänä päivänä siis paremmilla ehdoilla kuin takavuosina.

On kuitenkin aina kuluttajan vastuulla selvittää ennen luoton ottamista, millaisia ehtoja lainaan liittyy. Huolellisen kilpailutuksen ansiosta korkeilla piilokuluilla varustetut käyttölainat on helpompi sulkea vertailun ulkopuolelle, jolloin voidaan keskittyä omiin tarpeisiin paremmin soveltuvien lainatarjouksia vertaamista.

Käyttöluottojen ehdoissa merkittäviä eroja

Digipankkien ja luotonmyöntäjien määrän kasvaessa lainamarkkinoiden tarjonta on monipuolista, joten ennen lainan hakemista onkin hyvä kartoittaa, millaiseen käyttötarkoitukseen haet luottoa, kuinka paljon ja kuinka suurissa kuukausierissä.

Kun luottoa lyhennetään sovitun aikataulun mukaisesti takaisin, ei lainaamisesta synny turhia lisäkuluja, jolloin lainakulutkin pysyvät maltillisina.

Älä hae käyttöluottoa tarpeettomasti

Vaikka lainojen kilpailutus tarjoaa fiksun vaihtoehdon omaa lainantarvetta parhaiten vastaavan käyttölainan löytämiseen, mikäli takaisinmaksusta ei ole täyttä varmuutta, lainaa ei tällöin kannata ottaa ollenkaan.

Myös muita vaihtoehtoja on syytä punnita huolellisesti ennen lainahakemuksen täyttämistä, sillä toisinaan jokin toinen rahoitusvaihtoehto voi löytyä ennen kuin lainan hakeminen nousee ajankohtaiseksi. Tarkasta myös aina laina-aika ja todellinen vuosikorko ennen lainan nostamista.

Hae käyttöluottoa yhdellä hakemuksella monilta eri lainantarjoajilta

Jos päädyt hakemaan käyttöluottoa, muista aina kilpailuttaa lainat huolellisesti ja tutustua ehtoihin tarkkaan ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Saat yleensä yhdellä hakemuksella monta eri lainatarjousta, joista voit valita omiin tarpeisiisi sopivimman vaihtoehdon.

Lainanlyhennyksiä varten kannattaakin laatia mahdollisimman realistinen takaisinmaksusuunnitelma, joka auttaa pysymään sovitussa aikataulussa ja välttämään turhia lisäkustannuksia. Fiksun käyttölainan löytäminen alkaa aina fiksusta valmistautumisesta!

Käyttöluotto: Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea käyttöluottoa?

Palvelumme kautta luoton hakeminen onnistuu yleisesti ottaen silloin, kun olet vähintään 18-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot.

Joissakin tapauksissa luotonmyöntäjät voivat edellyttää sinulta myös muita ehtoja, kuten säännöllisiä kuukausituloja tai korkeampaa ikää.

Miten varmistan lainalleni markkinoiden edullisimman koron?

Edullisin korko löytyy yleensä helpoiten kilpailuttamalla lainatarjoukset.

Pidä kuitenkin mielessä, että lainan korko on aina henkilökohtainen, sillä jokainen luotonmyöntäjä tekee sinulle omakohtaisen lainatarjouksen antamiesi tietojen pohjalta. Tästä syystä voit saada eri korolla varustettuja lainatarjouksia eri luotonmyöntäjiltä.

Korot kannattaa kuitenkin joka tapauksessa vertailla ennen lainan nostamista.

Millainen käyttöluotto minun kannattaa hakea?

Lainasumma kannattaa aina suhteuttaa omaan lainatarpeeseen. Liian pieni lainasumma johtaa todennäköisesti uuden lainan ottamiseen, kun taas liian suuri lainasumma kasvattaa vain turhaan lainakuluja.

Halutessasi lainaa voi hakea mille summalle tahansa. Ei kuitenkaan kannata hakea käyttöluottoa tarvittavaa määrää enempää.

Kartoita siis oma lainatarpeesi huolellisesti ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Saanko lainasumman tililleni jo samana päivänä?

Käyttöluoton hakeminen verkossa on helppoa ja nopeaa, ja usein lainan voi saada tilille jopa saman päivän aikana. Käyttöluottoa voi päästä siis käyttämään jo samana päivänä.

Pidä kuitenkin mielessä, että kaikki luotonmyöntäjät eivät käsittele lainahakemuksia esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin.

Lisäksi rahoja ei voida lain mukaan maksaa tilillesi klo 23–7 välisenä aikana. Mikäli haluat kuitenkin saada lainatarjouksia nopeasti, täytä hakemus jo tänään. Käyttöluottoa voi hakea milloin tahansa ja useimmiten saat lainatarjoukset nopeasti.

Jos kilpailutan lainat, onko minun pakko hyväksyä jokin lainatarjouksista?

Lainojen kilpailutus ei sido sinua ottamaan lainaa. Voit siis jättää haun kesken, jos yksikään saamistasi lainatarjouksista ei vastaa odotuksiasi.

Täytä hakemus siis jo tänään, jos haluat saada lainaa nopeasti.

Maksaako lainojen kilpailutus?

Lainojen kilpailutus on sinulle kuluttajana täysin ilmaista.

Entä jos tarvitsen rahaa nykyisten lainojen maksamiseen?

Jos tarvitset lainaa nykyisten lainojen maksamiseen, luotto ei yleensä ole vaihtoehto.

Tällaisessa tilanteessa yhdistelylaina voi olla sinulle paras vaihtoehto. Jos haet yhdistelylainaa, ilmoita tästä aina lainahakemuksessa erikseen. Kirjaa ylös hakemukseen myös kaikki ne lainat, jotka haluat maksaa uudella lainalla pois.

Myös yhdistelylainat kannattaa kilpailuttaa.

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Kumppaniemme kautta voit saada lainaa jopa 60 000 euroon saakka. Halutessasi voit hakea myös vähemmän, esimerkiksi 10 000 euroa lainaa. Muista kuitenkin, että korkokulut tulevat kalliiksi suurissa lainoissa. Pienikin korko nousee helposti suureksi, kun lainasumma kasvaa.

Käyttöluoton kohdalla maksimisummat ovat yleensä pienemmät. Käyttöluotot ovat tyypillisesti pienempiä kuin suurimmat vakuudettomat lainat.