Paras pikavippi


Pikavippi on lyhytaikainen laina, joka sopii äkilliseen rahantarpeeseen. Mutta kuinka löytää paras pikavippi?

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Mikä on paras pikavippi?

Paras pikavippi löytyy vertailemalla eri lainatarjoukset lainavertailupalvelun avulla. Useimmiten lainaa kannattaa hakea kilpailutuspalvelun kautta, jonka avulla voit saada lainatarjouksia useista eri rahoituslaitoksista yhdellä hakemuksella.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on pieni laina, jonka voit saada nopeasti tilille. Pikavippi kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa ennen sen hakemista. Palvelumme avulla voit kilpailuttaa lainat yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Kilpailuttaminen on erittäin kannattavaa, koska pikavippien korot ja kulut vaihtelevat keskenään suuresti.

Saadaksesi mahdollisemman laajan kattauksen valikoimasta, kannattaa myös pienet lainat vertailuttaa. Vertailemalla lainat löydät pikavipin parhaalla mahdollisella koroilla ja kuluilla.

Pikavippi on yksinkertainen tapa saada pieni laina nopeasti tilille, sillä pikavippi ilman vakuuksia maksetaan heti tilille tai useimmiten ainakin saman päivän aikana. Pikavipin käyttötarkoituksen päätät itse.

Lainojen kilpailutuspalvelumme kautta saat pikavipin nopeasti ja kätevästi tilillesi. Hakemuksen täyttäminen tapahtuu sivujemme kautta ilmaiseksi, eikä sido sinua mihinkään.

Pikavippi on pieni laina

Mistä pikavipissä on oikeastaan kysymys? Pikavippi on käytännössä tavallinen vakuudeton kulutusluotto, joka on usein tyypillistä kulutusluottoa pienempi. Nimitys pikavippi kuvaa hyvin vipin käyttökohdetta äkilliseen lainatarpeeseen.

Palvelumme kautta voit hakea lainaa, jopa 60 000 euroon asti. Pikavipit eivät kuitenkaan ole niin suuria. Usein pikavipin lainasumma on kooltaan enimmillään 5000 euroa.

Aikaisemmin pikavipit 100–500 euron suuruisia, mutta nykyään pikavippien suuruudet voivat vaihdelle paljonkin keskenään. Tänä päivänä pikavipit myönnetään yhtä useammin joustoluottona.

Pikavippi sisältää lyhyen laina-ajan

Laina-aika pikavipeissä on usein yhdestä kuukaudesta kahteen vuoteen. Laina-aika ja lainasumma ovat verrannollisia keskenään. Mitä suurempi lainasumma luotossa on, sitä pidempi laina-aika.

Pieni pikavippi on mahdollista saada taloudelliseen tilanteesi parhaiten sopivalla maksuajalla. Toisinaan pienempäänkin lainaan voidaan tarvita pidempää maksuaikaa. Pienissä lainoissa laina-aika on kuitenkin aina lyhyempi kuin suurissa.

Pieni pikavippi kannattaa myös vertailuttaa

Lainojen vertailusivuiltamme löydät lainalaskurin, joka antaa alustavan arvion lainan takaisinmaksuajasta ja lainasummasta.

Lainojen kilpailuttamisesta tulee helposti mieleen asuntolainat tai muut vastaavat suuret luotot. Lainat kannattaa kuitenkin vertailuttaa niiden suuruudesta riippumatta.

Itseasiassa usein pienemissä lainoissa korot ja kulut ovat suhteessa korkeammat kuin suurissa lainoissa. Oli hakemasi lainasumma mikä vaan, lainojen kilpailuttaminen on aina kannattavaa.

Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonantajia

Kaikista yksinkertaisinta lainojen vertaileminen on sivultamme löytyvän lainojen vertailupalvelun avulla. Käytännössä tämä on järkevin ja nopein tapa hakea laina ilman vakuuksia.

Toki vipit voi vertailuttaa itsenäisesti, lähettämällä hakemuksia suoraan luotonantajille. Käytännössä tämä ei useinkaan ole kannattavaa, sillä siihen menee aikaa kohtuuttoman paljon. Yhä useammin paras pikavippi löytyy palvelumme kautta nopeasti ja helposti.

Hyvin suuri osa Suomessa toimivista rahoituslaitoksista löytyy palvelustamme. Säästät siis aikaa ja energiaasi lähettämällä heille kaikille yhtä aikaa sivuiltamme löytyvän hakemuksen.

