Paras lainavertailu 2022


Mikä on vuoden 2022 paras lainavertailu? Missä lainojen vertailu kannattaa tehdä? Vertaa lainat ja hae lainaa nopeasti netissä.

 • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
 • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
 • Nosta rahat tilille jo tänään!

Lainojen vertailupalveluiden käyttö edullisimman vakuudettoman lainan löytämiseksi on herättänyt kiinnostusta viimeisten vuosien aikana yhä enemmän ja enemmän.

Siinä missä kuluttajia muistutetaan kilpailuttamaan sähkösopimukset, puhelinliittymät ja vakuutukset, lainojen kilpailutuksesta ei aikaisemmin puhuttu samaan tapaan.

Tänä päivänä vakuudettomat kulutusluotot ovat helposti kaikkien saatavilla ja kilpailu eri luotonmyöntäjien välillä on kiihtynyt. Tämä on johtanut siihen, että tarjonta lainamarkkinoilla on erittäin monipuolista, mutta samalla oikean lainatuotteen löytäminen voi olla haastavaa.

Lainojen vertailu tuo merkittäviä säästöjä

Lainojen vertailupalvelut auttavat kilpailuttamaan parhaat lainatarjoukset jopa useiden kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

Vertailu tuo esille erot eri luotonmyöntäjien välillä niin korkotason kuin lainaehtojen suhteen.

Kilpailutus onnistuu helposti netissä

Lainojen kilpailutus on nopea ja helppo tapa selvittää yhdellä lainahakemuksella, miltä pankilta tai rahoituslaitokselta voi saada juuri sinä hetkenä edullisimmalla korolla varustettua lainaa.

Vertailupalveluja löytyy markkinoilta runsaasti

Lainojen kilpailutuksen suosion myötä markkinoille on saapunut myös lukuisia eri vertailupalveluita, joiden toimintatapa on pääasiassa täysin sama – kuluttajalainojen vertailu ja kilpailutus yhdellä lainahakemuksella useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

Millaisia lainojen vertailupalveluita tänä päivänä on sitten olemassa ja mitä seikkoja lainojen vertailupalvelua valittaessa kannattaa ottaa huomioon?

Paras lainavertailu

Parhaan lainavertailun valinnassa kannattaa yleensä kallistua juuri sellaisen palvelun puoleen, joka vastaa parhaiten omia tarpeita. Lainavertailun tarkoituksena on kilpailuttaa puolueettomasti parhaat lainatarjoukset hakijan antamien tietojen pohjalta.

Koska lainojen välityspalveluiden käyttäjät odottavat useampia lainatarjouksia, on tärkeää, että yhteistyössä on mukana mahdollisimman monta eri pankkia ja rahoituslaitosta.

Samalla on tietysti hyvä pitää mielessä, että lainatarjousten määrä riippuu monista eri tekijöistä, kuten hakijan tulotasosta, lainasumman määrästä ja laina-ajan pituudesta.

Tästä syystä kaikki lainapalveluiden kautta lainoja kilpailuttavat kuluttavat eivät välttämättä saa lainatarjousta jokaiselta lainapalvelun yhteistyökumppanilta, mutta suuri määrä yhteistyökumppaneita toki parantaa sitä todennäköisyyttä, että lainatarjouksia voidaan saada monilta eri luotonmyöntäjiltä.

Seuraavasta osiosta löydät koottuna lyhyet esittelyt nykyisten lainamarkkinoiden tunnetuimmista lainojen vertailupalveluista, joiden kautta paras laina voi hyvinkin löytyä.

Rahalaitos

Kotimainen Rahalaitos on varmasti monille tuttu yritys ainakin ulkoisesti, sillä tämän lainojen vertailupalvelun mainokset ovat pyörineet television mainoskatkoilla jo pitkään.

Rahalaitos tekee yhteistyötä tälläkin hetkellä jopa yli 25 eri pankin ja rahoituslaitoksen kanssa. Mukana on suomalaisille hyvin tutuksi tulleita luotonmyöntäjiä, kuten Bank Norwegian, Ferratum ja Svea, mutta myös monille hieman uudempia tuttavuuksia, kuten Credinord ja TF Bank.

