Pikavippi


Vertaa eri lainantarjoajat ja hae lainaa yhteistyökumppaniemme kautta – voit saada rahat tilillesi jo tänään!

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Pikavippi on ehkä kaikkein tunnetuin lyhytaikainen lainamuoto. Pikavipillä on ollut pitkään jokseenkin huono maine, johtuen takavuosien korkeakorkoisista vipeistä.

Tänä päivänä pikavippien korkoa on kuitenkin rajoitettu lakimuutosten myötä, ja tämän johdosta myös pikavippien tarjonta on heikentynyt. Nykyään pieniä pikavippejä enemmän myönnetäänkin suurempia kulutusluottoja ja joustoluottoja.

Takavuosien huonosta maineesta huolimatta pikavippi voi tänä päivänä olla hyvä ratkaisu lyhytaikaisiin lainatarpeisiin. Kun laina-aika on lyhyt, ei pikavipin korot tänä päivänä pääse muodostumaan kovin suuriksi.

Pikavippiä kutsutaan monesti myös vipiksi ja pikalainaksi.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on pieni vakuudeton laina, jonka laina-aika on yleensä melko lyhyt – usein vain 1-3 kuukautta. Pikavippiä voi hakea netissä, ja se maksetaan yleensä hakijan tilille käytännössä heti.

Yleensä pikavippi maksetaan takaisin viikkojen tai kuukausien kuluessa, mutta lainojen korkokatot ovat tehneet suuremmista lainoista sekä joustoluotoista lyhytaikaisia pikavippejä suositumpia. Pienet pikavipit ovatkin käytännössä kadonneet markkinoilta, ja pienen lainan sijaan usein saattaakin olla parempi vaihtoehto hakea hieman suurempaa joustoluottoa, ja nostaa lainaa vain tarvittava määrä.

Joustoluotossa voit nostaa lainaa vain tarvittavan määrän, vaikka myönnetty laina olisikin kokonaisuudessaan suurempi.

Millainen pikavippi sopii tarpeisiisi?

Pieni pikavippi

Pieni, alle 500 euron pikavippi on helpointa hakea esimerkiksi Ferratumin kautta. Pieni pikavippi voi olla tänä päivänä vaikea löytää, ja Ferratum onkin yksi harvoista palveluista josta laina on mahdollista saada esimerkiksi vain kuukauden maksuajalla.

Suuri pikavippi

Suuri pikavippi kannattaa kilpailuttaa, sillä lainan kulut nousevat helposti pitkällä aikavälillä korkeiksi. Esimerkiksi 10 000 euron laina on kokonaiskuluiltaan eri luokassa kuin 500 euron pikavippi.

Suuremmat vakuudettomat lainat ovat edelleen kuten pikavippi, mutta ne kulkevat yleensä nimellä kulutusluotto.

Kulutusluottoa voi hakea kumppaniemme kautta 100 – 60 000 euroa yhdellä hakemuksella.

Mistä pikavippiä kannattaa hakea?

Pikavippiä ei kannata hakea mistä tahansa. Lainan kilpailutus kannattaa aina, ja tämän johdosta markkinoilta löytyykin monia palveluja joissa voit valita itsellesi sopivimman lainantarjoajan täyttämällä vain yhden hakemuksen.

Tässä käymme läpi suosituimpia rahoituslaitoksia ja kilpailutuspalveluja pikavipin hakemiseen.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on mainio vaihtoehto, kun haluttu pikavippi on yli 1000 euroa. Bank Norwegianilta voit saada lainaa 1000 – 60 000 euroa.

Bank Norwegian yksi vuoden 2022 parhaista paikoista hakea vippiä, sillä sen lainahakemusten hyväksymisprosentti on melko korkea.

Bank Norwegianilla laina-aika voi olla 1 – 15 vuotta. Lainan voi maksaa takaisin myös nopeammin, jolloin lainan korot ja kulut jäävät pienemmiksi.

Lainan lisäksi Bank Norwegianilta voi hakea myös luottokorttia. Bank Norwegianin luottokorttia voi käyttää maksamisen lisäksi myös eräänlaisena joustoluottona, sillä luottokortilta voi nostaa rahaa suoraan omalle tilille.

Bank Norwegianin lainaa voi hakea 23 vuotta vanhemmat suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa.

Ferratum

Ferratumin pikavippi soveltuu pieniin, 50 – 4000 euron lainatarpeisiin. Ferratum tarjoaa vippejä lyhyillä, jopa kuukauden maksuajoilla. Näin lyhyellä maksuajalla olevia vippejä ei tällä hetkellä löydy markkinoilta monelta muulta yritykseltä.

Korot ja kulut Ferratumin pikavipissä on suunilleen samalla tasolla muiden rahoituslaitosten kanssa, ja korkokattojen myötä esimerkiksi kuukauden laina on hyvin edullinen.

Ferratum käsittelee lainahakemukset yleensä todella nopeasti, ja rahat saa yleensä heti tilille.

