Helppo pikalaina


Kun lainantarve yllättää äkillisesti, voi helppo pikalaina olla kätevin ratkaisu.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Pikalaina on tänä päivänä yksi suosituimmista lainatuotteista eikä syyttä, sillä lainaprosessin helppous ja nopeus ovat johtaneet siihen, että pikalainaa on mahdollista saada heti tilille vain muutamalla klikkauksella.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on nimensä mukaisesti nopea laina, joka on suunnattu lyhyen, väliaikaisen tai kertaluonteisen rahantarpeen kattamiseksi. Tällaisia tilanteita voi olla esimerkiksi myöhästyneen laskun maksaminen silloin, kun laskun eräpäivän lykkääminen ei onnistu.

Pikalaina on yleensä pieni, noin 50–2000 euron vakuudeton laina, jonka takaisinmaksuaika on tästä syystä huomattavasti lyhyempi ja se vaihtelee muutamasta kuukaudesta noin vuoteen. Pikalaina on nopea ja helppo tapa kattaa arjen pienempiä ja usein odottamattomia kuluja.

Koska pikalaina voidaan maksaa tilillesi jopa saman vuorokauden sisällä, sillä pystytään kattamaan myös hyvin kiireellisiä menoja.

Pikalainalle voi nousta tarve esimerkiksi silloin, kun auto tarvitsee pikaista huoltoa, tärkeä kodinkone menee rikki tai tarvitset uuden talvitakin.

Pikavippi vai pikalaina?

Pikalaina ja pikavippi tarkoittavat tänä päivänä käytännössä samaa asiaa: lyhytaikaista ja suhteellisen pientä lainaa, jonka voi saada muutamassa minuutissa ilman vakuuksia.

Miten haen pikalainaa?

Pikalainan hakeminen onnistuu kumppaniemme kautta helposti:

1. Täytä lainahakemus

Ensimmäisenä sinun tulee täyttää lainahakemus. Lainahakemuksella kysytään tarvittavia tietoja, ja saatat tarvita lainahakemukselle myös todisteen tuloistasi, kuten palkkakuitin. Lainahakemuksella voit täyttää myös haettavan lainasumman, joka voi olla jopa 60 000 euroa.

2. Lähetä hakemus ja vastaanota lainatarjouksia

Hakemuksen täyttämisen jälkeen voit lähettää hakemuksen ja vastaanottaa lainatarjouksia. Saat lainatarjouksia yleensä jo muutamassa minuutissa, parhaimmillaan jopa kymmeniltä eri rahoituslaitoksilta.

3. Vertaa lainatarjoukset ja valitse sopivin vaihtoehto

Kun olet saanut hyväksytyn lainapäätöksen, voit vertailla eri lainatarjouksia ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Lainapäätöksen saat yleensä heti hakemuksen täyttämisen jälkeen, ja parhaimmillaan voit nostaa rahat tilille välittömästi.

Muista myös valita laina, jossa laina-aika sopii tarpeisiisi parhaiten.

Kilpailuta lainat ennen lainan hakemista

Kun tarvitset lainaa heti, yksi järkevä keino kartoittaa lainamarkkinoiden nykyinen tilanne on lainojen kilpailutus.

Lainojen kilpailutuksen avulla löydät parhaiten omia tarpeitasi vastaavat lainatarjoukset markkinoiden kilpailukykyisimmällä korkotasolla varustettuna.

Lainaa voi hakea milloin tahansa

Voit kilpailuttaa helposti lainat lainavertailumme kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa ja täysin ilman sitoumuksia.

Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset jo muutamien minuuttien kuluessa lainahakemuksen jättämisestä, jolloin laina voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana.

Pikalainaa tarjoaa useat eri rahoituslaitokset

Monet eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat helppoa pikalainaa. Eri luotonmyöntäjien pikalainoissa voi kuitenkin esiintyä eroja niin lainaehdoissa kuin korkokuluissa.

Siksi onkin tärkeää, että myös pikalainat muistetaan kilpailuttaa. Kilpailuttaminen tapahtuu helpoiten lainapalvelumme kautta, eikä sinun tarvitse maksaa kuluttajana kilpailuttamisesta mitään.

Vertailupalvelumme kilpailuttaa pikalainat puolestasi ja kokoaa parhaat lainatarjoukset selkeään paremmuusjärjestykseen.

Hae pikalainaa vain silloin, kun pystyt maksamaan sen takaisin

Pikalaina käy periaatteessa mihin tahansa tarkoitukseen, mutta edes pientä ja helposti haettavaa lainaa ei tule hakea silloin, jos et ole varma, milloin ja miten pystyt maksamaan sen takaisin korkoine ja kuluineen.

Pikalainaa netistä ilman vakuuksia

Voit hakea lainaa netistä helposti ilman vakuuksia tai takaajaa, ja saada ensimmäiset lainatarjoukset jopa muutamien minuuttien sisällä lainahakemuksen lähettämisestä.

