Vakuudeton laina netistä heti tilille


Vertaa vakuudettomat lainat minuuteissa ja hae lainaa jo tänään. Vakuudeton laina on nopea tapa saada lainaa heti tilille.

 • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
 • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
 • Nosta rahat tilille jo tänään!

Vakuudettomien lainojen tarjonta on noussut kasvaneen kysynnän ansiosta valtavasti. Tänä päivänä lainamarkkinoilta löytyy jo useita kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat lainaa ilman vakuuksia eri tarpeisiin.

Viimeisten vuosien aikana myös vakuudettomien lainojen korkokustannukset ja lainaehdot ovat parantuneet huomattavasti, minkä vuoksi vakuudeton laina on varteenotettavan rahoitusmenetelmän silloin, kun lainantarve on äkillinen tai mikäli lainalle ei pystytä asettamaan vakuuksia.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina tai luotto on nimensä mukaisesti laina, jota varten sinun ei tarvitse antaa lainalle vakuuksia tai takaajia.

Vakuus tai takaaja toimii pantin tapaan pankille osoituksena siitä, että laina pystytään maksamaan takaisin korkoineen ja kuluineen myös silloin, jos lainanottaja ei yllättäen itse pystykään maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudet pienentävät pankin riskejä

Koska vakuus tai takaaja antaa pankille lupauksen siitä, että laina maksetaan takaisin tavalla tai toisella, pankki pystyy myöntämään lainalle myös entistä paremmat lainaehdot – tämä siksi, että pankille lainaamisen riski laskee huomattavasti vakuuksien myötä.

Voit hakea lainaa myös ilman vakuuksia tai takaajia

Aina vakuuksia tai takaajaa ei edullisenkaan lainan saamiseksi tarvita.

Tämän vuoksi vakuudettomat lainat ja luotot ovat kasvattaneet kysyntää viimeisten vuosien aikana paljon, sillä vakuudetonta lainaa on helppo hakea suoraan verkosta ja lainarahat voidaan maksaa tilille hyvinkin nopeasti, koska erillisille lainaneuvotteluille ei ole edellytyksiä.

Vakuudeton laina kulkee monella eri nimellä

Vakuudettomat lainat ja luotot pitävät sisällään lukuisia eri lainatuotteita.

Vakuudeton luotto voi olla esimerkiksi jatkuvaan käyttöön (vrt. luottokortti) myönnetty joustoluotto tai kertaluonteinen laina, kuten vakuudeton pikalaina, kulutusluotto, autolaina, venelaina, remonttilaina, lomalaina ja yhdistelylaina.

Vakuudetonta lainaa voi siis saada lähes mihin tahansa käyttötarkoitukseen, sillä hakuvaiheessa luotonmyöntäjälle ei yleensä tarvitse tehdä erillistä selvitystä siitä, mihin rahat aiotaan käyttää.

Tässä pääpiirteittäin vakuudettomien lainojen ja luottojen yleisimmät ominaisuudet:

 • Ei edellytä vakuuksia tai lainantakaajaa

 • Voidaan käyttää vapaasti haluttuun käyttötarkoitukseen

 • Nopea hakuprosessi – rahat tilillä jopa saman päivän aikana

 • Lainasumma 100–70 000 euroa

 • Laina-aika parista viikosta jopa 20 vuoteen

 • Nimelliskorko 4–20%

 • Hakuprosessi kokonaan sähköinen

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Vaikka vakuudeton laina on vakuudelliseen lainaan verrattuna huomattavasti mutkattomampi lainatuote, tulee hakijoiden silti täyttää muutamia tärkeitä ehtoja, joita luotonmyöntäjät ovat asettaneet lainoilleen. Yleisimpiä ehtoja ovat:

 • Täysi-ikäisyys (monilla luotonmyöntäjillä ikäraja voi kuitenkin olla 19–25 vuotta)