Mihin tarkoitukseen pikavippiä on mahdollista saada?

Pikavippi ilman vakuuksia on mahdollista hakea mihin tahansa käyttötarkoitukseen tahansa. Vakuudettomissa kulutusluotoissa ei luotonantajalle tarvitse kauppakirjojen avulla todistaa lainan käyttösyytä, kuten esimerkiksi asuntolainoissa.

Luotonantaja ei ole kiinnostunut lainasi käyttötarkoituksesta, vaan ainoastaan takaisinmaksukyvystäsi.

Esittelemme seuraavaksi tyypillisimpiä lainakohteita pikavipeille. Näiden käyttökohteiden lisäksi voit hakea vippiä mihin tahansa muuhun tarkoitukseen.

Yleisimmät syyt pikavipin hakemiselle

Esittelemme seuraavaksi tyypillisimpiä syitä, miksi pikavippejä haetaan. Pikavipit tulivat Suomen markkinoille 2000-luvun puolivälissä. Tuolloin huono maine ympäröi monesti pikavippejä, koska ennen 2019 korkokattolainsäädäntöä, niiden korot ja kulut olivat varsin korkeita.

Alun perin pikavippien ajatuksena oli tarjota nopeaa rahoitusta arjen yllättäviin kuluihin. Nykyään pikavippejä haetaan usein myös suunniteltuja menoja varten.

Ohessa listattuna erilaisia syitä pikavippien hakemiselle. Näiden lisäksi pikavippi heti tilille voidaan myöntää myös moneen muuhun käyttötarkoitukseen. Oli pikavipin käyttötarkoitus mikä tahansa, paras pikavippi heti tilille kannattaa hakea vertailupalvelumme kautta.

Kotiin liittyvät hankinnat

Pikavippi ilman vakuuksia maksetaan yleensä heti tilille, joka tekee siitä loistavan rahoitusvaihtoehdon akuuttiin tarpeeseen. Esimerkiksi television tai imurin rikkoutuminen vaatii usein välittömiä toimia.

Yllättävät laskut

Unohditko varautua erääntyvään autovakuutuslaskuun tai saitko normaalia suuremman sähkölaskun? Mikäli sinulla ei ole säästöjä näiden ylimääräisten laskujen varalle, voi pikavippi pelastaa sinut pinteestä.

Arjen ruokamenoihin

Toisinaan pikavippi otetaan arjen ruokamenoja varten. Usein niin perheellisillä kuin sinkuillakin rahat ennen palkkapäivää voivat olla vähissä, mutta jotain on syötävä. Saat pikavipin heti tilille ja voit palkan saatuasi maksaa sen heti pois.

Romanttiseen yllätykseen kumppanillesi

Haluaisitko tarjota kumppanillesi romanttisen yllätyksen, mutta rahasi ovat vähissä. Pikavippi voi tässäkin tilanteessa toimia pelastajana.

Pikavippi heti tilille voi parhaimmillaan pelastaa parisuhteen, onhan romanttinen illallinen myös oivallinen tapa hyvitellä pieniä kömmähdyksiä!

Juhlimiseen ja festareille 

Myös juhliminen kuuluu elämään. Jos tiedät voivasi maksaa pikavipin ajoissa pois, voit ottaa sen yhtä hyvin kavereiden kanssa ulkona käymiseen kuin mihin tahansa muuhunkin tarkoitukseen. Esimerkiksi festariliput kotimaisiinkin tapahtumiin voivat maksaa pari sataa euroa.  

Lemmikin lääkärikuluihin

Eläinlääkärikulut voivat tulla todella kalliiksi, mutta lääkärikäynnit ovat eläimelle yhtä välttämättömiä kuin ihmisillekin.

Lemmikin eläinlääkärikäynti tulee usein akuuttina yllätyksenä, jolloin pikavipin heti tilille saaminen voi pelastaa parhaimmillaan lemmikkisi hengen.

Alennusmyyntejä varten

Hyvin suosittu käyttökohde pikavipeille ovat alennusmyynnit. Pikavipin ottaminen alennusmyyntejä varten onkin järkevää, sillä pikavipin kulutkin mukaan laskettuna, ostokset ovat näin edullisempia kuin normaalihintaisina.