Rahalaitokselta lainaa monenlaisiin tarpeisiin

Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa 500 eurosta jopa 70 000 euroon saakka ja lainahakemus on helppo täyttää Rahalaitoksen sivuilla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset on mahdollista saada sähköpostiin jopa välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Rahalaitoksen mukaan heidän yhteistyökumppaneidensa myöntämien lainatarjousten korko liikkuu 4,50–20 prosentin välimaastossa.

Arvio on laaja, sillä jokainen luotonmyöntäjä muodostaa hakijalle henkilökohtaisen korkotason, johon vaikuttavat hakijan maksukyky, nykyinen markkinatilanne sekä luotonmyöntäjän oma viitekorko.

Koska Rahalaitos on ehtinyt toimia kotimaisilla markkinoilla jo pitemmän aikaa, kokemuksia Rahalaitoksen asiakkailta löytyy verkosta paljon. Suurin osa asiakkaista on ollut tyytyväisiä palvelun tasoon ja kiitelleet muun muassa asiakaspalvelun tehokkuutta sekä lainahakemuksen selkeyttä, mutta negatiivista palautetta asiakkaat ovat puolestaan jättäneet merkittävästä mainonnan määrästä vielä senkin jälkeen, kun lainanhaku on päättynyt.

Rahalaitos lyhyesti:

 • Korko 4,50–20%

 • Hae lainaa 500–70 000 euroa

 • Laina-aika 1–15 vuotta

 • Yli 25 yhteistyökumppania

 • Ilmainen lainahakemus, joka ei sido mihinkään

 • Kilpailuttaa kuluttajalainat, autolainat, yrityslainat ja yhdistelylainat

Omalaina

Kotimainen Omalaina tarjoaa lainojen vertailupalvelun ja kilpailuttaa lainat ilmaiseksi jopa yli 30 eri yhteistyökumppanin keskuudesta.

Mukana on monista muista lainojen vertailupalveluista poiketen myös tunnettuja kivijalkapankkeja, kuten POP Pankki ja Aktia.

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja ensimmäiset alustavat lainatarjoukset on mahdollista saada takaisin välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Omalainan kautta voit kilpailuttaa pienempi tai suurempikin vakuudeton laina, aina sadasta eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Omalainan kautta saat korkoa lainallesi alkaen 4,19 prosenttia, mutta jälleen kerran oma henkilökohtainen korkotaso riippuu siitä, miten hyvän maksukyvyn lainalleen pystyy osoittamaan.

Koska Omalaina tekee yhteistyötä yli 30 eri luotonmyöntäjän kanssa, todennäköisyydet useamman lainatarjouksen saamiselle ovat hyvät.

omalaina on yksi suosituimmista lainavertailupalveluista

Omalaina on Rahalaitoksen ohella yksi Suomen käytetyimmistä lainojen vertailupalveluista. Omalaina toimii LVS Brokers Oy –nimisen yrityksen alaisuudessa, jolta löytyy tällä hetkellä myös autolainojen ja sähkösopimusten kilpailutukseen erikoistuneita välityspalveluita.

Merkittävä osa Omalainan saamasta asiakaspalautteesta on hyvin myönteistä, mutta verkosta löytyy myös joitakin negatiivisia kokemuksia Omalainan kautta kilpailutettujen lainatarjousten yhteenvedon selkeydestä, sillä joidenkin kokemusten mukaan suuri määrä lainatarjouksia kerralla vaikutti jopa hieman vaikealta sisäistää.

Omalaina lyhyesti:

 • Korko 4,19–20%

 • Hae lainaa 100–60 000 euroa

 • Laina-aika 1–20 vuotta

 • Yli 30 yhteistyökumppania

 • Ilmainen lainahakemus, joka ei sido mihinkään

 • Kilpailuttaa pienlainat, kuluttajalainat, yrityslainat ja yhdistelylainat

Zmarta

Kolmas lainamarkkinoilla laajasti tunnettu välittäjäpalvelu on Zmarta, joka vertaa lainoja aina tuhannesta eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Mukana lainavertailussa on yli 25 eri pankkia ja rahoituslaitosta, joiden joukosta löytyy suomalaisille tuttuja pankkeja, kuten Aktia, Santander ja Bank Norwegian.

Monien muiden lainojen välityspalveluiden tapaan Zmarta tarjoaa helpon ja nopean lainahakemuksen, jonka täyttämiseen ei mene parhaillaan kuin kymmenisen minuuttia.

Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat yleensä jo muutamien minuuttien kuluttua siitä, kun lainahakemus on lähtenyt matkaan.

Osa ruotsalaista konsernia

Vuonna 2015 perustettu Zmarta toimii Freedom Rahoitus Oy –nimisen yrityksen alla ja samaan Zmarta Group –konserniin kuuluu myös toinen tunnettu lainojen välityspalvelu, Freedom Rahoitus.

Jo pitkään finanssialalla vaikuttaneella Zmarta Group –konsernilla on toimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Laaja kokemus rahoitusalalta onkin tehnyt Zmartasta suositun lainojen välityspalvelun, josta löytyy paljon positiivisia kokemuksia.

Positiivista palautetta hakemusprosessin helppoudesta

Valtaosa Zmartan asiakkaista on antanut myönteistä palautetta lainaprosessin helppoudesta ja hyvästä asiakaspalvelusta, mutta samalla jotkut asiakkaat ovat olleet myös sitä mieltä, että Zmartan mainonta jatkuu liian aktiivisena vielä lainanhaun päättymisen jälkeen.

Myös sähkön kilpailutus onnistuu

Mainitsemisen arvoinen lisä Zmartan välityspalvelulle on lisäksi se, että lainavertailun yhteydessä onnistuu myös sähkösopimusten kilpailutus. Tämä onkin todella kätevä lisä ja myös ehdoton valttikortti moniin sen kilpailijoihin nähden varsinkin nyt, kun sähkömarkkinat heittelevät epävakaisina ja sähkösopimusten kilpailutus on ajankohtaisempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Zmarta lyhyesti:

 • Korko 4,41–20%

 • Hae lainaa 1000–60 000 euroa

 • Laina-aika 1–15 vuotta

 • Yli 30 yhteistyökumppania

 • Ilmainen lainahakemus, joka ei sido mihinkään

 • Kilpailuttaa kuluttajalainat, yrityslainat, autolainat ja sähkösopimukset

Sortter

Vuonna 2019 perustettu Sortter ei yllä lainamarkkinoilla pisimpään toimineiden lainojen välityspalveluiden joukkoon, mutta on jo muutamassa vuodessa ehtinyt saavuttaa merkittävää tunnettavuutta.

Voit kilpailuttaa lainat Sortterin kautta aina tuhannesta eurosta jopa 60 000 euroon saakka ja saada lainallesi kilpailukykyisen koron alkaen vain 4 prosenttia.

Paljon positiivista palautetta

Muutaman vuoden aikana Sortter on ehtinyt kasvattaa asiakaskuntaansa siinä määrin, että verkosta löytyy valtavasti erilaisia asiakaskokemuksia. Lukuisat käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä niin Sortterin verkkosivujen selkeyteen kuin lainaprosessin nopeuteen. Myös lainatarjoukset ovat olleet selkeitä. Miinusta Sortter on saanut puolestaan siinä, että sen yhteistyökumppaneiden ei lukeudu aivan yhtä monta pankkia ja rahoituslaitosta kuin sen kilpailijoilla on.

Sortter lyhyesti:

 • Korko 4–20%

 • Hae lainaa 1000–60 000 euroa

 • Laina-aika 1–15 vuotta

 • Yli 20 yhteistyökumppania

 • Ilmainen lainahakemus, joka ei sido mihinkään

 • Kilpailuttaa kuluttajalainat, yrityslainat ja yhdistelylainat

Muita suosittuja lainojen vertailupalveluita

Muita tunnettuja lainojen vertailupalveluita Rahalaitoksen, Omalainan, Zmartan ja Sortterin lisäksi ovat Lendo, Sambla ja Vertaa Ensin.

Kuluttajat voivat hakea näiden vertailupalveluiden kautta vakuudetonta lainaa ilmaisella lainahakemuksella 500–60 000 euroa, 1–5 vuoden laina-ajalla. Lendon ja Vertaa Ensin –palveluiden kautta kilpailutettujen lainojen korko on alkaen 4,90 prosenttia ja Samblan kautta alkaen 4,65 prosenttia.