 • Puhtaat luottotiedot

 • Säännölliset kuukausitulot (palkka, yritystulot, opintotuki, eläke…)

 • Vakituinen osoite Suomessa

 • Henkilökohtaiset pankkitunnukset

 • Suomalainen puhelinnumero

Rahoituslaitosten lainaehdot vaihtelevat

Jokainen luotonmyöntäjä määrittelee lainatuotteilleen omat ehtonsa. Ennen lainan hakemista onkin tärkeää tarkistaa, että kaikki ehdot täyttyvät, sillä lainahakemus mitä todennäköisimmin hylätään, jos kaikkia ehtoja ei täytetä.

Erityisesti merkintä luottotiedoissa estää lähes poikkeuksetta vakuudettoman lainan saamisen.

Tämä johtuu siitä, että luotonmyöntäjät joutuvat arvioimaan hakijan maksukyvyn etänä lainahakemuksessa annettujen tietojen pohjalta ja puhtaat luottotiedot ovat hyvä merkki siitä, että hakija on aikaisemmin hoitanut raha-asiansa moitteettomasti, jolloin luotonmyöntäjä voi olettaa, että lainan takaisinmaksu ei tule aiheuttamaan ongelmia.

Täytä hakemus aina huolellisesti

Myös puutteelliset tai vanhentuneet tiedot voivat hidastaa lainahakemuksen käsittelyaikoja, joten lainahakemus kannattaa aina täyttää niin huolellisesti kuin mahdollista. Lainahakemuksen täyttämisen yhteyteen kannattaa varata mukaan kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten palkkakuitit.

Pienempien lainasummien kohdalla luotonmyöntäjä ei välttämättä pyydä palkkakuitteja tai muita tositteita mahdollisista tuloista ollenkaan.

Yhdistelylainaan tarvitset tiedot kaikista lainoista

Myös yhdistelylaina on vakuudeton laina. Yhdistelylainaa haettaessa lainahakemukseen tulee puolestaan liittää tiedot kaikista niistä lainoista, jotka uudella lainalla halutaan maksaa pois.

Jos lainaa haetaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, myös rinnakkaishakijan tulee täyttää omat tietonsa lainahakemukseen. Molempien hakijoiden on tässä tapauksessa täytettävät kaikki luotonmyöntäjän asettamat ehdot.

Suurempien lainasummien hakeminen voi kuitenkin olla kannattavaa nimenomaan rinnakkaishakijan kanssa, sillä tällöin luotonmyöntäjä ottaa huomioon molempien hakijoiden maksukyvyn.

Vakuudeton laina heti tilille

Vakuudettoman lainan yksi kiistattomista valttikorteista on käsittelyaikojen nopeus – parhaimmillaan vakuudeton luotto voidaan maksaa tilille jopa 24 tunnin sisällä.

Käsittelyaikoihin vaikuttavat kuitenkin monet eri seikat, kuten se, onko lainahakemus täytetty oikein, täyttääkö hakija kaikki edellytyksen lainan saamiselle sekä mihin aikaan lainahakemus on lähetetty.

Voit hakea lainaa netistä milloin tahansa

Vaikka voit hakea vakuudetonta lainaa verkossa vuorokauden ympäri, laina voidaan maksaa vain kello 7–23 välisenä aikana. Näin ollen, jos myönteinen lainapäätös on tehty vasta myöhään illalla, lainarahat voidaan maksaa vasta seuraavana aamuna.

Lisäksi kaikki pankit ja rahoituslaitokset eivät välttämättä ota saapuvia lainahakemuksia käsittelyyn iltaisin ja viikonloppuisin.

Monet luotonmyöntäjät ovat kuitenkin pidentäneet aukioloaikojaan perinteisten toimistoaikojen ulkopuolelle, joten vakuudettoman lainan hakeminen myös viikonloppuna on mahdollista.