Pikavipin voit maksaa takaisin osissa

Voit ottaa pikavipin, vaikka sinulla ei olisikaan varaa maksaa sitä kokonaan kerralla pois. Pikalainan voit maksaa kuukausierissä samalla lailla kuin muutkin lainat. Pikavippi on suuruudeltaan yleensä muutamia satoja euroja, mutta voit hakea myös suurempia pikalainoja.

Suurempi pikalaina on käytännössä jo vakuudeton kulutusluotto, joka kannattaa myös kilpailuttaa vertailupalvelussamme. Laina-aika pitenee luoton suuruuden mukaan.

Milloin kannattaa ottaa pikavippi?

Pikavippi on pieni laina, joka soveltuu erinomaisesti akuuttiin rahantarpeeseen. Pikavippi on mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana. Lainojen vertailupalvelustamme kuka tahansa täysi-ikäinen, työssäkäyvä ja raha-asiansa hyvin hoitanut voi hakea lainaa.

Pikavipeillä on toisaalta hieman huono maine johtuen niiden korkeista koroista ja kuluista, joita niistä pyydettiin ennen vuoden 2019 korkokattolakia. Tuolloin voimaan tullut laki sääti 20 % korkokaton ja rajoituksia lainoista perittävien kulujen määrälle.

Nykyään voit hakea pikavippiä ilman pelkoja ryöstökoroista. Toki edullinen pikavippi ja kallein pikalaina edelleen eroavat koroiltaan suuresti. Palvelumme kautta saatavien pikalainojen korot asettuvat välille 4,5–20 %.

Milloin pikavipin sijaan kannattaa valita muu lainatyyppi?

Pikavippi ei ole luonnollisestikaan aina paras vaihtoehto. Mikäli lainan tarve on toistuva ja pidempikestoinen, voi esimerkiksi joustoluotto tarjota hyvän vaihtoehdon pikavipille. Joustoluottoa voit nostaa tarpeen vaatiessa tilillesi ikään kuin pikavippinä.

Vaihtoehtoa pikavipille kannattaa harkita erityisesti silloin, kun lainan takaisinmaksu ei tapahdu yhdellä kertaa, vaan kuukausien tai vuosien aikana. Näissä tapauksissa usein, joku muu lainatyyppi tulee kyseeseen.  

Vertailupalvelumme paras pikavippi tai muu lainatyyppi löytyy varmasti. Jos sinusta tuntuu, että tarvitset pidemmän maksuajan luotollesi, kannattaa luotto hakea mieluummin kulutusluottona. Jos shoppailu on lempiharrastuksesi, tarjoaa joustoluotto sinulle paremman ratkaisun kuin pikavippi. Joustoluottoa voit nimittäin nostaa juuri sen verran, kun tarvitset. Korkoa ja kuluja maksat vain nostetusta osasta luottoa.

Pieni pikavippi 5 minuutissa tilille

Nopeimmillaan pikavippi maksetaan tilille alle 5 minuutissa. Pikavippi on kooltaan yleensä niin pieni laina, että se ei vaadi sen suurempia tuloselvityksiä. Suurempien joustoluottojen ja kulutusluottojen kohdalla kannattaa varautua liitteiden lähettämiseen.

Elämän yllätyksiä ei voi ennakoida, eivätkä yllätykset aina ole positiivisia. Pikavippi on mahdollista saada tilille nopeammin kuin moni suurempi laina. Monet laskevatkin sen varaan, että voivat tarvittaessa nostaa pikavippiä akuuttiin rahantarpeeseen.

Pikavipin kustannukset riippuvat maksuajasta

Mikäli voit maksaa pikavipin kokonaisuudessaan pois seuraavasta palkastasi, eivät vipin kustannukset nouse suuriksi.

Mikäli ylimääräisen rahan tarve on säännöllistä, tulee luottokortti tai edullinen joustoluotto edullisemmaksi ratkaisuksi.

Pikavippi otetaan elämän yllättäviin kuluihin

Pikavippejä otetaan niin arkeen kuin juhlaan. Yllättävät kulut tulevat nimensä mukaisesti yllättäen. Tämä pieni laina sopii loistavasti juuri akuuttien, suhteellisten pienten kulujen kattamiseen.

Hintojen nousun myötä pikavippejä käytetään entistä useammin arjen tavallisiin menoihin, kuten ruokaostoksiin, kodin hankintoihin ja juhlimiseen. Pikavippi on usein mahdollista saada myös viikonloppuisin.