Lainojen vertailu onnistuu milloin tahansa

Vertaa Ensin, Lendo ja Sambla toimivat yhteistyössä reilun 20 eri pankin ja rahoituslaitoksen kanssa. Lainahakemus on mahdollista jättää näiden vertailupalveluiden verkkosivuilla mihin vuorokauden aikaan tahansa ja ensimmäiset lainatarjoukset on mahdollista saada jopa muutamien minuuttien sisällä luottohakemuksen lähettämisestä.

Asiakaspalautteet

Mitä asiakaspalautteeseen tulee, Sambla on saanut verkossa erinomaisia arvosteluja lainaprosessin nopeudesta, asiakaspalvelun laadusta ja monipuolisesta ohjeistuksesta.

Negatiivista palautetta löytyy moniin kilpailijoiden nähden hyvin vähän, sillä vain muutama asiakas on ollut tyytymätön Samblan tarjontaan.

Myös television mainoskatkoilta monille tutuksi tullut Lendo on saanut paljon positiivista palautetta selkeästä lainahakemuksesta ja nopeasta lainaprosessista, vaikka samalla jotkut asiakkaat olivat sitä mieltä, ettei lainatarjouksia tullut riittävästi.

Kansainvälisen Samlino-konsernin alaisuudessa toimiva Vertaa Ensin –välityspalvelu on saanut asiakkailtaan ruusuja helppokäyttöisistä nettisivuistaan ja lainatarjousten monipuolisuudesta.

Huonojen asiakaskokemusten mukaan välityspalvelun sivuilta ei puolestaan löydy riittävän helposti ja selkeästi ohjeita lainanhakua varten. Asiakaspalautteen määrä on kuitenkin kaikkien näiden lainojen vertailupalveluiden tapauksessa enimmäkseen positiivista.

Vertaa lainoja näiden ohjeiden avulla

Vaikka lainojen vertailu erilaisten välityspalveluiden kautta on yleistynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana, palvelun käyttö ja turvallisuus herättävät kuluttajassa luonnollisesti monia kysymyksiä.

Tässä artikkelissa esitellyt lainojen välityspalvelut ovat suosittuja ja tunnettuja vertailupalveluita, jotka tekevät yhteistyötä kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Monet näistä välityspalveluista omaavat jopa useamman kymmenen vuoden kokemuksen rahoitusalalta ja pystyäkseen toimimaan kotimaisilla lainamarkkinoilla, näiden välityspalveluiden, kuten myös heidän yhteistyökumppanien, on noudatettava tiukasti rahoitusalaa ja kuluttajan oikeuksia koskevia säädöksiä ja lakeja.

Lainamarkkinat muuttuneet merkittävästi viime vuosina

Monet pohtivat ennen lainojen vertailupalvelun käyttöä, miten nämä palvelut voivat mainostaa ilmaisia lainahakemuksia kuluttajalle.

Takavuosien kalliit pikavipit ovat jääneet kummittelemaan monen mieleen ja tästä syystä yleinen suhtautuminen lainamarkkinoihin ja vakuudettomiin kulutusluottoihin on yleensä se, että välityspalvelut ja luotonmyöntäjät pyrkivät pelkästään tekemään merkittävää voittoa kuluttajan kustannuksella.

Vakuudeton laina ei ole enää välttämättä kallis

Vakuudettomien lainojen ehdot ja korkotaso ovat parantuneet huomattavasti. Tämän huomaa esimerkiksi jo siitä, että vakuudetonta lainaa on mahdollista saada helposti alle 10 prosentin korolla.

Lainojen vertailu ja kilpailutus on tänä päivänä toimiva ja tehokas tapa löytää jopa kymmenien eri luotonmyöntäjien väliltä edullisin lainatarjous, ja lainahakemuksen täyttäminen on todellakin kuluttajalle täysin ilmaista, sillä lainojen välityspalvelut tekevät voittoa sillä, että luotonmyöntäjät maksavat niille komissiota jokaisesta lainasopimuksen solmimiseen päätyneestä asiakkaasta.

Tämän vuoksi kuluttajat voivat olla varmoja siitä, että lainojen kilpailuttaminen tapahtuu täysin ilman piilokuluja.