Huolella täytetty hakemus nopeuttaa käsittelyä

Voit hakijana itse vaikuttaa siihen, miten nopeasti lainahakemuksesi päätyy käsittelyyn. Lainahakemus kannattaa jättää mahdollisimman ajoissa, esimerkiksi aamulla tai lounasaikaan, jolloin on mahdollista, että saat myönteisen lainapäätöksen jo samana päivänä.

Kun lainahakemus on täytetty huolellisesti ja täytät kaikki ehdot, lainapäätös voidaan tehdä jopa välittömästi sen jälkeen, kun lainahakemus on lähetetty eteenpäin.

Pienempi vakuudeton pikalaina ei välttämättä edellytä ollenkaan liitteitä, joten laina voidaan maksaa tilillesi hyvinkin nopeaan tahtiin.

Vakuudeton kulutusluotto sopii yleensä äkilliseen rahantarpeeseen

Vakuudeton laina pystyy siis vastaamaan hyvin äkilliseen tai odottamattomaan rahantarpeeseen silloin, kun oma pankkitili huutaa tyhjyyttään.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että vakuudetonta luottoa ei tule hakea pelkästään sen vuoksi, että lainaa on helppo hakea, jos varmuutta lainan takaisinmaksusta ei ole. Vakuudettomat lainat ja luotot ovatkin pääasiassa suunnattu niille kuluttajille, joilla on säännölliset kuukausitulot ja joiden talousasiat ovat kunnossa.

Vakuudettomalla lainalla ei siis tulisi paikata esimerkiksi aiempia velkoja tai kustantaa sellaista elämäntapaa, jossa oma talous on epätasapainossa.

Älä hae lainaa, jos et ole varma takaisinmaksusta

Maksamattomat lainanlyhennykset voivat johtaa ulosoton kautta velkakierteeseen, joka voi vaikuttaa niin omaan hyvinvointiin kuin taloudelliseen tilanteeseen vielä vuosienkin päästä.

Jos olet jo velkaantunut tai sinulla on muita rahahuolia, lainan ottaminen ei yleensä auta.

Tässä tapauksessa parasta olisi kääntyä esimerkiksi oman paikkakunnan velkaneuvojan puoleen tai ottaa yhteyttä valtakunnalliseen Takuusäätiöön, joka tarjoaa maksutonta neuvontaa kaikenlaisiin raha-asioihin liittyen.

Vakuudeton laina pankista vai muualta?

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, vakuudettomien lainojen ja luottojen kysynnän kasvaessa lukuisat eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat lainaa ilman vakuuksia moneen eri käyttötarkoitukseen.

Digipankkien ja yksityisten rahoituslaitosten lisäksi myös perinteiset pankit tarjoavat vakuudettomia lainoja ja kulutusluottoja esimerkiksi auton ostoa, lomamatkan varaamista tai vaikkapa kesämökin remontointia varten.

Vaikka vakuudellisten pankkilainojen korkotaso on yleensä vakuudettomia lainoja huokeampi, tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että perinteiset pankit tarjoaisivat automaattisesti edullisempaa lainaa ilman vakuuksia. Monet kuluttajat tekevätkin siinä suhteessa virheen, että ottavat vakuudettoman lainan suoraan omasta pankista lainoja kilpailuttamatta olettaen, että oman pankin täytyy tarjota vakuudetonta lainaa paremmilla ehdoilla kuin muut.

Todellisuudessa edullisempi vakuudeton laina voikin yllättäen löytyä aivan jostain muualta kuin omasta pankista. Tänä päivänä eri pankit ja rahoituslaitokset käyvät kovaa kilpailua vakuudettomien lainojen suhteen, minkä ansiosta lainojen ehdot ovat parantuneet entisestään. Lisäksi uusien korkokattolakien myötä vakuudettomien luottojen korkokustannuksia on saatu rajattua niin, että pahamaineiset, jopa tuhansien prosenttien korkokustannuksiin nousevat pikavipit ovat kadonneet lainamarkkinoilta kokonaan.

Kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatuotteisiin tutustuminen ja korkokustannusten vertaaminen toisiinsa yksitellen voi kuitenkin viedä paljon aikaa. Tämä edellyttäisi käytännössä sitä, että sinun tulisi täyttää erillinen lainahakemus jokaisen luotonmyöntäjän omilla nettisivuilla erikseen, vaikka lähes kaikissa lainahakemuksissa kysytään täsmälleen samoja asioita. Esimerkiksi kymmenen eri lainatarjouksen saamiseksi sinun tulisi täyttää kymmenen erillistä lainahakemusta ja harvalla on aikaa tai kärsivällisyyttä tällaiseen urakkaan.

Vakuudettomien lainatarjousten vertaaminen toisiinsa on siinä mielessä kannattavaa, että suuren kysynnän ja kiihtyneen kilpailun vuoksi saman lainatuotteen korkotaso voi vaihdella eri luotonmyöntäjien välillä merkittävästi. Jokainen luotonmyöntäjä käsittelee lainahakemukset omien ehtojensa mukaisesti, joten tämän vuoksi voit saada eri korkokustannuksilla varustettuja lainatarjouksia, vaikka lainahakemuksessa antamasi tiedot olisivat täsmälleen samat.

Laina kannattaa aina kilpailuttaa

Kun haet lainaa eri luotonmyöntäjältä, voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat ja luotot. Lainojen kilpailutus perustuu täysin samaan käytäntöön kuin vaikkapa sähkösopimuksen kilpailuttaminen.

Kilpailuttamisen myötä pystyt siis näkemään, mihin hintaan eri luotonmyöntäjät ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa. Edullisin vakuudeton laina löytyykin useimmiten juuri kilpailutuksen kautta.

Lainaa voi hakea helposti netissä

Mihin lainojen kilpailutuksen tuoma etu sitten perustuu? Vakuudettomien lainojen kilpailutus on tänä päivänä todella helppoa ja ennen kaikkea täysin ilmaista.

Kun täytät lainahakemuksen verkossa, voit saada yhdellä hakemuksella useita luottopäätöksiä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Säästät kilpailuttamalla runsaasti aikaa ja vaivaa, sillä useamman luottohakemuksen sijaan täytät vain yhden hakemuksen.

Vertaa lainojen korot ja kulut nopeasti ja helposti

Kun vertailet lainatarjouksia oman luottohakemuksen pohjalta, näet samalta istumalta kaikki lainaan liittyvät kulut.

Tämä on huomattavasti luotettavampi ja realistisempi tapa selvittää vakuudettomien lainojen henkilökohtainen korkotaso, sillä eri pankkien ja rahoituslaitosten sivuilla mainostetut esimerkkikorot eivät kerro koko totuutta siitä, millaisella korolla voisit itse saada lainaa omien tietojesi pohjalta – korko voi siis olla esimerkkikorkoa alhaisempi tai korkeampi sen mukaan, miten hyvän maksukyvyn pystyt luotonmyöntäjän mielestä lainallesi osoittamaan.

Kun haet lainaa netistä, saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella

Näin ollen, kun kilpailutat vakuudettomat lainat oman lainahakemuksen pohjalta, voit saada jopa välittömästi useita henkilökohtaisia lainatarjouksia.

Lainojen kilpailutus perustuu lainatarjousten todellisten vuosikustannusten vertaamiseen, joka ottaa huomioon nimelliskoron lisäksi myös muut lainakulut, kuten lainan avausmaksun, tilinhoitokulut, laskutuslisät ja muut palvelumaksut.

Voit valita sopivimman lainatarjouksen helposti

Monissa tapauksissa juuri lainan muut kulut voivat toimia ratkaisevana tekijänä edullisimman vakuudettoman lainan löytämisessä.