Ferratumilta vippiä voi hakea 22 vuotta täyttäneet suomalaiset viikon jokaisena päivänä.

Omalaina

Omalaina on yksi tämän hetken suosituimmista lainankilpailutuspalveluista. Omalaina kilpailuttaa rahoituslaitokset yhdellä hakemuksella, ja saat yleensä useita tarjouksia lainaa varten vain muutamassa minuutissa.

Omalainan kautta voit hakea lainaa 100 – 60 000 euroa.

Zmarta

Zmartan kautta voit hakea ja kilpailuttaa 1000 – 60 000 euron suuruiset lainat. Pienimmät pikavipit eivät siis kuulu Zmartan valikoimiin, mutta palvelu sopii mainiosti suurempaa lainaa hakevalle. Maksuaikaa Zmartan kautta haettaville lainoille voi saada 1 – 15 vuotta.

Lendo

Lendo kilpailuttaa lainatarjouksia eri lainanantajilla, ja lainaa voi hakea 500 – 60 000 euron summille. Lendon lainahakemusprosessi on helppo ja yksinkertainen, ja Lendon kumppaniverkostosta löytyy kattavasti eri lainantarjoajia. Laina-aika Lendon kautta haettavilla lainoilla on 1 – 15 vuotta.

Lainasto

Lainasto on suomalainen palvelu, jonka yksi mielenkiintoinen tuote on virtuaalinen luottokortti 500€ nostorajalla.

Käytännössä tämä kortti toimii mainiosti pikavipin korvikkeena, ja se onkin vertailukelpoinen vaihtoehto muiden vippien rinnalla.

Pieni pikavippi sopii nopeaan rahantarpeeseen

Pieni pikavippi on monesti kätevä ratkaisu, kun pienehkö rahantarve yllättää äkisti. Esimerkiksi puhelimen tai pesukoneen rikkoutuminen ovat tilanteita, joissa pikavippi voi osoittautua käteväksi ratkaisuksi.

Jos haet lainaa tavallisesta pankista, voi lainahakemuksen käsittelyyn kulua useita päiviä. Tämä on monesti liian pitkä aika, ja kiireelliseen tarpeeseen pikavippi onkin usein parempi vaihtoehto. Pikavipin kohdalla lainapäätöksen saa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, ja laina maksetaan yleensä heti tilille.

Pikavippiä voi myös käyttää mihin haluaa – lainanantaja ei tarkasta tai seuraa, kuinka vippi on käytetty.

Hae pikavippi helposti netissä

Pikavippiä on helpointa hakea netissä. Voit hakea pikavippiä kätevästi yhdellä hakemuksella eri rahoituslaitoksilta, ja voit helposti valita saamistasi lainatarjouksista sinulle sopivimman.

Eri lainatarjoukset kannattaa aina vertailla, sillä vippien koroissa ja kuluissa on monesti suuria eroja. Jo pieni ero lainan korossa vaikuttaa takaisin maksettavaan kokonaissummaan merkittävästi.

Kun valitset itsellesi sopivinta vippiä, tarkista siis ennen tarjouksen hyväksymistä ainakin laina-aika, lainan todellinen vuosikorko, nostokulut, tilinhoitomaksut ja myöhästymismaksut. Kun tarkastat lainan maksut ja ehdot tarkkaan ennen vipin nostamista, tiedät tarkkaan, paljonko todelliset kulut tulevat olemaan.

Pikavippi kannattaa aina maksaa takaisin ajoissa, jotta vältytään ylimääräisiltä myöhästymismaksuilta.

Onko minun mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Nopea pikavippi saattaa tulla tarpeeseen, kun ekämässä tulee vastaan yllättävä rahantarve. Esimerkiksi puhelimen rikkouduttua voi lainaa tarvita nopeasti, ja tällöin pikavippi voi pelastaa päivän.

Pikavippi on yleensä todella nopea; täytä hakemus ja saat heti päätöksen lainan myöntämisestä, ja useimmat rahoituslaitokset maksavat vipin heti tilille kun olet hyväksynyt lainatarjouksen.

Tässä onkin yksi vipin suosion syy: kun sinun täytyy saada pikavippi heti tilille, voit hakea vippiä helposti netistä ja hyväksyä lainatarjouksen joka sopii sinulle parhaiten. Yleensä vippi maksetaan tilille arkena saman päivän aikana.

Pikavippiä voi saada ilman vakuuksia

Toisin kuin monet pankkilainat, pikavippi on mahdollista saada ilman vakuuksia.

Tämä on yksi syy pikavipin suosioon ja nopeuteen: vakuudellisten lainojen kohdalla lainan käsittelyprosessi kestää kauemmin, sillä pankki joutuu selvittämään vakuudet ennen lainan myöntämistä.

Koska pikavippiä voi hakea ilman vakuuksia, nopeutuu lainan käsittelyprosessi huomattavasti.