Suhtaudu kommentteihin kriittisesti

Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että vaikka verkosta löytyy jonkin verran negatiivisia kommentteja liittyen lainavertailun kautta kilpailutettujen lainatarjousten korkoon, lainojen välityspalvelut eivät koskaan puutu lainatarjousten sisältöön, joten nämä kommentit eivät suoranaisesti vaikuta siihen, mikä lainojen välityspalveluista on tällä hetkellä kaikkein paras.

Vertaa lainoja ja vaikuta kuluihin

Hakijana pystyt itse vaikuttamaan siihen, miten kilpailukykyinen lainan todellinen vuosikorko on.

Täytä siis lainahakemus huolellisesti ja pyri mukauttamaan haettava lainasumma ja laina-aika mahdollisimman realistisesti omiin tuloihisi.

Jos haettava lainasumma on erityisen suuri, voit parantaa lainamahdollisuuksia hakemalla lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tarkista myös ennen lainahakemuksen lähettämistä, että sekä sinä että rinnakkaishakija täytätte kaikki ehdot.

Myös lainasumma vaikuttaa kuluihin

Ennen lainojen kilpailutusta on syytä pitää mielessä, että lainavertailun käyttäminen ei automaattisesti takaa sitä, että löydät lainaa kaikkein edullisimmalla korolla. Vaikka lainojen välityspalveluiden kautta vakuudetonta lainaa on mahdollista saada jopa 4 prosentin korolla, lainan lopullinen korko muodostuu monista eri tekijöistä.

Vaikka kilpailutus tapahtuu useiden pankkien ja rahoituslaitosten välillä, et välttämättä löydä kilpailutuksen kautta riittävän edullista lainaa esimerkiksi silloin, jos lainasumma on tulotasoosi nähden liian suuri.

Myös merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa edullisen lainan löytämistä tai saattaa jopa estää lainan hakemisen kokonaan.

Lainojen vertailu onnistuu myös ilman lainan nostamista

Lainojen kilpailutus on joka tapauksessa erittäin suositeltavaa, sillä lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä sido ottamaan lainaa, jos sopivaa lainatarjousta ei löydy.

Vaikka olisit loppujen lopuksi tyytymätön lainatarjousten korkotasoon, saat paremman kuvan siitä, millaista lainaa tuloillasi ja tiedoillasi on mahdollista juuri sillä hetkellä saada. Voit myös palata lainanhakuun uudelleen myöhemmin ja kokeilla, löytäisitkö lainaa paremmilla ehdoilla esimerkiksi laskemalla lainasummaa tai hakemalla lainaa yhdessä puolison kanssa.

Paras lainavertailu: Usein kysytyt kysymykset

Löytyykö paras laina lainavertailun kautta?

Parhaan lainan löytymiseen vaikuttavat useat eri tekijät. Voit kuitenkin parantaa mahdollisuuksiasi edullisen lainan löytämiseksi kilpailuttamalla lainatarjoukset mahdollisimman monen eri luotonmyöntäjän kesken.

Sisältyykö lainatarjoukseen joitakin piilokuluja?

Lainojen välityspalveluiden salaisuus piilee siinä, että lainat kilpailutetaan aina todellisen vuosikoron perusteella, eli lainatarjous pitää sisällään jo valmiiksi kaikki lainakulut. Vertailu auttaa siis järjestämään lainatarjoukset paremmuusjärjestykseen todellisten vuosikustannusten perusteella.

Saanko lainaa ilman liitteitä lainavertailun kautta?

Luotonmyöntäjä voi edellyttää sinulta esimerkiksi palkkakuitteja riittävän tulotason todentamiseksi, mutta pienemmissä lainasummissa on mahdollista, että voit saada lainaa jopa täysin ilman liitteitä.

Miksi saan lainatarjouksia lainasummalla ja laina-ajalla, joita en ole hakenut?

On mahdollista, että saat lainatarjouksia, joiden lainasumma ja laina-aika eivät vastaa sitä, mitä olet hakenut alkuperäisessä lainahakemuksessa.

Tämä johtuu siitä, että luotonmyöntäjä ei voi syystä ai toisesta tarjota sinulle juuri kyseistä lainasummaa, mutta ehdottaa lainatarjouksessa esimerkiksi pienempää lainasummaa.

Muista, että lainahakemuksen täyttäminen ei sido ottamaan lainaa, joten sellaista lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä, joka ei vastaa odotuksiasi.

Miten lainojen vertailu tapahtuu?

Sinun ei itse tarvitse vertailla lainoja, sillä täyttämällä lainahakemuksen lainavertailun sivuilla, vertailupalvelu tekee tämän puolestasi. Tässä tapauksessa sinun on vain valittava lainatarjousten joukosta paras laina.

Onko lainojen vertailu turvallista?

Lainamarkkinoilta löytyy tänä päivänä lukuisia turvalliseksi ja luotettavaksi palveluksi miellettyjä lainavertailuja. Koska jokainen lainojen välityspalvelu toimii Finanssivalvonnan alaisena, mahdolliset väärinkäytökset pystytään huomaamaan hyvinkin pian.

Tästä syystä jo useiden vuosien ajan markkinoilla toimineet lainojen välityspalvelut pystyvät jo tällä seikalla osoittamaan, että ne ovat todellakin luotettavia ja turvallisia palveluita.

Kuinka nopeasti löydän lainaa?

Vakuudettomien lainojen kilpailutus välityspalveluiden kautta on nopeaa ja helppoa. Tästä syystä laina on mahdollista saada tilille nopeimmillaan jopa saman vuorokauden aikana, mutta viimeistään parin päivän sisällä.

Mitä tietoja lainahakemukseen tulee täyttää?

Yleisimmät tiedot lainahakemusta varten ovat haettava lainasumma ja laina-aika, hakijan nimi ja yhteystiedot, henkilötunnus, tulot, nykyiset velat ja muut menot, työsuhteen tiedot ja pankkitilin numero, jonne laina maksetaan.

Lainahakemuksessa saatetaan pyytää myös muita tietoja, kuten samassa taloudessa asuvien henkilöiden määrää tai siviilisäätyä.

Näiden kysymysten pohjalta luotonmyöntäjät pyrkivät määrittelemään hakijan maksukyvyn mahdollisimman tarkkaan ilman erillisiä lainaneuvotteluita.

Paljonko lainan todellinen vuosikorko on?

Lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee eri lainojen välillä, eikä sen suuruutta voi kertoa etukäteen. Todellinen vuosikorko määräytyy aina henkilökohtaisesti, ja siihen vaikuttaa mm. lainasumma, laina-aika ja hakijan tiedot. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi myös muut kulut.

Saanko useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella?

Useimmista lainavertailupalveluista saat yhdellä hakemuksella useita eri tarjouksia. Lainaa voi hakea siis helposti, ja voit vertailla lainatarjouksia lainan hakemisen jälkeen.

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia?

Kaikki lainavertailupalvelut vertaavat vakuudettomia lainoja. Lainavertailun avulla löydät tarpeisiisi sopivimman lainan ilman vakuuksia.

Miten lainan korko määräytyy?

Lainan korko on aina henkilökohtainen, ja siihen vaikuttaa mm. hakijan tulot.

Onnistuuko lainojen yhdistäminen lainavertailun avulla?

Lainojen vertailu mahdollistaa myös yhdistelylainojen vertailun. Kuten muitakin vakuudettomia lainoja, myös yhdistelylainoja kannattaa vertailla ennen lainan nostamista.

Kauanko lainavertailu vie aikaa?

Lainavertailu vie aikaa parhaimmillaan vain muutamia minuutteja. Lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä.

Mikä on paras lainavertailu?

Paras lainavertailu riippuu tarpeistasi. Tällä hetkellä parhaita lainavertailupalveluita ovat Omalaina, Rahalaitos ja Sortter.

Sitooko lainan hakeminen minut johonkin?

Pelkkä lainan hakeminen ei vielä sido sinua mihinkään. Vertaile lainoja siis rauhassa, ja nosta lainaa vain jos sitä oikeasti tarvitset. Voit vertailla lainoja sitoumuksetta ja ilmaiseksi. Paras lainatarjous löytyy yleensä vertailemalla.

Paljonko lainaa voi saada?

Lainavertailusta voi saada lainaa jopa 70 000 euroa. Voit hakea lainaa myös pienemmälle summalle. Suuren lainan saamiselle on myös tiukemmat ehdot.

Kuinka pitkä laina-aika yleensä on?

Laina-aika vaihtelee vakuudettomissa lainoissa yleensä välillä 1-15 vuotta.