Joustolaina heti tilille, ilman vakuuksia


Joustolaina on kätevä tapa lainata rahaa juuri sen verran kuin tarvitset. Varaudu tuleviin yllätyksiin ja hae joustavaa rahoitusta jo tänään.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Mikä on joustolaina?

Joustolaina eli joustoluotto on käytännössä vakuudeton kulutusluotto. Asiakkaalle myönnetään luotollinen tili, josta hän voi nostaa rahaa tarpeen tullen. Korkoja ja mahdollisia muita kuluja maksetaan ainoastaan nostetusta osasta lainaa. Joustoluoton hyvänä puolena on se, että sitä vapautuu takaisin samalla kuin maksat lainaasi.

Joustolaina - miten sen saa?

Laadi lainahakemus sivustollamme. Itse hakemuksen jättäminen ei velvoita sinua millään tavalla saamiesi lainatarjouksien suhteen. Mikäli lainatarjous ei kuulosta sinulle sopivalta, voit hylätä sen tai jättää avoimeksi. Jolloin lainatarjous sulkeutuu automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Anna meidän kilpailuttaa joustolaina puolestasi

Me haluamme tarjota asiakkaillemme selkeää tietoa tarjolla olevista lainoista. Lainatarjouksen yhteydessä onkin ilmoitettu lainojen korot ja muut kustannukset. Niitä kannattaa vertailla tarkasti, sillä niissä on eroja. Koron lisäksi joustolaina sisältää myös paljon muita kustannuksia, kuten tilinhoitomaksut ja avausmaksut.

Suurin osa lainatarjouksista 15 minuutissa

Saat suurimman osan lainatarjouksista 15 minuutissa, sillä tekoäly tekee useammalla rahoituslaitoksella alustavan lainatarjouksen. Jotkut pankit ja rahoituslaitokset käsittelevät hakemukset manuaalisesti asiakaspalvelun aukio-oloaikana, jolloin lainatarjousta tai kielteistä päätöstä voi joutua odottamaan pidempään.

Valitse sinulle parhain joustolaina ja laina-aika

Toisinaan kuluilta ja koroiltaan pienin laina, ei aina ole se kaikista paras vaihtoehto sinulle, mikäli esimerkiksi laina aika on liian lyhyt ja siitä johtuen kuukausierä suurempi kuin budjetoimasi.

Joustolainassa etuna on se, että siihen ei ole sidottu lyhennysaikataulua (muu kuin kuukausilyhennys). Lisäksi maksat korkoa ainoastaan käyttämästäsi luotosta. Joustolainaa kannattaakin siksi usein maksaa enemmän kuin minimilyhennys.

Henkilökohtaiset lainatarjoukset vertailtuasi voit hyväksyä niistä sopivimman ja saada joustoluoton tilillesi jo saman päivän aikana. Toisinaan joustolaina maksetaan kirjaimellisesti heti tilille, kun hakemuksesi on hyväksytty.

Joustolaina auttaa yllättävissä tilanteissa

Joustoluotto on käytännössä vakuudeton kulutusluotto. Asiakkaalle myönnetään luotollinen tili, josta hän voi nostaa rahaa tarpeen tullen. Korkoja ja mahdollisia muita kuluja maksetaan ainoastaan nostetusta osasta lainaa. Joustoluoton hyvänä puolena on se, että sitä vapautuu takaisin samalla kuin maksat lainaasi.

Joustolaina on oivallinen puskuri

Monesti heti tilille saatava Joustolaina on erittäin kätevä nimenomaan joustavuutensa ansiosta. Monet säästävätkin rahaa yksinkertaisesti lyhentämällä luottokorttejaan ja joustolainaansa, samalla keräten käyttövaraa luottotileille. Mitä enemmän lainaa lyhennät, sitä enemmän sinulla on sitä myös käytössä. Joustolaina antaa myös mielenrauhaa, koska tiedät että sinulla on tarvittaessa vararahasto käytettävissä.

Mihin voit hakea joustolainaa?

Mikäli tietokoneesi rikkoontuu yllättävästi, sinun ei tarvitse välttämättä odottaa seuraavaan palkkapäivään asti. Joustolaina tuo sinulle joustavuutta kaikissa arjen yllättävissä talousmenoissa.

Joustolaina toimii eräänlaisena puskurina, elämään väkisinkin liittyvien yllätyksien kohdalla. Joustolaina heti saatavana lainana sopii loistavasti arjen yllättävien menojen paikkaamiseen.

Miten joustolaina toimii käytännössä

Joustolaina muistuttaa enemmän luottokorttia kuin kertalainaa. Et kuitenkaan saa fyysistä korttia, vaan sähköisen luottotilin, josta voit nostaa limiittisi puitteissa rahaa pankkitilillesi.

Voit luottorajan puitteissa tehdä nostoja niin usein kuin itse haluat. Rahojen siirtyminen luottotililtäsi pankkitilille voi vaihdella luottoyhtiön mukaan. Ennen kaikkea rahoituslaitosten aukioloajat vaikuttavat oleellisesti siihen, kuinka nopeasti saat rahat. Joustolainaan on sidottu aina jokin luottoraja, jonka puitteissa voit nostoja tehdä.

 Joustolainen lyhentämisestä

Joustolainen voit maksaa kerralla pois tai vähintään minimikuukausierän verran. Jos maksat joustoluoton kerralla pois, luotto kokonaisuudessaan palautuu käyttöösi. Mitä suuremmilla summilla joustolainaa lyhennät, niin sitä pienemmäksi korkojen ja kulujen osuus käy. Luoton minimilyhennys on jyvitetty kuukausittain jollekin tietylle ajalle. Laina aika on usein hyvin soviteltavissa tilanteesi mukaan.

Nykyään on onneksi kulutusluotoissa 20 % vuosikorkokatto, joka tarkoittaa että ryöstöhintaisia korkoja ei enää kulutusluotoista ja pikavipeistä peritä.

Onko joustolaina vaikea saada?  

Jos olet hoitanut raha-asiasi ilman suurempia kömmähdyksiä, niin joustolainan saaminen ei ole vaikeaa. Kuka tahansa täysi-ikäinen voi hakea joustolainaa heti tilille.

Joustolaina on vakuudeton laina, eli reaalivakuuksia tai takaajia ei tarvita. Joustolainan hakeminen kannattaa tehdä Lenderssillä, koska vertailemme parhaimmat lainavaihtoehdot puolestasi.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan saantiin?

Lainatarjous sinulle ja lopullinen tarjottava lainasumma perustuvat henkilökohtaisesti tehtyyn luottoarvioon. Luonnollisesti maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla ja muutenkin raha-asiat tulisi olla mallikkaasti hoidettu.

Joustolainan saaminen edellyttää säntillistä raha-asioiden hoitoa.

Tämä tarkoittaa, että maksuviiveitä ei nykyisissä lainoissa saisi useasti olla ja aikaisempien luottojen tulisi olla suhteessa hakijan tuloihin. Lisäksi edellytetään säännöllisiä tuloja.  Joustolainan hakeminen kannattaa, vaikka et olisi varma sen saamiseksi. Voit hakea joustolainaa ilman vakuuksia ja antaa palvelussamme olevien pankkien ja rahoituslaitosten tehdä päätökset.

Joustolainan maksuaika

Joustolaina on vakuudeton laina. Vakuudettomissa lainoissa laina-aika on yleensä 1–15 vuotta.  Pikalainan ollessa kyseessä maksuaika on yleensä maksimissaan vuosi. Ilman vakuuksia oleva Joustolaina räätälöidään yleensä asiakkaan maksukykyyn sopivaksi.

Ihmiset eroavat tässä mielessä toisistaan. Monet haluavat maksaa luotot pois nopeasti kerralla ja toiset haluavat pidemmän maksuajan. Joustolaina tarjoaa sinulle parhaiten sopivan tavan hoitaa lyhennykset.

Miten maksuaika vaikuttaa korkoihin ja kuluihin?

Korkojen ja kulujen suhteen pitempi maksuaika on parempi, koska silloin kulut ja korko eivät ehdi kertyä niin suuriksi. Nyrkkisääntönä voidaankin pitää vanhaa viisautta: mitä nopeammin maksat lainan pois sitä edullisemmaksi laina tulee.

Liian ahtaalle ei kuitenkaan kannata itseään ajaa ja kuukausibudjetissa tulisikin olla liikkumavaraa. Vaikka haet lainaa mahdollisimman edullisilla ehdoilla, tulisi sinulle joka kuukausi jäädä riittävästi rahaa menojen jälkeen.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on hyvin oleellinen asia. Tämä termi tarkoittaa lainaan kokonaisuudessaan sisältyviä kustannuksia, joita ovat erityisesti korko, avausmaksut, tilinhoitomaksu ja nostokustannukset.

Todellinen vuosikorko sisältää lainan koron sekä kaikki muut sen kulut. Se on siis hyvä luku pitää mielessä, kun haet lainaa. Todellinen vuosikorko on kuitenkin yksilöllinen, minkä vuoksi laskurissa näkyy vain arvio. Lopullinen vuosikorko käy ilmi saamistasi lainatarjouksista.

Todellinen vuosikorko on suuntaa antava

Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi avausmaksun koko, tilinhoitopalkkiot ja lainan korko. Lainanmyöntäjien tulee lain mukaan ilmoittaa todellinen vuosikorko. Haasteena kuitenkin on se, että ne pystytään ilmoittamaan vaan keskivertopelaajan esimerkin mukaisesti.

Todellinen vuosikorko on siis aina suuntaa antava. Lopullisessa lainatarjouksessa esimerkiksi tiedät sinun kohdallesi tarjotun koron. Korko on sitä suurempi, mitä suurempana riskinä rahoituslaitos pitää lainaasi. Hakija voi saada lainalleen myös erittäin hyvän tarjouksen.

Joustolainan hakeminen ei sido sinua mihinkään

Lendersillä lainan hakeminen on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis yleistä hakea lainaa ja testata luottoluokitustasi suurimpien rahoituslaitoksien silmissä.

Jos suunnittelet lainan hakemista omasta kotipankistasi, kannattaa varmuuden vuoksi testauttaa lainat kilpailutuspalvelussamme. Monet rahoituslaitokset tarjoavat uusille asiakkaille tuntuvia etuja. Voit siis hyvin saada lainan paremmilla ehdoilla kilpailijalta kuin omasta pankistasi.

Minkä suuruisia joustolainoja voit nostaa?

Joustolainan summa pyörii yleensä 2000–3000 euron välillä. Esimerkiksi 3000 euron joustolaina on hyvin yleinen summa, joka toimii taloudellisena puskurina arjessa eteen tulevien yllätyksien varalta. Joustolaina sopii kuitenkin myös suuremmille summille.

Minkä verran joustolainaa kannattaa hakea?

Yleensä lainaa kannattaa ottaa suurin piirtein tarvittavan määrän mukaan, mutta joustolainaa voit hakea kerralla enemmänkin. Saat rahat laina tilillesi, josta voit niitä nostaa tarpeen mukaan.

Kumpi on parempi valinta - joustolaina vai luottokortti

Joustolaina ja luottokortti sisältävät samanlaisia piirteitä, mutta kysymys on hyvin erilaisista maksuvälineistä. Luottokortti on fyysinen kortti, jonka voit liittää myös älypuhelimeesi.

Luottokortilla voit maksaa kivijalkapaikoissa ja netissä. Lisäksi voit nostaa rahaa luottokortilta ja siirtää sieltä rahaa omalle tilillesi. Joustolainassa rahat siirtyvät joustolainatililtäsi omaan pankkiisi. Kummassakin tapauksessa lainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain. Voit tehdä pankkisi kanssa suoraveloitussopimuksen, niin maksut eivät unohdu.

Kummatkin ovat jatkuvasti voimassa olevia luottoja

Luottokortit ja joustolainat ovat jatkuvasti voimassa olevia luottoja, käytit niitä tai et. Saat rahan takaisin luottokorttitilillesi, sitä mukaan, kun maksat lainaa takaisin. Yleisesti ottaen joustoluotossa luottotilin seuraaminen on huomattavasti helpompaa kuin luottokortilla, jota tulee helposti vinguteltua enemmänkin. Myös luottokortin hakeminen on helppoa.

Yhdistelmäkortit lisäävät luottokorttimaksuja

Tänä päivänä monet maksukortit ovat yhdistelmäkortteja, jotka sisältävät sekä luotto että pankkiominaisuuden. Yhdistelmäkorteissa piilee vaara, että luottokortilla tuleekin maksettua enemmän kuin alkuperäisesti suunnittelit.

Tässä mielessä joustolainan hallinta on varmasti helpompaa. Saat rahat pienellä viiveellä luottotililtäsi pankkitilille, eli heräteostoksia ei tehdä yhtä helposti kuin luottokortilla.

Miten joustolainan ja luottokorttien luottorajat eroavat?

Joustolainan ja luottokortin välinen luottoraja on useimmiten aika lähellä toisinaan. Sillä myös luottokorttien rajat ovat yleensä 2000–3000 välillä. Joustolainassa raja voi kuitenkin olla kymmeniä tuhansia, joka on poikkeuksellista luottokortille. Luottokortilla kymmenien tuhansien raja vaatii aina suuria tuloja.

Kumman saat nopeammin – joustolainan vai luottokortin?

Joustolaina on nopeampi saada käyttöösi kuin luottokortti. Luottokorttisi tili voidaan kyllä avata hetkessä, mutta itse korttia joutuu usein odottamaan muutamia päiviä. Joustoluotto sen sijaan maksetaan usein jopa samana päivänä lainan hakemisesta.

Luottojen korot ja kulut vaihtelevat rahoituslaitoksien mukaan. Joustolainassa voi olla pienempi korko kuin luottokortissa ja päinvastoin. Lainavertailu sivuillamme paljastaa sinulle tarjottavat joustolainojen korot. Näitä kannattaa verrata luottokorttien korkoihin. Lainan takaisin maksu tapahtuu myös samalla lailla.

Joustolaina: Usein kysytyt kysymykset

Kuinka saat rahat tilillesi?

On kaikkien osapuolien edun mukaista, että laina laitetaan maksuun mahdollisimman nopeasti. Joustoluotossa voit kotiuttaa rahoja tilillesi sitä mukaan kuin haluat.

Miten löydän itselleni sopivan lainan?

Kilpailuttamalla lainoja löydät tilanteesi parhaiten sopivan lainan. Selvitä kuitenkin ensin perustiedot, kuten tarvitsetko rahat heti

Mistä todellisessa vuosikorossa on kysymys?

Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut vuoden ajalta, kuten koron, mahdolliset nostopalkkiot, avausmaksut ja tilinhoitomaksut.

Voinko saada lainaa luottohäiriömerkinnästä huolimatta?

Pääsääntöisesti et. Tarvitsisit ainakin takaajan. Käytännössä laina heti ei ole mahdollista, jos sinulla on luottohäiriömerkintä.