Helppo vippi heti tilille


Vertaa lainapalvelut ja nosta nopea vippi heti tilille – vain muutamassa minuutissa.

 • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
 • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
 • Nosta rahat tilille jo tänään!

Vippi eli lyhytaikainen vakuudeton laina on kätevä ratkaisu äkillisiin rahantarpeisiin. Kun puhelin tai pesukone hajoaa tai tarvitset muuten vain pienen summan rahaa heti tilille, on vippi yleensä sopiva ratkaisu.

Voit hakea vippiä ilman vakuuksia

Vippi sopii nopeisiin lainatarpeisiin hyvin siksi, että vippiä on mahdollista hakea ja saada ilman vakuuksia. Vakuudelliset lainat haetaan yleensä pankeista, ja vakuuksien selvittäminen voi viedä paljonkin aikaa.

Vippi taas voidaan parhaimmillaan myöntää minuuteissa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Yleensä vippi myös maksetaan tilille samana päivänä.

Vipit kannattaa aina vertailla ensin

Vippien koroissa ja kuluissa on eroja, joten vipit kannattaa aina vertailla ennen lainan nostamista. Sivustomme yhteistyökumppanien kautta voit hakea lainaa ja vertailla vippien tarjoajat helposti yhden hakemuksen avulla.

Takaisinmaksettava summa pysyy kohtuullisena, kun vertaat korot ja kulut ennen vipin nostamista. Huomioithan, että myös laina-aika vaikuttaa merkittävästi vipin kokonaiskuluihin. Vippi onkin tarkoitettu yleensä lyhytaikaisiin lainatarpeisiin, ja useimmiten vippi maksetaan takaisin viimeistään muutaman kuukauden kuluessa.

Vippien kulut

Vippi ei välttämätt ole erityisen hyvässä maineessa, ja siihen on syynsä. Vuosia sitten, kun todellinen vuosikorko ei ollut vielä rajoitettu kuten nykyään, vippi oli monelle henkilölle alku velkakierteeseen ja maksuhäiriömerkintöihin. Syynä tälle oli todelliset vuosikorot, jotka saattoivat aikoinaan olla satoja, jopa tuhansia prosentteja.

Nykyään tällaiset lainat ovat kuitenkin historiaa. Tästä huolimatta kannattaa aina laskea tarkkaan, paljonko maksat takaisin eri suuruisilla lainasummilla.

Vippi voi sisältää mm. seuraavanlaisia kuluja:

 • Korko

 • Tilinhoitomaksu (tai hallintomaksu)

 • Avausmaksu (tai nostomaksu)

 • Laskutuslisä

 • Myöhästymismaksut (jos takaisinmaksu myöhästyy)

Jotkin edellä mainituista kuluista – kuten avausmaksu – laskutetaan vain kerran, kun taas esimerkiksi tilinhoitomaksu voi olla kuukausittain maksettava kulu.

Lisäksi myöhästymismaksua ei luonnollisesti tule maksettavaksi, jos maksuerät maksetaan ajallaan. Myöhästymismaksun suuruudesta kannattaa silti olla tietoinen, jotta voit valita lainan, jossa maksut ovat mahollisimman pienet. Toisinaan elämä voi yllättää, ja lainan takaisinmaksu myöhästyä alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta.

Vipin hyödyt

Vipin etuna on sen nopeus ja helppous. Vippi maksetaan tilille yleensä samana päivänä, ja lainahakemuksen täyttäminen vie aikaa vain minuutteja.

Vippi on myös laina, jonka voit käyttää mihin tahansa. Näin ollen vippi sopii käytännössä mihin tahansa nopeaan rahantarpeeseen.

Tänä päivänä vippi sisältää myös merkittävästi vähemmän riskejä mitä vielä muutamia vuosia aiemmin. Vuonna 2019 kaikille kulutusluotoille 20% korkokatto. Tämä korkokatto rajoittaa myös pikavippien korkoja. Syynä korkokatolle on aiemmin markkinoilla olleet vipit, joissa korot olivat voineet olla merkittävästi tätä korkeammat.

Vippien riskit

Vaikka vippien vuosikorko onkin nykyään merkittävästi alhaisempi kuin aiemmin, kannattaa vippi silti aina maksaa takaisin ajoissa. Kun maksat takaisin lainasi ajoissa, säästyt ylimääräisiltä myöhästymiskuluilta.

Voit myös yleensä maksaa lainan takaisin etuajassa ilman ylimääräisiä kuluja. Tällöin säästät myös korkokuluissa, kun laina-aika jää lyhyemmäksi.

Kannattaa myös miettiä, onko vippi oikeasti tarpeellinen. Vaikka lainaa voi hakea netin kautta helposti, ei lainan nostaminen ole järkevää hetken mielenjohteesta. Hae lainaa siis vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitset.

Muista nämä, kun haet vippiä

 • Voit hakea vippiä mihin tarpeeseen haluat

 • Vaikka vippiä voi hakea helposti, mieti aina, tarvitsetko sitä oikeasti

 • Vippi maksetaan yleensä heti tilille (klo 7-23 välisenä aikana)

 • Laina kannattaa aina maksaa takaisin heti, kun mahdollista

 • Tarkasta aina vipin todellinen vuosikorko

 • Pidä laina-aika mahdollisimman lyhyenä

 • Budjetoi lainan takaisinmaksu etukäteen

Vippi: Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on vipillä, pikavipillä ja pikalainalla?

Vippi, pikavippi ja pikalaina tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Kaikki näistä viittaavat pienehköön, vakuudettomaan lainaan.

Millaiseen tilanteeseen vippi sopii?

Vippi on sopiva lainatuote, kun tarvitset itsellesi pienen summan lainaa nopeasti. Yleensä päivällä voit saada vipin heti tilillesi, ja vippiä voi myös hakea mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Huomaathan, että vippiä ei kuitenkaan makseta tilille yleensä yöaikaan.

Myönnetäänkö vippejä kaikille?

Vippejä ei yleensä enää nykyään myönnetä aivan kaikille. Monet lainantarjoajat vaativat mm. yli 20 vuoden ikää, kunnossa olevia luottotietoja ja pysyvää osoitetta Suomessa.

Voit tarkastaa tarkemmat ehdot lainaa varten yhteistyökumppaniemme sivustoilta. Halutessasi voit myös vain tehdä lainahakemuksen, ja katsoa, myönnetäänkö sinulle lainaa.

Lainahakemus on helppo ja nopea täyttää, ja mahdollinen luotto myönnetään yleensä jo minuuteissa. Luoton hakeminen on helppoa, eikä pelkkä lainahakemus vielä velvoita sinua mihinkään.

Voiko vippiä saada, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Useimmat kumppanimme eivät myönnä lainaa, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä.

Kuinka suuren vipin voin saada?

Vipin määritelmä ei sinällään sisällä ylärajaa, ja kumppaniemme kautta myönnettävän lainan määrä vaihtelee välillä 100 – 60 000 €. Voit halutessasi hakea lainaa suuremmalla summalla kuin tarvitset.

Kuinka nopeasti saan rahat tilille?

Yleensä saat rahat tilillesi heti lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen. Tarkasta vippiäsi koskevat ehdot vielä lainantarjoajaltasi ennen lainatarjouksen hyväksymistä.


Mikäli sinulle tulee kysyttävää lainaasi koskien sen nostamisen jälkeen eikä lainantarjoajan nettisivustolta löydy vastausta, auttaa lainantarjoajan asiakaspalvelu sinua kysymystesi kanssa.

Paljonko vippien todellinen vuosikorko on?

Vuonna 2019 määrätty laki rajoittaa vippien koron 20 prosenttiin. Siinä missä aiemmin lyhytaikaisten vippien todellinen vuosikorko saattoi olla satoja prosentteja, ei tällaisia vippejä nyt enää löydy markkinoilta.


Todella pienet ja lyhytaikaiset vipit ovatkin käytännössä poistuneet markkinoilta lakiuudistuksen myötä, ja pientä lainaa ennemmin kannattaa yleensä hakea joko suurempi laina tai joustolaina.

Kannattaako vippiä nostaa?

Vippi voi olla hyvä ratkaisu nopeaan rahantarpeeseen. Huomioi vippiä nostaessa kuitenkin aina lainan todellinen vuosikorko ja kokonaiskulut.


Suunnittele myös vipin laina-aika siten, että voit maksaa sen takaisin. Vaikka sinulla olisi tarve saada nostettua vippi heti, kannattaa maksuaikataulun suunnitteluun silti käyttää heti aikaa.


Jos mahdollista, ei takaisinmaksuun kannata yleensä käyttää 30 päivää enempää. Koska laki määrää paljonko todellinen vuosikorko saa nykyään ollan, ei pidemmätkään takaisinmaksuajat yleensä ole nykyään onhelmallisia.

Miksi pieniä vippejä ei ole markkinoilla?

Todellinen vuosikorko on Suomen kulutusluotoissa rajattu vuonna 2019 säädetyn lain myötä, jonka vuoksi pieni lainasumma ei välttämättä ole enää kannattavaa lainantarjoajille. Lainaa halutaan tämän johdosta myöntää suurempia summia, ja pieni vippi ei välttämättä yksinkertaisesti ole enää kannattava. Aiemmin myönnettiin jopa 14 päivän takaisinmaksuajalla olevia vippejä.

Nykyään saattaakin olla kannattavaa hakea lainaa, jossa lainasumma on suurempi ja maksuaika pidempi kuin mitä oikeasti tarvitset. Lainan voi yleensä kuitenkin maksaa takaisin aiemmin, mitä maksuaikataulu antaa ymmärtää.

Myös joustoluotto on kätevä tuote pieniin lainatarpeisiin. Joustoluotto on laina, jossa myönnettävä lainasumma voi olla esimerkiksi 2000 euroa, mutta josta voit nostaa lainaa vain tarvitsemasi määrän. Näin ollen esimerkiksi 2000 euron joustoluotosta voit nostaa halutessasi vain 100 euroa, jolloin lainan korot ja kulut lasketaan nostetun lainasumman mukaan.

Millainen laina-aika vipeissä on?

Laina-aika vaihtelee lainatuotteiden välillä. Tarkasta vippisi laina-aika lainantarjoajan sivustolta. Samalla voit myös tarkastaa, paljonko lainan todellinen vuosikorko on ja paljonko maksat takaisin koko lainasummasta.