Edullinen yhdistelylaina 


Lainojen yhdistäminen on helppo tapa pienentää lainan kustannuksia. Löydä halvin yhdistelylaina vertailustamme.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Oletko yllättäen huomannut, että maksat kuukausittaisten lainanlyhennysten lisäksi merkittäviä summia erilaisia lainakuluja?

Luottokorttivelan, pikavippien ja muiden vakuudettomien lainojen korkokustannukset voivat huomaamatta nousta jopa suuremmiksi kuin lyhennettävä lainasumma.

Vaikka uuden korkokattolain myötä kalliita, pahimmillaan jopa tuhansien prosenttien korkokustannuksilla kyllästettyjä pikavippejä ei enää markkinoilta löydy, monet suomalaiset joutuvat edelleen lyhentämään vuosikausia sitten otettuja kalliita vakuudettomia lainoja.

Pahimmillaan kalliiden lainojen kustannukset haukkaavat merkittävän osan omasta kuukausibudjetista ja maksujen myöhästyessä lainakulut vain kasvavat entisestään. Maksamattomat lainat voivat johtaa maksuvaikeuksiin ja jopa luottotietojen menettämiseen, joten velkakierre kannattaa pyrkiä katkaisemaan jo hyvissä ajoin ennen kuin maksuvaikeuksia alkaa esiintyä.

Yksi toimiva keino kalliista pikalainoista eroon pääsemiseksi on lainojen yhdistäminen. Tässä artikkelissa kerromme enemmän siitä, miten lainojen yhdistäminen onnistuu, mistä yhdistelylainaa kannattaa hakea ja miten edullista yhdistelylainaa on mahdollista saada.

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on lainojen yhdistelyyn suunnattu lainatuote, jonka tarkoituksena on maksaa kerralla pois kaikki korkeakorkoiset pienlainat ja vakuudettomat luotot.

Lainojen yhdistämisestä syntyvä hyöty tulee siis käytännössä siitä, että yhdistelylainan todellinen vuosikorko on aiempien lainojen korkoja pienempi.

Lisäksi oman talouden hallinta helpottuu huomattavasti, kun hoidettavana on enää vain yhden lainan kulut useiden eri lainojen sijaan.

Yhdistelylainassa siis maksat vain yhden lainan kuluja useiden eri lainojen sijaan.

Yhdistelylaina voi tuoda merkittäviä säästöjä

Monet saattavat huomaamattaan maksaa kuussa jopa satojen eurojen edestä erilaisia lainakustannuksia, lainan lyhennyksistä puhumattakaan.

Yhden lainan tilinhoitokustannukset ja palvelumaksut saattavat olla kuussa esimerkiksi noin 10 euroa, joten mikäli lainoja on kertynyt viisi kappaletta, rahaa uppoaa pelkkiin tilinhoitokuluihin kuussa jo 50 euroa.

Yhdistelylainassa saatat sen sijaan maksaa vain yhden lainan tilinhoitokuluja.

Parhaimmillaan yhdistelylaina voi tuota jopa satoja euroja kuukaudessa säästöä. Mikäli sinulla on siis useita ilman vakuuksia otettuja lainaoja, kannattaa lainojen yhdistämiseen perehtyä.

Paras yhdistelylaina löytyy kilpailuttamalla

Vaikka uuden lainan ottaminen vanhojen velkojen päälle voi ajatuksena puistattaa, lainojen yhdistäminen voi usein olla toimiva ratkaisu velkakierteen katkaisemiseksi.

On kuitenkin syytä pitää mielessä, että mikäli maksukykysi on heikentynyt huomattavasti, yhdistelylainaa ei tällöin kannata hakea, vaan järkevintä on kääntyä velkaneuvojan puoleen.

Yhdistelylainan hakemista kannattaakin alkaa pohtimaan jo hyvissä ajoissa ennen taloudellisen tilanteen heikentymistä.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset

Helpoiten saat selville lainojen yhdistämisestä syntyvän todellisen hyödyn laskemalla yhteen kaikkien nykyisten lainojesi korkokustannukset ja vertaamalla niitä uuden yhdistelylainan kustannuksiin.

Myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa, sillä uuden lainan taloudellinen etu katkeaa siihen, jos tulet ottaneeksi uuden lainan, joka osoittautuukin yhtä kalliiksi kuin nykyisten lainojesi yhteenlasketut kustannukset.

Yhdistelylainojen vertailussa halvin laina löytyy, kun tarkastaa paljonko minkäkin lainan todellinen vuosikorko on.

Kilpailuttamalla löytyy halvin yhdistelylaina

Paras tapa selvittää, miltä luotonmyöntäjältä saisit edullisinta yhdistelylainaa, on kilpailuttaa lainat vertailupalvelumme kautta.

Palvelun käyttäminen ei sido sinua ottamaan lainaa, eikä lainahakemuksen jättäminen maksa mitään. Yhdellä hakemuksella voi saada helposti useita eri lainatarjouksia.

Voit saada hetkessä useita lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme ja näet helposti taulukostamme, mikä saamistasi lainatarjouksista on kokonaisuudessaan kaikkein edullisin.

Otamme siis huomioon lainavertailussa kaikki lainakulut, olivat ne sitten miten pieniä tahansa.

Yhdistelylainaa voi hakea helposti netissä – ilman vakuuksia

Jos olet tehnyt päätöksen yhdistelylainan hakemisesta, voit lähettää ilmaisen lainahakemuksen sivuillamme milloin tahansa.

Yhdistelylainaa hakiessa on erityisen tärkeää varmistaa, että haettava lainasumma riittää kattamaan kaikkien niiden lainojen yhteenlasketut kustannukset, jotka haluat maksaa uudella yhdistelylainalla pois.

Yhdistelylainan tarjoama taloudellinen etu heikkenee nopeasti silloin, jos lainan ulkopuolelle jää esimerkiksi luottokorttivelkaa tai osamaksuja, joita monet eivät edes osaa mieltää velaksi.

Selvitä nykyiset lainat ennen yhdistelylainan hakemista

Selvitä siis hyvissä ajoin ennen yhdistelylainan hakemista, millaisia lainoja sinulle on kertynyt ja kuinka paljon.

Näin pystyt hakemaan riittävän suurta lainasummaa, joka kattaa kaikki nykyiset kalliit lainat.

Monissa tapauksissa voit valtuuttaa myös luotonmyöntäjän maksamaan nykyiset lainat puolestasi uudella lainalla pois. Muista siis ilmoittaa lainahakemuksessa tiedot kaikista niistä lainoista, jotka haluat yhdistää uuden lainan alle.

Edullisin yhdistelylaina joustavalla maksuajalla

Edullista yhdistelylainaa haettaessa on hyvä pohtia myös sitä, millaisella maksuajalla uutta lainaa kannattaa lyhentää.

Sopiva maksuaika riippuu pitkälti jokaisen hakijan omasta taloudellisesta tilanteesta, joten yksi ja sama laina-aika ei sovi automaattisesti kaikille.

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lainan kuukausierä on sopiva silloin, kun rahaa jää pakollisten menojen ja lainanlyhennysten jälkeen muuhunkin elämiseen.

Pidemmässä maksuajassa hyötyjä ja haittoja

Pidempi laina-aika tuo joustavuutta lainan kuukausieriin, mutta samalla myös lainan kokonaiskustannukset nousevat. Tiukempi maksuaikataulu taas auttaa säästämään lainan kokonaiskustannuksissa, mutta ei välttämättä jousta silloin, kun oma talous joutuu tiukalle.

Ennen lainahakemuksen jättämistä voit arvioida, paljonko lyhentäisit lainaa kuussa laina-aikaa ja lainasummaa muuttamalla.

Pidä kuitenkin mielessä, että lainalaskurimme arviot perustuvat esimerkkikorkoon, ja oman henkilökohtaisen koron voit selvittää täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen vertailupalvelussamme.

Edullinen yhdistelylaina: Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea yhdistelylainaa?

Pääsääntöisesti voit hakea lainaa silloin, kun olet vähintään täysi-ikäinen, Suomessa asuva henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset kuukausitulot.

Yhdistelylainaa haettaessa luotonmyöntäjä edellyttää myös niiden nykyisten lainojen tietojen antamista, jotka haluat maksaa uudella lainalla pois. Nämä tiedot kannattaa siis varata mukaan jo hakulomakkeen täytön yhteyteen.

Paljonko voin saada yhdistelylainaa?

Yhdistelylainan määrä suhteutetaan aina lainahakemuksessa annettuihin tietoihin, hakijan tulotasoon ja nykyiseen velkaan. Lainaa kannattaa hakea juuri sen verran, että lainasumma riittää kattamaan kaikki ne kalliit lainat, jotka uudella lainalla halutaan maksaa pois.

Suuremman lainasumman tapauksessa voit parantaa positiivisen lainapäätöksen todennäköisyyttä hakemalla lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, esimerkiksi puolison, kanssa.

Miksi lainahakemukseen tulee täyttää omat henkilötiedot?

Laki edellyttää, että luotonmyöntäjät pystyvät tunnistamaan henkilön, joka hakee lainaa. Tästä syystä lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä lainahakemuksen puutteelliset tai väärät tiedot voivat johtaa hylättyyn lainapäätökseen.

Miksi saamissani lainatarjouksissa on eri korko?

Jokainen luotonmyöntäjä tekee lainatarjouksen omien kriteeriensä pohjalta. Tämän vuoksi lainojen kilpailutus on tärkeää, sillä näin selvität helposti, miltä luotonmyöntäjältä saat edullisinta yhdistelylainaa.

Saanko lainatarjouksen kaikilta yhteistyökumppaneiltanne?

Vaikka vertailussamme on mukana useita pankkeja ja rahoituslaitoksia, kaikki luotonmyöntäjät eivät välttämättä tee tarjousta lainahakemuksesi pohjalta.

Lukuisten yhteistyökumppaniemme ansiosta pyrimme kuitenkin aina varmistamaan, että lainahakemuksesi välitetään mahdollisimman monelle eri pankille ja rahoituslaitokselle.