Lainavertailu ei vielä sido sinua nostamaan lainaa.

Tästä syystä lainojen kilpailutus on mutkaton ja ilmainen tapa selvittää nopeasti, millaisia pikalainoja markkinoilta löytyy sekä millaisella korolla ja lainaehdoilla eri luotonmyöntäjät ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa.

Lainavertailun avulla näet lainan todelliset kulut

Lainavertailun myötä näet kätevästi kaikki lainakustannukset, eli nimelliskoron lisäksi myös muut kulut, kuten tilinhoitokulut ja avausmaksut. Sopivan takaisinmaksuajan selvittämiseksi voit hyödyntää sivuiltamme löytyvää lainalaskuria, jonka avulla voit laskea, paljonko lyhentäisit lainaa kuussa laina-aikaa ja lainasummaa muuttamalla.

On hyvä pitää mielessä, että mitä nopeammin maksat pikalainan takaisin, sitä enemmän säästät myös lainan korkokustannuksissa.

Korkokattolaki hillitsee lainojen kuluja

Vaikka tänä päivänä satojen prosenttien korkokustannuksiin on onneksi mahdotonta enää törmätä – ja kiitos tästä kuuluu vakuudettomia kulutusluottoja ja pikavippejä koskevalle uudelle korkokattolaille – myös pienet lainasummat on hyvä kilpailuttaa.

Onkin hyvä pitää mielessä, että kilpailuttaminen auttaa vähintäänkin sulkemaan vertailun ulkopuolelle kalliimmat pikalainat, vaikka suurta säästöä edullisimpien luotonmyöntäjien lainatarjousten välille ei välttämättä synny.

Helpoin pikalaina: Usein kysytyt kysymykset

Mitä lainan todellinen vuosikorko tarkoittaa?

Lainapalvelumme vertailee pikalainat todellisen vuosikoron perusteella, eli mukaan on laskettu nimelliskoron lisäksi myös kaikki muut lainakustannukset, olivat ne sitten kuukausittain veloitettavia kuluja, kuten tilinhoitomaksut, tai kerralla tehtäviä veloituksia, kuten lainan avausmaksu.

Löysin edulliselta vaikuttavan pikalainan ilman kilpailutusta, kannattaako minun hyväksyä tämä?

Päätös lainatarjouksen hyväksymisestä on aina sinun. Pikalainojen kilpailuttaminen kannattaa joka tapauksessa, sillä lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä maksa mitään.

Kilpailuttamalla pikalainat pystyt helposti selvittämään, löytyykö markkinoilta vieläkin edullisempaa lainaa.

Onko pikalaina turvallinen laina?

Tänä päivänä pikalainat ovat mainettaan parempia lainoja. Uuden korkokattolain ja kasvaneen kilpailun myötä monet luotonmyöntäjät tarjoavat pikalainoja kilpailukykyisellä korolla ja joustavilla lainaehdoilla.

Voinko maksaa uudella pikalainalla nykyiset kalliit pikavipit pois?

Pikalainaa ei ole suunnattu muiden lainojen lyhentämiseen, joten tässä tapauksessa paras vaihtoehto on hakea yhdistelylainaa, jolla kalliit pikavipit voidaan maksaa kerralla pois.

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Parhaimmillaan voit saada lainaa kumppaniemme kautta jopa 60 000 euroa. Hae lainaa kuitenkin aina vain niin paljon kun pystyt maksamaan takaisin. Voi olla mahdollista, että saat lainaa enemmän kuin tarvitset, mutta turhan lainan nostaminen tulee monesti yllättävän kalliiksi.

Onko helppo pikavippi järkevä vaihtoehto?

Helppo pikavippi tai pikalaina voi olla järkevää, kun tarvitset rahaa välttämättömiin tarpeisiin nopeasti. Muista kuitenkin hakea lainaa vain silloin kun sitä tarvitset, jotta et joudu maksuvaikeuksiin lainojen vuoksi. Muista aina myös katsoa laina-aika ja todellinen vuosikorko tarkkaan ennen lainan nostamista. Pikavippi voi pahimmassa tapauksessa tulla kalliiksi, jos vippiä ei makseta takaisin ajoissa.

Kuinka nopeasti lainaa voi saada?

Parhaimmillaan saat lainaa vain muutamassa minuutissa. Lainapäätöksen saat yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, ja lainan voi saada tililleen samana päivänä – eli käytännössä voit nostaa rahat heti tilille.

Millainen laina-aika pikalainalla on?

Tänä päivänä vakuudettomien lainojen laina-aika on yleensä 1-15 vuotta.

Voinko saada rahat heti tilille?

Useimmilta rahoituslaitoksilta voit nostaa rahat heti tilille. Huomioi kuitenkin, ettei lainaa makseta viikonloppuisin eikä arkisin klo 23-7 välillä. Muuna aikana rahat voit nostaa yleensä välittömästi. Lisäksi voit hakea lainaa milloin tahansa.