Pikavippi onkin helppo ja nopea ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen, sillä parhaimmillaan saat lainaa tilille jo saman päivän aikana. Lainapäätöksen voit saada jopa minuuteissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Huom: vaikka pikavippi on mahdollista saada ilman vakuuksia, joudut silti lähettämään todistuksen tuloistasi. Pikavippiä ei myönnetä ilman todistusta tuloista. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä palkkakuittia tai viimeisintä verotuspäätöstä.

Laina-aika on pikavipissä yleensä lyhyt

Pikavippiä on mahdollista saada erilaisilla takaisinmaksuajoilla. Yleensä vipin kohdalla maksuaika on kuitenkin vain joitain viikkoja tai kuukausia.

Mikäli haluat pidemmän maksuajan tai tarvitset enemmän rahaa, voit hakea lainaa myös suuremmalla summalla. Pikavipin tavoin myös suurempaa lainaa voi hakea milloin tahansa netissä, ja saat lainapäätöksen yleensä muutamassa minuutissa. Esimerkiksi 10 000 euron lainan voi saada tilille nopeasti – jopa samana päivänä – kuten pienemmän pikavipin.

Lakimuutosten myötä lainaa myönnetään yleensä pitkällä maksuajalla

Vuonna 2019 säädetty laki vakuudettomien kulutusluottojen koroista on rajoittanut pikavippien tarjontaa merkittävästi. Satojen, tai jopa tuhansien prosenttien todellisia vuosikorkoja sisältävät pikavipit ovat historiaa, ja tämän johdosta rahoituslaitokset myöntävät nykyään yleensä enemmän lainaa pidemmällä maksuajalla.

Tarkista todellinen vuosikorko ennen pikavipin nostamista

Todellisen vuosikoron tarkastus tulee tehdä aina lainaa nostaessa. Vaikka lainan hakeminen on verkossa helppoa, lainaehdot kannattaa aina tarkastaa jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Lainsäädäntö määrää lainanantajan ilmoittamaan lainan kulut ja todellinen vuosikorko lainan yhteydessä, joten tarkastaminen on nykypäivänä varsin helppoa.

Pikavippien todellinen vuosikorko rajoittuu lakien ansiosta

Usein kysyttyä pikavipeistä

Voinko saada pikavippiä?

Pikavippiä varten vaaditaan yleensä 20 vuoden ikää, puhtaita luottotietoja ja säännöllisiä tuloja.

Milloin voin hakea lainaa?

Voit hakea pikavippiä milloin tahansa. Huomioi kuitenkin, että yleensä vippi voidaan maksaa tilille vain arkisin klo 7-23 välisenä aikana.

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia?

Sivustomme kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia. Vakuudeton laina on yleensä hyvä vaihtoehto, kun tarvitset rahaa nopeasti. Lainapäätöksen saat yleensä heti hakemuksen täyttämisen jälkeen, ja laina maksetaan tilille nopeasti.

Hae lainaa aina vain sellaisissa tilanteissa, kun tiedät, että pysty maksamaan lainan takaisin maksuajan puitteissa. Vaikka voit tehdä lainahakemuksen minuuteissa, muista aina, että laina täytyy myös maksaa takaisin. Hae lainaa vain, kun sitä oikeasti tarvitset.

Voinko saada pikavippiä ilman luottotietoja?

Kumppaniemme kautta ei tällä hetkellä yleensä voi saada vippiä ilman luottotietoja. Moitteettomien luottotietojen lisäksi lainan hakemisen yhteydessä täytyy käytännössä aina lähettää myös todiste tuloista.

Mikä on vipin todellinen vuosikorko?

Lakiuudistusten myötä lainan nimelliskorko saa olla enintään 20%. Todellista vuosikorkoa ei ole vuoden 2019 lakiuudistuksessa määritelty.

Ennen lakiuudistusta rajoitettiin nimenomaan todellista vuosikorkoa, ja alle 2000 euron pikavipeillä tämä sai olla aiemmin 50%. Aiemmin yli 2000 euron lainojen korkokattoa ei oltu rajoitettu, mutta vuoden 2019 lakiuudistus muutti korkokaton koskemaan kaikkia kulutusluottoja.

Onko pikavippi hyvä vaihtoehto?

Pikavippi on kätevä vaihtoehto, jos tiedät, että voit maksaa vipin takaisin nopeasti. Jos tarvitset lainaa pidemmällä maksuajalla, normaali kulutusluotto on yleensä parempi vaihtoehto.

Mikä on paras ilmainen pikavippi?

Takavuosina uuden asiakkaan on ollut toisinaan mahdollista saada pikavippi ilman korkoja ja kuluja. Ilmainen pikavippi on ollut houkutteleva tarjous, jolla asiakkaita on saatu houkuteltua.

Vuonna 2019 voimaan tulleen lakiuudistuksen myötä ilmaisia pikavippejä ei kuitenkaan löydy markkinoilta tällä hetkellä enää ollenkaan.

Katso myös: