Edullinen pikavippi heti tilille


Äkilliseen rahantarpeeseen sopiva edullinen pikavippi on helppo ja nopea ratkaisu yllättäviin menoihin.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Sana pikavippi saattaa karkottaa osan pikalainavaihtoehtoja tutkivista pois. Tämä onkin varsin ymmärrettävää, sillä vielä muutamia vuosia sitten pikavippi tarkoitti usein ylisuuria korkoja ja kuluja.

Tämä herätti myös viranomaisten huomion ja vuonna 2019 säädettiin laki pikavippien korkokatosta, jonka seurauksena kulutusluotoille ja pikavipeille asetettiin 20 % korkokatto.

Sinulla on nyt mahdollisuus hakea edullinen pikavippi vertailemalla tarjolla olevia vaihtoehtoja lainojen kilpailutuspalvelulullamme. Yleensä pikavipit ovat kooltaan enimmillään 1000 euron luokkaa, joten suurin osa palvelussamme olevista pankeista ja rahoituslaitoksista hyväksyvät ne tekoälyn avulla automaattisesti. Tämän jälkeen pikavippi maksetaan yleensä saman päivän aikana.

Onko pikavippi mahdollista saada ilman vakuuksia?

Edullinen pikavippi ilman vakuuksia on mahdollista saada nopeasti tilille. Ensimmäistä Google-haun tarjoamaa vippiä ei kuitenkaan kannata suoraan valita, vaikka se kuinka hyvältä vaikuttaisikin. Lainojen mainoksissa yleensä kuukausierä ja korko on huomioitu parhaimman vaihtoehdon mukaan, joten tarjouksessa mainitut korot ja kulut voivat todellisuudessa olla hyvin erilaiset.

Miksi pienetkin lainat kannattaa kilpailuttaa?

Me Lendersillä emme usko mainospuheisiin vaan kilpailutamme pienet ja suuret lainat vertailupalvelumme avulla. Halvin pikavippi löytyykin usein juuri vertailun avulla. Tänä päivänä pikavippejä myöntäviä pankkeja ja rahoituslaitoksia on niin paljon, että manuaalisesti tehtävään itsenäiseen vertailuun voi kulua päiväkausia.

Saat yhdellä hakemuksella monia lainatarjouksia

Kun haet pikavippiä palvelumme kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella kaikki yhteistyökumppanimme. Teemme yhteistyötä useiden kymmenien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa.

Millaisissa tilanteissa kannattaa hakea pikavippiä?

Pikavippi on erinomainen vaihtoehto silloin, kun tarvitset nopeasti ylimääräistä rahaa ostoksiin tai ylimääräisten kulujen kattamiseksi. Toisinaan saattaa tulla eteen lyhytaikaisia odottamattomia kustannuksia, kuten eläinlääkärikäynti tai uuden älypuhelimen ostaminen rikkoutuneen tilanne. Pikavippiä voit käyttää mitä erilaisemmissa kulutustilanteissa.

Pikavippi on sopiva tuki akuuttiin rahatilanteeseen, jota jokainen ehdot täyttävä voi hakea.

Pikavippi tilille yllättävien tilanteiden varalle

Elämä voi yllättää, eikä aina positiivisella tavalla. Esimerkiksi television tai pesukoneen hajoaminen tulee usein yllätyksenä, puhumattakaan omista tai läheisen lääkärikuluista. Nämä tapahtumat merkitsevät lähes aina rahan menoa. Vaikka sinulla olisikin rahaa säästössä, niin haluaisitko käyttää säästöt mieluummin lomamatkaan tai joululahjoihin? Myöskään ”pahan päivän” varalla olevia säästöjä ei ole välttämätöntä käyttää yllättäviin arkeen liittyviin yllättäviin menoihin.  

Mikäli raha-asiasi ovat muuten mallillaan ja saat säännöllisiä palkkatuloja, niin pikavippi hyvillä lainaehdoilla voi olla kivuttomampi ratkaisu, kun säästöjen ja sijoituksien käyttäminen. Toki asiaa kannattaa aina miettiä tilannekohtaisesti. Mikäli sinulla on säästöjä ja sijoituksia reilusti, niin niistä osan realisoiminen yllättävien kulujen kattamiseksi voi olla järkevämpää kuin lainan ottaminen.

Pikavippi sopii niin arkeen kuin juhlaan

Mikäli raha-asiasi ovat kunnossa, mutta juuri nyt sinulla ei ole rahaa johonkin itsesi tai perheesi elämää piristävään asiaan, voi pikavippi tarjota apua esimerkiksi tämänkaltaisessa tilanteessa. Lainarahan ottaminen juhlimiseen, kodinsisustamiseen tai vaikka herkkuruokien ostamiseen on nykyään hyvin yleistä.

Raha-asiansa vastuullisesti hoitavat ihmiset ottavat pikavippejä kaikenlaisiin tarkoituksiin. Hyvin arkinen tilanne on esimerkiksi sellainen, että palkkapäivään on aikaan pari viikkoa, mutta ystäväsi syntymäpäiväristeily on tulevana viikonloppuna.

Monesti ihmiset käyttävät pikavippejä aivan tavallisiin arkisiin hankintoihin, ruokaostoksiin, ravintolassa käymiseen, yllättävien laskujen maksamiseen ja niin edelleen. Palkkapäiväjä vipin voit hoitaa kerralla pois tai vaan osan siitä.

Miten saada edullisin pikavippi?

Lainojen vertailupalvelumme kautta sinulla on mahdollisuus hakea eri suuruisia pikavippejä. Toisinaan pikavippi voi olla myös korkeampi. Toisaalta silloin puhutaan enemmän kulutusluotosta kuin pikavipistä. Pikavippien etuna suurempiin lainoihin on nopeampi ja yksinkertaisempi lainanhakuprosessi.

Edullinen pikavippi sivustomme kautta

Lainojen vertailupalvelumme kautta voi hakea eri suuruisia pikavippejä. Tietysti tavoitteenasi on löytää koroiltaan ja kuluiltaan halvin pikavippi. Itse pikavipin hakeminen ei ole mitään rakettitiedettä, vaan hyvin helppo prosessi. Sinun täytyy ainoastaan mennä sivuillemme ja täyttää hakemuslomake.

Valitse lainasumma, laina aika ja täytä hakemus huolellisesti. Hae lainaa silloin kuin sinulle sopii. Pikavipin lainapäätöksen saaminen riippuu rahoituslaitosten aukio-oloajoista. Usein pikavippejä ja kulutusluottoja myöntävät rahoituslaitokset ovat auki myös viikonloppuisin.

Huolellisesti täytetty hakemus nopeuttaa käsittelyä

Pikavipin päätös perustuu hakemuksessa antamiisi tietoihin ja rahoituslaitoksen tekemiin rutiinitarkastuksiin, joihin sinulta pyydetään lupa ennen hakemuksen lähettämistä. Pikavippi heti tilille on täysin mahdollista, jos olet hoitanut raha-asiasi riittävän hyvin rahoituslaitoksen/laitoksien näkökulmasta.

Satunnaisista laskujen maksun myöhästymisestä ei kuitenkaan sakoteta. Sen sijaan, jos sinulla on useita lainamaksuja rästissä, voi tie nousta nopeasti pystyyn pikalainaa hakiessasi. Toisinaan sinulta saatetaan pyytää liitteitä, mutta pienemmissä summissa harvemmin.  

Nykyään monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat pikavipin hakemisen yhteydessä mahdollisuutta tarkastaa tulosi sähköisesti. Näissä tapauksissa annat verkkopankkitunnuksilla tekemäsi hyväksynnän perusteella maksunvälittäjälle luvan (esim. Trustly) palkkatilisi tiedot, sähköisesti rahoituslaitokselle. Halutessasi voit kuitenkin toimittaa liitteet perinteiseen tapaan rahoituslaitokselle, joko sähköpostilla tai sivuston kautta. Tämä on kannattavaa erityisesti silloin, jos saat tuloja useille eri tileille.

Miten pikavippi eroaa kulutusluotoista?

Tänä päivänä lainamarkkinoilla on tarjolla paljon erilaisia luottoja, joita markkinoinnissa kutsutaan erilaisilla nimillä. Pikavippi on myös kulutusluotto. Kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, joiden saamiseksi et tarvitse takaajia tai reaalivakuuksia.

Kulutusluotossa laina aika, lainan suuruus ja nimelliskorko voivat vaihdelle suuresti. Pikavipit kuuluvat siihen kategoriaan, joissa laina aika on lyhyt, mutta korko yleensä suurempi kuin esimerkiksi 10 000 euron lainassa.

Pikavippi maksetaan heti tilille

Pikavippien etuna on niiden maksaminen nopeasti tilille. Sanana ”pikavippi” viittaa jo nopeasti saatavaan pienlainaan. Vuosia sitten pikavippejä nostettiin puhelimella tehtävillä tekstiviestihakemuksilla. Tällöin riitti, että hakija oli täysi-ikäinen ja luottotiedot olivat kunnossa. Tämä johti nuorten velkakierteeseen ja maksuhäiriömerkintöjen rajuun kasvuun.  

Nykyään tilanne on hyvin erilainen ja pikamaksujen myöntämistä edellyttää normaali hakijan riskiarviointi, jossa kartoitetaan tulot, menot ja nykyiset velat. Aikaisemmin pikavipin sai muutamassa minuutissa. Nykyäänkin pikavippi maksetaan tilille usein muutamassa minuutissa, kunhan lainansaamisen ehdot täyttyvät.

Lyhyt laina-aika

Laina-aika pikavipeissä on edelleen selvästi lyhyempi kuin suuremmissa vakuudettomissa lainoissa. Tämä kannattaa ottaa huomioon. Myös kokonaiskulut ovat laina-ajan lyhyydestä johtuen yleensä selvästi pienemmän kuin pitkissä lainoissa. Toisaalta vuonna 2019 voimaan tullut korko- ja kulukatto koskee myös pikavippejä, eli lainakulut eivät vuodessa saa nousta yli 150 euron.

Toisinaan uusi asiakas voi markkinointi mielessä saada pikavipin täysin ilman kuluja, jolloin maksettavaksi jää ainoastaan korko ja pääoman lyhennys. Ikävin tilanne on laina aika, joka määritellään epämääräisesti rahoituslaitoksen ehdoissa.

Lainojen vertaileminen kannattaa aina

Monet vertailevat lainoja suurissa hankinnoissa, mutta pienemmät lainat haetaan usein omasta kotipankista tai sieltä mistä nopeimmin saa. Usein paras pikalaina voikin löytyä omasta pankistasi, mutta nykyajan tiukassa kilpailutilanteessa ei läheskään aina. Kilpailu uusista asiakkaista on lainamarkkinoilla kiihkeää. Tämän seurauksena edullisin pikalaina voi hyvinkin löytyä muualta kuin omasta pankistasi. Monet rahoituslaitokset tarjoavat uusille asiakkailleen mittavia etuja koroissa.  

Pikavipeissä on kysymys pienistä lainoista, mutta niiden vertaileminen on silti järkevää ennen päätöksen tekemistä. Koroissa ja kuluissa on suuria eroja rahoituslaitoksesta, lainatyypistä ja sinun taloudellisesta tilanteestasi riippuen. Laina-aika ja todellinen vuosikorko eroavat myös usein suuresti toisistaan.

Löydä halvin pikavippi Lendersin avulla

Kuinka paljon voin pikavippia saada? Voit saada muutamasta sadasta useampaan tuhanteen euroon pikavippejä. Lenders on luotettava, vakavarainen ja laadukas lainojen vertailupalvelu. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme aidosti reiluja lainoja. Suhtaudumme lainojen kilpailuttamiseen vakavasti, emmekä suosi ketään yhteistyökumppania toisen kustannuksella.

Paras tapa löhhtää edullisen pikavipit on Lendersin lainavertailu. Täytä hakemus ja tavoitta kaikki yhteistyökumppanimme kerralla. Kunhan olet vähintään 18 vuotta ja hoitanut raha-asiasi ja erityisesti nykyisten lainojesi maksut asiallisesti, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada ehdoiltaan edullinen pikalaina.

Miten edullisin vippi löytyy?

Me Lendersillä tiedämme kuinka tuskallista lainan hakeminen jokaisesta pankista ja rahoituslaitoksesta erikseen on. Mikäli hakisit lainaa erikseen jokaiselta Suomen markkinoilla toimivalta pankilta ja rahoituslaitokselta, todennäköisesti kyllästyisit koko hommaan viimeistään puolessa välissä prosessia. Lainaa tarjotaan paljon, mutta eri ehdoilla

Lendersin ansioista onneksi vältyt tältä prosessilta. Yhdellä hakemuksella sinulla on mahdollisuus saada erittäin kattava kuva tarjolla olevista lainavaihtoehdoista.

Yhteistyökumppaneitamme ovat ainoastaan tunnetut, hyvämaineiset ja erinomaisen luottoluokituksen omaavat pankit ja rahoituslaitokset. Luonnollisesti hakemuksen jättäminen on veloituksetonta, eivätkä lainatarjoukset sido mihinkään. Voit valita otatko vai jätätkö lainan.

Voit saada monia tarjouksia yhdellä hakemuksella

Lendersillä voit hakea lainaa testausmielessä. Tämä on oivallinen tapa tutkia, millaisella korolla sinun on mahdollista lainaa saada. Voit aina kieltäytyä lainatarjouksesta, eikä se millään lailla laske pisteitäsi lainan tarjoajien keskuudessa. Testausmenetelmällä saat kattavan kuvan pikavippimarkkinoista. Mikäli löydät sopivan lainan, saat useimmissa tapauksessa rahat nopeasti tilille.

Mikä on edullinen pikavippi?

Tämä riippuu täysin lainan ehdoissa määriteltävissä kuluissa. Aikaisemmin pikavippimarkkinat olivat kuin villi länsi, sillä korot ja kulut olivat usein ryöstöhinnoissa. Suomen eduskunta ja viranomaiset halusivat puuttua näihin mielivaltaisiin korkoihin ja kuluihin.

Vastaavia ryöstövippejä ei onneksi ole nykyään markkinoida. Lakia rikkovat rahoituslaitokset poistettaisiin nopeasti markkinoilta. Kaikki Suomessa toimivat pankit ja rahoituslaitokset kuuluvat finanssivalvonnan alaisuuteen.

Vaikka pikavippien korot ja kulut ovatkin tänä päivänä oleellisesti pienemmät kuin vielä viisi vuotta sitten, suosittelemme silti pikavipin maksamista mahdollisimman nopeasti takaisin. Erittäin positiivista kuitenkin on, että lainan korko saa olla nykyään enimmillään 20 % lainasummasta. Mitä paremmin olet hoitanut raha-asiasi, sitä pienemmän lainan saat. Rahoitusyhtiöiden lainapäätökset perustuvat yksilöllisiin riskiarviointeihin.  

Sinulla onkin hyvät mahdollisuudet saada vippi korkokattoa alhaisemmalla korolla. Hyvin usein vippi maksetaan takaisin alle vuodessa. Kysymys ei ole siis montaa vuotta kestävästä ”taakasta”. Periaatteessa 2000 euron laina lasketaan useasti pikalainaksi.

Onko pikavippi järkevin lainamuoto?

Nopeasti tilille saatava edullinen pikavippi voi olla järkevä lainamuoto tai sitten ei. Pikalaina sopii parhaiten rahallisesti suhteellisen pienten ja äkillisesti tulevien kustannuksien kattamiseen. Parhaassa tapauksessa pikalaina pelastaa sinut suuremmalta taloudelliselta ahdingolta.

Pikavippi ei sovellu muiden velkojen maksuun

Pikalainaa ei kannata yleisesti ottaen hakea muiden luottojen maksuja varten. Tässä tilanteessa olet nimittäin nopeasti luottokierteessä. Mikäli olet ylivelkaantunut, niin järjestelylaina on ehdottomasti parempi vaihtoehto pienempien luottojen ja osamaksujen pois maksamiseksi. Sitäkin voit hakea Lendersin vertailupalvelun avulla. Lisää pientä lainaa ei kannata ylivelkaantuneena missään nimessä hakea.