Useampi luotonmyöntäjä voi esimerkiksi tarjota sinulle lainaa lähes identtisellä nimelliskorolla, mutta todellisia vuosikustannuksia verrattaessa selviääkin, että yksi lainatarjous osoittautuu muita edullisemmaksi.

Tästä syystä vakuudettomat lainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Löydä edullisin vakuudeton laina yhdellä lainahakemuksella

Koska ilman vakuuksia myönnettävän lainan kilpailuttaminen on ilmaista, eikä sido ottamaan lainaa, et kuluttajana menetä mitään siinä, että päätät kokeilla lainojen kilpailutusta.

Lainojen kilpailutus on nopeaa ja helppoa, joten kilpailutusta ei kannata jättää välistä edes silloin, kun lainantarve on suuri ja tarvitset vakuudettoman lainan heti tilille.

Lainojen kilpailutus tapahtuu sivuillamme näin:

1. Valitse lainasumma ja laina-aika
2. Siirry lainahakemuksen täyttämiseen
3. Tarkista tiedot ja lähetä lainahakemus
4. Lainavertailupalvelumme järjestää lainatarjoukset selkeään paremmuusjärjestykseen edullisimmasta kalleimpaan – valitse vain joukosta juuri itsellesi sopiva laina
5. Hyväksy lainatarjous verkossa ja allekirjoita lainasopimus – voit saada vakuudettoman lainan heti tilillesi.

Vertaile lainat rauhassa ja valitse lainatarjous vain tarvittaessa

Voit vertailla lainatarjouksia ja tutustua lainaehtoihin kaikessa rauhassa. Jos yksikään lainatarjouksista ei vastaa odotuksiasi, hakua ei tarvitse jatkaa.

Kesken jätetyistä hakuprosesseista ei synny lisäkuluja ja voit aina halutessasi palata lainanhakuun myöhemmin.

Vakuudettomat lainat kannattaakin kilpailuttaa hyvinkin pienellä kynnyksellä, sillä lainahakemuksen lähettäminen ei sido ottamaan lainaa.

Kilpailutuksen ansiosta voit selvittää realistisesti, millaisella korolla voit saada lainaa ilman vakuuksia. Voit kilpailuttaa lainat sekä rinnakkaishakijan kanssa että yhdistelylainan tapauksessa.

Vakuudettomat lainat: Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta lainaa?

Lainasumma perustuu aina omaan lainantarpeeseen. Onkin suositeltavaa hakea lainaa vain sen verran, kun sitä tarvitsee ja on valmis maksamaan takaisin.

Voiko luottotiedoton saada lainaa ilman vakuuksia?

Valitettavasti useimmat luotonmyöntäjät eivät myönnä lainaa luottotiedottomalle.

Millaisella korolla voin saada vakuudetonta lainaa?

Selvität oman henkilökohtaisen korkotasosi kilpailuttamalla vakuudettomat lainat ja luotot lainavertailumme kautta.

Kuinka nopeasti saan vakuudettoman luoton tililleni?

Vakuudeton luotto voidaan maksaa tilillesi jopa välittömästi lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Mitä lainan todellinen vuosikorko tarkoittaa?

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainakulut. Lainavertailumme vertailee saamasi lainatarjoukset juuri todellisen vuosikoron perusteella.

Miten lyhennän vakuudetonta lainaa?

Vakuudetonta lainaa lyhennetään aina lainasopimuksessa sovitun aikataulun mukaisesti. Jos sinulla herää kysyttävää lainan takaisinmaksuun liittyen, suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan luotonmyöntäjään.

Saanko kaikilta yhteistyökumppaneilta lainatarjouksen?

Kaikki yhteistyökumppanimme eivät välttämättä tee sinulle lainatarjousta. Kun täytät lainahakemus huolellisesti ja osoitat, että taloutesi on riittävässä tasapainossa haettavaan lainasummaan ja laina-aikaan nähden, voit saada useampia lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme.