Lainaa helposti ja nopeasti netistä


Hae lainaa minuuteissa ja voit saada rahat tilillesi jo tänään. Tutustu kumppaniemme tarjontaan ja hae lainaa 100 - 70 000 euroa heti.

 • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
 • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
 • Nosta rahat tilille jo tänään!

Tarvitsetko lainaa nopeasti? Kumppaniemme kautta voit hakea lainaa 100 – 70 000 euroa yhdellä hakemuksella useilta eri rahoituslaitoksilta. Lainahakemus käsitellään yhdellä kertaa useissa rahoituslaitoksissa, ja voit valita itsellesi sopivimman lainan useista eri lainatarjouksista.

Hae lainaa helposti ja nopeasti netissä

Lainaa voi hakea helpon nettilomakkeen kautta, jonka täyttäminen vie aikaa vain minuutteja. Vakuudetonta lainaa saa parhaimmilleen tilille jopa saman päivän aikana.

Kenelle vakuudetonta lainaa myönnetään?

Vakuudetonta lainaa myönnetään yleensä henkilöille, joilla on säännölliset tulot, luottotiedot kunnossa ja ikää yli 22 tai 23 vuotta.

Lainan myöntämisen ehdot vaihtelevat eri rahoituslaitosten välillä, ja tämän vuoksi lainaa kannattaakin hakea yhdellä kertaa useasta eri paikasta – tämä onneksi onnistuu yhdellä hakemuksella yhteistyökumppaniemme kautta,

Näin haet lainaa

Lainan hakeminen on helppoa. Tässä listaamme kuitenkin pääpiirteittäin asiat, jotka lainan hakemisessa tulee ottaa huomioon.

Mieti, paljonko tarvitset lainaa

Ennen lainan hakemista on syytä miettiä, millainen on sinulle sopiva laina. Lainaa ei kannata koskaan nostaa ilman syytä, ja useimmiten tarvittavan lainan määrä onkin jo tiedossa ennen lainahakemuksen täyttämistä. Hae lainaa vain silloin, kun sitä tarvitset.

Täytä lainahakemus

Kun tarvittava lainasumma on tiedossa, voit hakea lainaa helposti yhdellä hakemuksella monelta eri rahoituslaitokselta.

Yhdellä hakemuksella saat lainapäätöksen yleensä jo minuuteissa – yleensä usealta eri rahoituslaitokselta samaan aikaan.

Vertaile lainatarjouksia

Kun olet saanut lainatarjouksia, on aika vertailla lainojen korot, kulut ja muut ehdot. Tämä on tärkein vaihe lainaa hakiessa – jos valitset itsellesi kalliin lainan, saatat päätyä maksamaan jopa tuhansia euroja tarvittavaa enemmän kuluja laina-aikana.

Tarkasta lainatarjouksista laina-ajan lisäksi ainakin lainan todellinen vuosikorko ja myöhästymismaksujen suuruus.

Hyväksy sopivin lainatarjous

Kun lainatarjoukset on vertailtu ja paras laina on löytynyt, on aika valita itselleen sopiva laina. Lainan hyväksyminen on yleensä vain parin klikkauksen prosessi, ja useimmiten laina maksetaan tilille saman päivän aikana.

Erilaiset lainat

Kumppaniemme kautta voit hakea vakuudetonta lainaa aina 70 000 euroon asti. Lainat kulkevat toisinaan kuitenkin hieman eri nimillä, ja lainoissa voi olla pieniä eroja. Käymme tässä läpi yleisimmät lainatyypit ja niiden erot sekä plussat ja miinukset.

Kulutusluotto

Kulutusluotto tarkoittaa yleisesti tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen lainaa, jonka voi käyttää haluamallaan tavalla. Tavallisista pankeista haettava kulutusluotto voi olla vakuudeton, tai siihen voi tarvita vakuuksia tai takaajia.

Yhteistyökumppaniemme kautta myönnettävä kulutusluotto on kuitenkin aina vakuudetonta lainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että et tarvitse takaajia tai omaisuutta lainan myöntämiseksi.

Vakuudetonta lainaa saa yleensä nopeammin kuin vakuudellista, koska erillistä selvitystä vakuuksista tai takaajista ei tarvitse tehdä. Vakuudetonta lainaa on mahdollista saada pelkästään todistamalla omat tulot.

Vakuudetonta lainaa käytetään usein mm. remontointiin, auton ostamiseen tai kodin hankintoihin. Kulutusluotossa laina-aika (eli maksuaika) on ennalta tiedossa, ja se on useimmiten 1-15 vuotta.

Vakuudetonta kulutusluottoa voi saada tilille jopa samana päivänä. Voit hakea kulutusluottoa kumppaniemme kautta 100 – 70 000 euroa.

Pikavippi

Pikavippi on saanut takavuosina jokseenkin kyseenalaisen maineen, eikä aivan turhaan: ennen korkoa rajoittavia lakimuutoksia pikavippien korot saattoivat olla tuhansia prosentteja vuodessa.

Tänä päivänä pikavippien korot eivät ole kuitenkaan enää yhtä korkeat. Vuonna 2019 voimaan astunut laki kulutusluottojen koroista rajoittaa kaikkien kulutusluottojen nimelliskoron 20 prosenttiin. Näin ollen takavuosien todella kalliit pikavipit ovat käytännössä historiaa.

Käytännössä pikavippi tarkoittaa nykypäivänä vakuudetonta kulutusluottoa, joka on summaltaan suhteellisen pieni ja jossa laina-aika on melko lyhyt.

Pikalaina

Pikalainan määritelmä ei yleisesti ottaen ole aivan selkeä – sitä käytetään sekä pikavipin että yleisesti netistä haettavien kulutusluottojen synonyyminä. Useimmiten pikalaina kuitenkin viittaa samaan kuin pikavippi, eli pienehköön vakuudettomaan lainaan.

Joustoluotto

Joustoluotto on luottoraja, jonka puitteissa lainaa voi nostaa tarvitsemansa määrän. Lainaa voi myös nostaa tarvittaessa lisää, mikäli luottoraja ei ole vielä kokonaan käytössä.

Joustoluottoa voi nostaa joko koko lainasumman kerralla, tai tehdä useita pienempiä nostoja. Joustoluotto toimii näin ollen hieman luottokortin tavoin – erona on vain se, että joustoluotosta noi nostaa rahat tilille.

Joustoluotosta käytetään usein myös muita nimityksiä, kuten joustolaina, tululuotto, luottolimiitti tai pelkkä limiitti.

Vertaislaina

Vertaislaina on käytännössä myös vakuudeton kulutusluotto. Vertaislainan erona normaaleihin kulutuluottoihin on kuitenkin se, että vertaislainan rahoittajina on yksityiset sijoittajat rahoituslaitosten ja pankkien sijaan.

Vertaislainaa ei kuitenkaan haeta yleensä suoraan yksityisiltä sijoittajilta, vaan välissä on vertaislainan välittäjä. Välittäjän tehtävänä on järjestää rahan lainaaminen sijoittajilta lainaa hakeville henkilöille.

Käytännössä vertaislaina ja kulutusluotto eivät eroa lainanhakijan näkökulmasta millään tavalla. Lainaa lyhennetään lainan välittäjälle. Vertaislainan kohdalla kannattaa tarkastaa lainan korot ja kulut aivan kuten muidenin kulutusluottojen kohdalla.

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina tarkoittaa yhtä lainaa, jolla yhdistetään tai maksetaan pois monta pienempää vippiä tai kulutusluottoa. Yhdistelylainasta käytetään myös termejä järjestelylaina ja lainan siirto.

Käytännön tasolla yhdistelylaina on siis kulutusluotto, mutta laina tulee käyttää vanhojen lainojen maksamiseen. Usein yhdistelylainaa ei makseta lainahakijan tilille välissä, vaan lainan myöntävä rahoituslaitos maksaa yhdistettävät lainat suoraan näiden lainanantajien tileille.

Yhdistelylainaa haetaan yleensä siksi, että yhdistämällä vanhat lainat voi lainan korkokuluissa säästää merkittävästi. Jotkin yhtiöt jopa keskittyvät pelkästään yhdistelylainojen myöntämiseen.

Voit kilpailuttaa myös yhdistelylainat kumppaniemme kautta helposti. Monesti voit saada yhdistelylainaan aiempia lainoja paremman koron, kun olet hoitanut raha asiasi moitteettomasti edellisten lainojen kohdalla.

Lainoihin liittyvät termit

Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Lainan korko ei yleensä ole ainoa kulu – koron lisäksi muita maksuja voi olla mm. avausmaksu, tilinhoitomaksut ja laskutuslisät. Nämä kaikki kulut kuitenkin lasketaan mukaan lainan todelliseen vuosikorkoon.

Lainan nimelliskorko sen sijaan tarkoittaa vain lainan korkoa, johon ei ole laskettu lainan muita kustannuksia.

Todellisen vuosikoron suuruus on lain mukaan ilmoitettava lainan tiedoissa, ja se onkin usein kätevin tapa vertailla lainojen kokonaiskustannuksia.

Laina-aika

Laina-aika tarkoittaa lainan takaisinmaksuaikaa. Kumppaniemme kautta myönnettävien lainojen aina-aika voi vaihdella 1:n ja 15:n vuoden välillä. Joissain vipeissä laina-aika voi olla myös tätä lyhyempi.

Laina-aika vaikuttaa aina lainan kokonaiskuluihin. Jos laina-aika on tarvittavaa pidempi, ehtii lainan korko kerryttää enemmän kuluja laina-ajan puitteissa. Toisaalta laina-aika kannattaa valita niin, että lainan pystyy maksamaan takaisin ajoissa.

Laina-aika ei kuitenkaan tarkoita, että lainaa tulisi pitää näin pitkään. Mikäli mahdollista, lainan voi myös maksaa takaisin nopeammin. Näin lainan kokonaishinta pysyy alhaisempana.

Avausmaksu

Lainan avausmaksu on kulu, joka voidaan periä lainan perustamisesta. Avausmaksu peritään yhden lainan kohdalla vain kerran.

Avausmaksusta käytetään myös termejä perustamismaksu, aloitusmaksu, järjestelymaksu, nostopalkkio ja nostomaksu. Kaikki näistä tarkoittavat kuitenkin samaa asiaa – lainan avaamisesta kerran perittävää maksua.

Tilinhoitomaksu

Tilinhoitomaksu on lainanhoitokulu, jota peritään yleensä kuukausittain lainan lyhennyksen yhteydessä. Tilinhoitomaksun määrä on yleensä kiinteä, eli joka kuukausi peritään sama euromääräinen summa.

Tilinhoitomaksusta käytetään myös termiä tilinhoitopalkkio.

Lainahakemus

Lainahakemus on käytännössä lomake, joka täytetään lainan hakemista varten. Lainahakemukselle täytetään yleensä ainakin omat henkilötiedot sekä liitteeksi vaaditaan useimmiten todiste tuloista, kuten palkkakuitti tai verotuspäätös.

Lainaa voi monesti hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Tällöin lainahakemukselle tulee täyttää luonnollisesti molempien hakijoiden tiedot.

Lainahakemusta ei tarvitse kuitenkaan tehdä erikseen jokaiseen rahoituslaitokseen. Kumppaniemme avulla voit kilpailuttaa lainat jopa kymmenissä eri rahoituslaitoksissa yhdellä hakemuksella – vain muutamassa minuutissa.

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on laina, jota voidaan myöntää ilman vakuuksia tai takaajaa. Vakuudetonta lainaa voi hakea helposti netissä, ja parhaimmillaan saat rahat tilillesi käytännössä heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Lainavertailu kannattaa tehdä aina

Lainavertailu kannattaa tehdä aina lainaa hakiessa. Lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota mm. seuraavien kulujen suuruuteen:

 • Lainan todellinen vuosikorko

 • Lainan tilinhoitomaksut

 • Lainan avausmaksut

 • Lainan laskutuslisät

 • Lainan myöhästymismaksut

Lisäksi lainalta kannattaa tarkastaa myös seuraavat asiat:

 • Lainan kuukausierä

 • Lainan nimelliskorko

Lainojen kulut vaihtelevat merkittävästi, jonka vuoksi lainavertailuun kannattaa aina käyttää hetki aikaa. Kalliin lainan valinta voi tulla maksamaan jopa tuhansia euroja enemmän, mitä kilpailutuksen kautta löydetty laina.

Mikäli taas olet jo ehtinyt hankkia itsellesi kalliin lainan, voi lainojen yhdistäminen säästää sinua tulevissa lainakuluissa. Lainojen yhdistäminen on kätevä tapa kilpailuttaa vanhat lainat. Yhdistelylainan avulla voi maksaa vanhat lainat pois, jolloin lyhennettäväksi jää vain uusi, edullisempi laina.

Näin saat lainaa heti

Kumppaniemme kautta saat lainaa heti tilille (klo 7-23 välisenä aikana) seuraavasti:

 1. Täytä lainahakemus

 2. Valitse itsellesi sopivin lainatarjous

 3. Hyväksy lainatarjous

 4. Saat rahat tilille yleensä heti

Voit hakea lainaa myös öisin ja viikonloppuisin

Kumppaniemme kautta voi hakea lainaa myös arkiöisin sekä viikonloppuisin.

Huomioi kuitenkin, että laina voidaan maksaa tilille vain arkisin klo 7-23 välisenä aikana. Vaikka siis voit hakea lainaa myös muina aikoina, ei lainaa makseta tilille tällöin heti.

Hae lainaa vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitset

Lainaa voi hakea tänä päivänä netistä helposti ja nopeasti. Monesti lainaa voi saada jo saman päivän aikana, ja lainan määrä voi vakuudettomassa kulutusluotossa olla jopa 70 000 euroa.

Hae lainaa kuitenkin aina vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitset. Vaikka lainan hakeminen onkin tänä päivänä helppoa, voi harkitsematon laina johtaa pahimmillaan kierteeseen, jossa lainan takaisinmaksu on mahdotonta ja myöhästyneistä maksuista seurauksena maksuhäiriömerkintöjä.

Kun haet lainaa, harkitse siis tarkkaan lainan todellinen tarve ja huomioi lainan takaisinmaksuun liittyvät kulut koko laina-ajan osalta.

Mihin ilman vakuuksia tai takaajia myönnettävää lainaa voi käyttää?

Kumppaniemme kautta haettavaa lainaa voi käyttää mihin tahansa – lainaa ei ole rajattu tiettyyn käyttötarkoitukseen, kuten esimerkiksi asuntolaina on.

Vakuudeton laina onkin tämän vuoksi kätevä ratkaisu monenlaisiin tilanteisiin – voit hakea lainaa vaikkapa asunnon remontointiin, auton ostamiseen, lomamatkan rahoittamiseen tai tietokoneen ostamiseen.

Vaikka rahoituslaitos voi myöntää lainaa tällä tavoin, hae lainaa kuitenkin vain tilanteissa kun sitä oikeasti tarvitset. Esimerkiksi 10 000 euron lainaa ei kannata hakea ilman syytä, sillä lainan lyhentäminen voi maksaa satoja euroja kuukaudessa.

Ennen lainan hakemista omat tulot ja menot onkin syytä budjedoita tarkkaan, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Laina: Usein kysytyt kysymykset

Mikä on paras laina minulle?

Paras laina riippuu henkilökohtaisesta lainantarpeestasi. Monesti pieneen, äkilliseen rahantarpeeseen sopii pikalaina tai pikavippi, kun taas suurempaa summaa tarvittaessa sopiva vaihtoehto on yleensä kulutusluotto.

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia?

Yleensä voit saada lainaa jos olet yli 23-vuotias suomalainen, sinulla on säännölliset tulos ja olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti – eli sinulla on luottotiedot kunnossa.


Tietyt rahoituslaitokset tarjoavat lainaa myös nuoremmille, mutta tällöin lainasummat ovat yleensä pienempiä.

Voit hakea lainaa kumppaniemme kautta helposti – tällä tavoin saat helpoiten selville, voidaanko lainaa myöntää sinulle vai ei.

Kuinka paljon lainaa voin saada?

Kumppaniemme kautta voit hakea lainaa 100 – 70 000 euron summalle.

Se, paljonko lainaa voit saada oikeasti, on yksilöllistä. Laina määritellään aina lainanhakijan tietojen perusteella, jonka vuoksi emme pysty sanomaan, paljonko lainaa juuri sinulle voidaan myöntää.

Vaikka toimimme yhteistyössä lainankilpailutuspalvelujen ja rahoituslaitosten kanssa, emme myöskään voi vaikuttaa lainapäätöksiin. Kumppaniemme kautta kuitenkin voit hakea lainaa muutamassa minuutissa ja selvittää, kuinka suuri laina sinulle voidaan myöntää.

Mistä voin hakea lainaa?

Voit hakea lainaa kumppaniemme kautta yhdellä hakemuksella kymmenistä eri rahoituslaitoksista. Laina kannattaa aina kilpailuttaa, ja kumppanimme ovat lainojen kilpailutukseen erikoistuneita palveluita. Kilpailuttamalla lainan voit olla varma, että saat lainallesi edullisimman koron ja kulut.

Miten haen lainaa?

Voit hakea lainaa kumppaniemme kautta täyttämällä lainahakemuksen. Hae lainaa netissä täytettävän lomakkeen kautta muutamassa minuutissa, ja voit saada useita lainatarjouksia heti lomakkeen täyttämisen jälkeen.

Mistä näen lainan todellisen vuosikoron?

Todellinen vuosikorko tulee aina ilmoittaa lainan yhteydessä. Suomen lain mukaan todellinen vuosikorko on oltava selkeästi näkyvissä. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi myös lainan muut kulut.

Kauanko aikaa lainan hakeminen vie?

Voit hakea lainaa helposti parissa minuutissa. Lainan hakeminen onnistuu netissä täytettävän lomakkeen avulla, ja yleensä lainapäätöksen saa heti.

Hae lainaa kumppaniemme kautta jolloin saat useita lainatarjouksia yhden hakemuksen avulla.

Voinko saada lainaa samana päivänä?

Voit saada lainaa arkipäivänä klo 7-23 välillä lähes välittömästi. Tämän lisäksi voit hakea lainaa milloin tahansa – myös yöllä tai viikonloppuna. Huomioi kuitenkin, että tällöin laina voidaan maksaa tilillesi vasta myöhemmin.

Kuinka pitkä lainan takaisinmaksuaika on?

Laina-aika vakuudettoman lainan kohdalla on yleensä 1-15 vuotta. Ota huomioon, että pidempi laina-aika voi pienentää maksettavaa kuukausierää, mutta nostaa lainan kokonaiskuluja. Kokonaiskulut nousevat, koska lainan vuosikorko ehtii pidemmällä laina-ajalla kertyä pidempään. Tällöin lainan korkokuluja siis maksetaan useammalta vuodelta.