Kuukausierää voit tarvittaessa nostaa

Pikavippiä harkittaessa mieti tarkasti maksukykyäsi seuraavien kuukausien osalta. Kannattaa olla realistinen sen suhteen, millaisella summalla voit kivuttomasti lyhentää lainaa. Toisaalta kannattaa myös miettiä lainan kustannuksia. Jos maksat vain minimiä, laina lyhenee hitaammin.

Mikäli taloudellinen tilanteesi on vakaa, mutta et ole aivan varma tulevaisuuden tilanteesta, kannattaa valita pieni tai kohtuullinen kuukausierä. Juuri ja juuri maksukykysi rajamailla oleva kuukausierä on riski, sillä yllättävässä tilanteessa voit joutua ongelmiin. Voit aina nostaa kuukausierääsi tarvittaessa tai maksaa vaikka koko vipin kerralla pois. Mikäli taloudellinen tilanteesi on heikko ja epävarma, emme suosittele sinulle pikavippejä.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko on aina yksilöllinen, koska lainapäätökset ovat aina yksilöllisiä. Todelliseen vuosikorkoon kuuluu lainan koron (nimelliskorko) ja lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Yleisemmät näistä ovat avausmaksu, tilinhoitomaksu ja nostopalkkio/palkkiot.

Nykyään lainojen kulut ovat huomattavasti inhimillisempiä kuin aikaisemmin. Kyse on lainsäädännön muutoksesta vuonna 2019, johon olemme viitanneet aikaisemminkin. Tutkitaan seuraavaksi, mitä vakuudettominen luottojen ja pikavippien korko- ja kulukattolaki pitää sisällään.

Lainsäädännössä määrätään pikavippien koroista ja kuluista

Vuonna 2019 tulleessa lakimuutoksessa säädettiin kulutusluotoille (sisältäen pikavipit) pysyvä lakimuutos. Lakimuutoksen ansiosta pikavipeistä perittävät korot ja kulut laskivat merkittävästi. Tämän nykyisen lain mukaan kulutusluotoista perittävä nimelliskorko saa olla ainoastaan 20 %. Muita kuluja lainasta saa periä enintään 150 euroa vuodessa.

Nykyään pikavipeissä ei saa siis olla enää satojen prosenttien korkoja, eikä muitakaan kuluja yli edellä mainitun säännöksen. Laissa säädetty korko- ja kulukatto tekee pikavipin ottamisesta turvallisempaa ja järkevämpää.

Mitkä ovat vaatimukset pikavipin hakemiselle?

Kyseessä on laina ilman vakuuksia. Taloudellinen elämäntilanteesi toimii eräänlaisena vakuutena rahoitusyhtiölle, joista edellytetään vähintäänkin tiettyjä minimivaatimuksien täyttyminen. Sinun tulee olla Suomen lain mukaan täysi-ikäinen, luottotiedoissasi ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja sinulla tulee olla säännölliset tulot, jotka riittävät kattamaan lainamenosi ja elinkustannuksesi.

Mikäli et ole aivan varma täytätkö nämä ehdot, voit silti hakea lainaa aivan hyvin. Hyvin yleistä on, että lainanhakija saa sekä kielteisiä että myönteisiä tarjouksia. Mitään suuria tuloja ei luonnollisesti pikavippeihin tarvita. Toki luoton summa suhteutetaan lainasummaan.

Jos olet hoitanut raha-asiat hyvin ja koet lainan tarvetta, hae lainaa. Luotonantajat arvioivat tilanteesi. Lainan hakemisesta ei ole mitään haittaa, eikä kielteinen päätös vie sinua mustalle listalle. Hakemuksesi välitetään kymmenille yhteistyökumppaneillemme, jotka jokainen tekevät oman arvionsa. Tänä päivänä lainahakemuksen yhteydessä sinulta pyydetään lupaa tutkia luotonantajien yleistä rekisteriä, joka ei ole siis sama asia kuin Suomen Asiakastiedon luottohäiriö rekisteri. Tässäkin mielessä kannattaa nykyisetkin luotot hoitaa hyvin.

Mitä muita lainavaihtoehtoja on tarjolla?

Tässä kirjoituksessa olemme käsitelleet pikavippejä, mutta markkinoilla on toki tarjolla paljon muitakin lainavaihtoehtoja, kuten:

  • Kertalaina: Et voi nostaa kuin kerran. Lyhentäessäsi lainaa se pienenee ja jossain vaiheessa on maksettu pois. Kertalainaa ei vapaudu käyttöösi samoin kuin joustolainaa.

  • Joustolaina: Muistuttaa hieman luottokorttia. Saat käyttöösi luottotilin, josta maksat korkoa ja lyhennystä sen mukaan, kun sitä käytät. Luottoa voit nostaa tarvitsemasi verran luottorajan puitteissa. Joustoluotto sopii hyvin vararahastoksi.

  • Kulutusluotto: on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset hieman suurempaa lainasummaa pidemmällä laina-ajalla. Tyypillinen kulutusluotto pyörii 2000–30000 euron haarukassa. Kulutusluotossa rahat voit käyttää haluamaasi tarkoitukseen, esimerkiksi auton ostoon tai keittiöremonttiin.

  • Yhdistelylaina: on tavallaan taloudellisen tilanteen ”pelastukseksi” tarkoitettu lainamuoto. Voit siis yhdistää pienemmän luottosi ja osamaksusi yhdeksi lainaksi. Tarkoituksena on lyhentää yhtä lainaa useamman sijasta. Tavoitteena on koroiltaan ja kuluiltaan edullisempi laina, jonka maksuaika on tosin pidempi.

Mitä etuja on pikavippien vertailussa

Yhdellä hakemuksella tavoitat kaikki yhteistyökumppanimme ja lainat esitetään sinulle palvelussamme selkeästi listattuna. Saat tarjoukset myös sähköpostiisi. Esitämme lainan kannalta kaikki olennaiset tiedot sinulle selkeässä muodossa. Näet siis selvästi esimerkiksi mikä korko on edullisin ja laina aika sinulle sopivin.

Lainahakemuksen tekeminen on veloituksetonta, eikä velvoita sinua harkitsemaan tai ottamaan lainaa. Lendersillä pikalainojen vertaileminen on erittäin helppoa. Usein ensimmäiset tarjoukset tulevat jo parissa minuutissa sähköpostiisi ja palvelumme sivuille.

Harkitse ennen pikavipin ottamista

Pikavippi ei ole hyvä vaihtoehto, jos tulosi ovat hyvin epäsäännölliset. Vakaat tulot mahdollistavat sen, että voit maksaa pikavipin pois. Pikavippiä ei kannata ottaa myöskään silloin, jos sinulla on jo valmiiksi useita lainoja.

Tällaisessä tilanteessa pikavippikierre voi olla todellinen riski. Missään nimessä ei kannata ottaa pikavippejä toistensa päälle. Yhdistelylainan hakeminen on paras vaihtoehto silloin, jos kuukausittaiset tulosi eivät riitä lainojen maksamiseen.

Edullinen pikavippi: Usein kysytyt kysymykset

Miten voin hakea pikavippiä?

Voit hakea pikavippiä lainojen vertailupalvelumme kautta. Yhdellä hakemuksella tavoitat kaikki yhteistyökumppanimme. Sivustomme älykäs käyttöliittymä neuvoo sinua vaihe vaiheelta. Edullinen pikavippi maksetaan yleensä pankkitilillesi lähes välittömästi.

Milloin olen oikeutettu hakemaan pikavippiä?

Kuka tahansa täysi-ikäinen ja säännölliset tulot omaava henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa voivat hakea pikavippiä.

Mitkä ovat pikavippien korot?

Pikavippien koroissa on toisinaan merkittäviä eroja eri rahoituslaitosten välillä. Sen takia kannattaakin vertailuttaa ilmaiseksi pikavipit vertailupalvelussamme.

Voinko hakea pikavippiä opiskelijana?

Voit hakea siinä tapauksessa, että opiskelujesi ohella sinulla on säännöllisiä palkkatuloja. Hakemus kannattaa jättää, sillä luotonantajat tekevät arvionsa toisistaan riippumatta.