Nettilaina – lainaa netistä helposti


Netistä haettava laina on nopea apu äkilliseen rahantarpeeseen. Hae nettilainaa nyt ja voit saada rahat tilille jo tänään.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Nettilaina on nopea ja helppo hakea. Aikaisemmin kaikki lainat haettiin yleensä omasta kotipankista. Nykyään tilanne on hyvin erilainen ja ihmisillä on asiakassuhteita useiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa samanaikaisesti.

Erityisesti vakuudettomat kulutusluotot haetaan usein netistä. Nettilaina onkin erittäin kätevä tapa niin yllättävään ja nopeaan lainantarpeeseen kuin suunniteltuun luotonottoon.

Nettiluottojen kustannuksissa on kuitenkin suuria eroja lainojen kesken. Kaikki lainat kannattaakin aina kilpailuttaa lainojen vertailupalvelussa, ennen lainanpäätöksen tekemistä.

Voit hakea lainaa ilmaiseksi vertailupalvelumme kautta

Voit hakea lainaa netistä ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia lainojen vertailupalvelustamme. Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Palvelumme kautta haettavissa lainoissa laina-aika on 1–15 vuotta ja lainaa voidaan myöntää 100–60 000 euroa. Voit myös hakea palvelussamme olevilta pankeilta ja rahoituslaitoksista alle 1000 euron pikalainoja, jolloin laina-aika on alle vuoden pituinen.

Mihin tilanteisiin nettilaina sopii?

Nettilaina sopii hyvin monenlaiseen lainan tarpeeseen. Lainatarve voi olla äkillinen tai suunniteltu. Palvelumme kautta haettaviin lainoihin ei tarvita vakuuksia tai takaajia.

Voit hakea lainaa netistä mihin aikaan haluat. Luotto voidaan maksaa tilillesi rahoituslaitoksen aukioloaikojen puitteissa. Laki kieltää kuitenkin lainojen maksun tilille yöaikaan. Nopeimmillaan saat luottopäätöksen ja rahat tilillesi saman päivän aikana.

Nettilaina – Näin voit saada lainaa netistä

Lainaa ilman vakuuksia on mahdollista saada nopeasti netistä hakemalla. Voit hakea lainaa suoraan rahoituslaitoksilta tai lainojen vertailupalvelun kautta.

Suosittelemme luoton hakemista vertailupalvelumme kautta, sillä säästät takuuvarmasti aikaasi ja hyvin todennäköisesti myös rahaa kilpailuttamalla lainat palvelussamme.

Suurin osa vakuudettomia lainoja Suomessa myöntävistä rahoituslaitoksista on mukana vertailupalvelussa, joten tässäkään mielessä suorahaut eivät ole välttämättä tarpeellisia.

Nettilainan hakeminen on helppoa, mutta se kannattaa tehdä huolellisesti. Lainanottoon kannattaa aina suhtautua vakavalla harkinnalla. Seuraavaksi kerromme sinulle tarkat askelmerkit lainan hakemiseen netistä.

1. Täytä lainahakemus huolellisesti

Lainan hakeminen lähtee aina lainahakemuksen täyttämisestä. Sivustoltamme löytyvän lainahakemuksen täyttäminen ei ole mikään vaikea rasti, mutta se kannattaa tehdä huolella.

Sinulta kysytään hyvin samanlaisia kysymyksiä kuin lainahakemuksissa yleensäkin. Keskeisin ero tyypillisiin lainahakemuksiin on se, että sivujemme kautta jätetty hakemus lähetetään yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle. Yhdellä hakemuksella saat siis parhaimmillaan yli 30 lainatarjousta.

2. Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Yleensä ensimmäiset lainatarjoukset tulevat sinulle muutaman minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä. Useimmissa tarjouksista ovat tulleet sinulle noin 6 tunnin sisällä, jos olet jättänyt hakemuksen päiväsaikaan arkena. Toisinaan vastaukset saattavat venähtää seuraavalle päivälle.

Lainatarjouksia kannattaa vertailla omien preferenssien mukaisesti. Voit vertailla lainoja esimerkiksi todellisen vuosikoron, laina-ajan tai kuukausierän mukaan.

Saat lainatarjoukset sähköpostiimme ja vertailupalveluumme omille sivuillesi.

3. Valitse sinulla parhaiten sopiva lainatarjous

Harjoitamme vastuullista lainanvälitystä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on runsaasti aikaa vertailla saamiasi lainatarjouksia. Mikäli jokin tarjouksista on mieleisesi, voit valita sen.

Haluamme kuitenkin muistuttaa, että lainanhakeminen ei sido sinua mihinkään. Sinun ei siis tarvitse valita mitään saamistasi lainatarjouksista.

4. Hyväksy nettilaina verkkopankkitunnuksillasi

Jos päätät hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista, tapahtuu se kätevästi verkkopankkitunnuksien avulla.

Lainaa voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa, myös hänen tulee allekirjoittaa lainasopimus verkkopankkitunnuksilla.

Nettilaina – mitä etuja minulle on lainojen vertailusta?

Nettilaina on useimmiten kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia. Näissä lainoissa korot ja kulut eroavat suuresti keskenään. Lainan hakeminen vertailupalvelumme kautta mahdollistaa sinulle parhaimman tarjouksen löytämisen useiden joukosta.

Lainojen automaattinen vertailu ei ole välttämätöntä, mutta siitä useimmiten on pelkästään hyötyä. Käydään seuraavaksi läpi muutamia selkeimpiä etuja, joita lainojen vertailu sivujemme kautta sinulle antaa.

Voit saada lainaa nopeasti ja helposti

Tänä päivänä kuka tahansa täysi-ikäinen, riittävän hyvin raha-asiansa hoitanut ja säännöllisiä tuloja nauttiva henkilö voi hakea lainaa netistä. Lainahakemus on nopea täyttää ja saat ensimmäiset lainatarjoukset yleensä myös hyvin nopeasti.

Nopeimmillaan lainaa voi saada tilillesi saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä. Nettilainaa voi hakea mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Laki kuitenkin kieltää yöaikaan maksettavat lainat. Jos jätät hakemuksen yöllä, voit rahoituslaitoksesta riippuen saada tekoälyn tekemän lainatarjouksen. Rahat maksetaan sinulle kuitenkin tilille aikaisintaan klo 7.00 jälkeen.

Nopeimmillaan löydät parhaan lainatarjouksen muutamassa minuutissa ja rahat saat heti tilille.

Et tarvitse vakuuksia tai takaajia

Nettilainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton laina on aina suurempi riski rahoituslaitokselle, siksi vakuudettomien lainojen korot ovat pääsääntöisesti vakuudellisia lainoja korkeammat.

Vakuudettomien lainojen kohdalla luottoyhtiö onkin kiinnostunut siitä, miten olet hoitanut raha-asiasi.

Erityisesti nykyinen lainakuormasi kiinnostaa rahoituslaitoksia. Mikäli sinulla on liikaa olemassa olevaa lainaa suhteessa tuloihisi, et välttämättä saa uutta lainaa (ellei kyseessä ole yhdistelylaina).

Voit käyttää lainan haluamaasi tarkoitukseen

Palvelumme kautta voit saada lainaa 60 000 euroon asti. Voit itse päättää lainan käyttötarkoituksen, sillä luotonantajaa kiinnostaa ensisijaisesti takaisinmaksukykysi.

Palvelustamme löydät vakuudettomat lainat uuden veneen, kesämökin tai remontin rahoittamiseksi. Tarjolla on myös pienempiä pikavippejä ja yhdistelylainoja. Yhdistelylainalla maksat pois muut luottosi ja jatkossa lyhennät vain yhtä lainaa.

Saat kattavan käsityksen luottoluokituksestasi

Lainojen hakeminen yhteistyökumppaneiltamme on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään. Sinun ei siis tarvitse edes harkita lainan ottamista, vaan voit halutessasi jättää hakemuksen puhtaasti testimielessä.

Jokainen luotonantaja tekee sinusta henkilökohtaisen luottoarvion. Luottoluokituksellasi on suuri merkitys sinulle tarjottavan lainan korkoon. Mitä paremmin raha-asiasi ovat hoidossa – sitä edullisempaa lainaa sinulla on mahdollisuus saada.

Kenelle nettilaina sopii?

Kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, puhtailla luottotiedoilla ja säännöllisillä tuloilla varustettuna voi hakea luottoa netistä. Minimivaatimuksien lisäksi luotonantajilla saattaa olla omina erityisvaatimuksiaan, esimerkiksi hakijan iän suhteen.

Toisilla luotonantajilla nettilainan hakeminen on mahdollista jo 18-vuotiaana, mutta monet vaativat 20-vuoden ikää. Säännölliset tulot ovat kuitenkin välttämättömyys, jos haet lainaa yksin.

Luottoa voit hakea myös yhteishakijan kanssa. Tämä on kannattavaa esimerkiksi silloin, kun olet vasta aloittanut uudessa työssä, määräaikaisessa tai epäsäännöllisessä työsuhteessa tai opintojesi loppusuoralla.

Milloin lainaa ei välttämättä saa?

Rahoituslaitokset tekevät oman arvionsa siitä, kenelle luottoa myönnetään ja kenelle. Nettilaina ei ole välttämättä mahdollinen aivan kaikille hakijoille.

Nettilainaa voi hakea kuitenkin, vaikka ei olisi aivan varma saako lainaa. Lainojen vertailupalvelun käyttö parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi yleensä huomattavasti – jos et saa lainaa yhdestä paikasta, voit saada luottoa toiselta rahoituslaitokselta.

Joissakin tilanteissa lainan myöntäminen ei usein ole mahdollista. Olemme alas listanneet niitä tilanteita, joissa nettiluotto jää monesti saamatta.

Hakijalla on liikaa aikaisempaa velkaa

Luotonantajat ovat erityisen kiinnostuneita nykyisestä rahatilanteestasi. Lainaa voi kuitenkin hakea, vaikka velkaa olisi paljon, jos tulosi ovat riittävän suuret. Toisaalta aina kannattaa miettiä, onko lainanhakeminen välttämätöntä. Maksuvaikeuksien taustalla tänä päivänä on usein huoleton lainanotto.

Ylivelkaantuneessa tilanteessa sinulla on tuloihisi nähden liikaa velkaa. Edellä mainitussa tilanteessa ainut järkevä uusi laina on yhdistelylaina, jolla maksat muut lainat pois.

Luotonantajat harvoin myöntävät lainaa, jos kuukausittaisista tuloistasi yli puolet menevät aikaisempien velkojen maksuun.

Luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä

Vakuudetonta lainaa ei voida myöntää, vaikka olisit täysi-ikäinen, työelämässä ja muuten täyttäisit ehdot, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä luottotiedoissasi.

Vuoden 2022 joulukuussa astui voimaan laki, jonka mukaan maksuhäiriömerkintä tulee poistaa luottotietorekisteristä 30 vuorokauden sisällä siitä, kun sen aiheuttanut velka on kokonaisuudessaan maksettu.

Tulosi eivät ole riittävät lainansaantiin

Nettilaina ei vaadi suuria tuloja ja se on mahdollista eläkeläisillekin. Rahoituslaitokset ovat kuitenkin kiinnostuneita käteen jäävästä rahasummasta kaikkien pakollisten menojen jälkeen. Mikäli taloudellinen tilanteesi on liian tiukka, ei uutta lainaa voida myöntää.

Jos kyseessä on kuitenkin väliaikainen tilanne, josta tiedät selviäväsi, voit hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan käyttö lähes aina parantaa lainansaantimahdollisuuksiasi.

Miten nettilaina eroaa pankista haettavasta lainasta?

Nettilaina ja perinteinen pankkilaina eroavat usein toisistaan. Erot ovat kuitenkin tänä päivänä pienempiä kuin aikaisemmin, sillä myös monet pankit myöntävät vakuudettomia luottoja.

Perinteisesti pankkilainoissa on vakuus tai takaus

Perinteisesti puhuttaessa pankkilainasta tarkoitetaan lainaa, johon on sidottu jokin vakuus. Yleisin esimerkki tällaisesta lainasta on asuntolaina. Pankit myöntävät usein myös vakuudellisia kulutusluottoja.

Näissä lainoissa laina-aika on usein samanlainen kuin vakuudettomissa luotoissa, mutta korko pienempi. Pienempi korko johtuu pankin pienemmästä riskistä verrattuna vakuudettomiin lainoihin. Myös henkilötakaus on edelleen yleinen pankkilainoissa.

Nettilaina on yleensä vakuudeton luotto

Netistä haettavat luotot ovat usein vakuudettomia lainoja, jotka eivät vaadi fyysistä käyntiä pankin tai rahoituslaitoksen konttorilla.

Hakuprosessi on nopeampi kuin vakuudellisissa lainoissa. Usein netistä haettavat lainat ovat kuitenkin suuruudeltaan pienempiä kuin pankkilainat.

Usein vakuudet kiinnitetäänkin suurempiin lainoihin kuin netistä haettaviin luottoihin. Mikäli haluat säätää nettilainan korkoa pienemmäksi vakuudettoman lainan kohdalla, kannattaa harkita yhteishakijan käyttöä.

Nettilaina - Usein kysytyt kysymykset

Miten löydän edullisimmat nettilainat?

Tänä päivänä nettilainat kannattaa aina kilpailuttaa, siinä missä muutkin lainat. Nettiluotto kannattaa hakea lainojen vertailupalvelustamme. Usein vain muutamassa minuutissa voit löytää parhaan lainatarjouksen yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen väliltä.

Kenelle nettilaina on tarkoitettu?

Nettilainaa hakevat kaikenlaiset ihmiset. Lainojen vertailu on suosittua kaikissa tuloluokissa. Minimivaatimuksena lainan hakemiselle on täysi-ikäisyys, puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. Hakijalla ei lisäksi saa olla liikaa olemassa olevaa velkaa suhteessa tuloihin.

Liittyykö lainavertailuun sitoumuksia tai kustannuksia?

Lainojen vertailu on täysin ilmaista, eikä sido sinua ottamaan tai edes harkitsemaan lainaa. Voit siis hakea lainaa kokeilumielessä esimerkiksi testataksesi luottoluokitustasi.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko tarkoittaa kaikkia lainaan sisältyviä vuosittaisia kustannuksia, joita ovat koron lisäksi lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut ja laskutuslisät ja joustoluotossa nostopalkkiot.


Lain mukaan lainan korko saa olla enintään 20 % vuodessa ja sen päälle tulevat kustannukset enintään 150 euroa vuodessa.