Yöaikaan tilille maksettavat vipit ovat laissa kiellettyjä, eli baari-illan kuittaaminen ei akuutilla pikavipillä yöaikaan onnistu. Näissä tilanteissa pikavippi kannattaakin hakea etukäteen.

Löydä paras pikavippi vertailemalla

Pieni pikavippi on laina siinä missä muutkin suuremmatkin luotot. Niin pienet kuin suuretkin lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä kilpailuttaminen on nopein ja helpoin vaihtoehto edullisen lainan löytämiseksi.

Lainan hakeminen erikseen jokaisesta pankista ja rahoituslaitoksesta on toinen vaihtoehto, mutta ei niin suositeltava ilmeisistä syistä - säästät aikaa ja rahaa kilpailuttamalla lainat puolueettomassa vertailupalvelussa.

Lainan voi saada tilille vertailupalvelumme kautta yhtä nopeasti kuin suoraan rahoituslaitoksesta hakemalla.

Pikalaina kannattaa ottaa aina harkiten

Nimensä mukaisesti pikavipin voi saada tilille jopa muutamassa minuutissa. Pikavipin saamisen nopeudessa piilee kuitenkin myös riskinsä. Vipin hakemisen helppous voi johtaa vastuuttomaan lainanottoon ja ylivelkaantumiseen.

Pieni pikavippi parhaimmillaan pelastaa sinun akuutissa rahapulassasi, mutta voi myös aiheuttaa taloudellisia ongelmia, jos sinulla ei olekaan varoja lainan taikaisinmaksuun. Vippiä ei kannata siis missään tapauksessa ottaa tilanteessa, jossa taloutesi ei ole tasapainossa.

Pikavippien kasautuminen voi aiheuttaa ongelmia

Pikavippi ei ole ratkaisu ylivelkaantuneeseen tilanteeseen, vaan lähes varmuudella aiheuttaa vielä lisää paineita ja taloudellisia ongelmia. Useista pienistä pikavipeistä voi syntyä suuri summa. Lainojen yhteisesti muodostama todellinen vuosikorko voi nousta hyvin korkeaksi.

Ensimmäisenä ongelmat alkavat kuitenkin näkyä kuukausittaisista menoista selviytymisen haasteina.

Jos sinulle on päässyt kertymään useita pieniä lainoja, kannattaa harkita yhdistelylainan ottamista, jolla maksat kaikki pienemmät lainasi pois. Kerromme yhdistelylainasta tarkemmin myöhemmin tässä artikkelissa.

Kuinka paljon pikavippiä voin saada?

Pikavippi kannattaa aina ottaa tarpeeseen, eli mieti tarkasti, kuinka paljon sitä todella tarvitset. Pikavipit ovat yleensä muutamien satojen eurojen suuruisia. Yli 2000 euron lainat ovat jo kulutusluottoja.

Toisaalta vippejä on alettu myöntämään enenevissä määrin joustoluottoina. Tuolloin saat itsellesi esimerkiksi 2000 euron joustoluoton, josta voit tehdä tarpeen vaatiessa nostoja.

Voit saada vakuudetonta lainaa taloudellisen tilanteesi mukaan. Luotonantajat ovat sitoutuneet vastuulliseen lainanmyöntämiseen, joka edellyttää taloudellisen tilanteesi selvittämistä.

Mieti kuinka paljon ja missä ajassa voit maksaa lainaa takaisin

Lainaa hakiessa on tärkeä pohtia mikä on kuukausibudjettisi, ja millaisella summalla pystyt lainaa lyhentämään. Mitä nopeammin maksat lainan, sitä edullisemmaksi se sinulle tulee.

Voit saada pikavippiä hyvinkin paljon, mutta tarkoituksen mukaista ei ole tietenkään ottaa lainaa enempää kuin pystyt maksamaan. Liian suureksi ei kannata myöskään kuukausierää sopia, sillä vaarana on, etteivät rahasi riitä siihen esimerkiksi hintatason noustessa.

Turvallisin vaihtoehto on hakea kerralla riittävän pitkä laina-aika. Halutessasi voit lyhentää lainaa suuremmalla kuukausierällä nopeammin, jolloin tietysti säästät lainakustannuksissa.

Mitä tarkoittaa pikavipin todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko tarkoittaa nimelliskoron ja muiden lainaan sisältyvien vuosittaisten kustannusten kokonaissummaa. Nimelliskorko on sama asia kuin lainan varsinainen vuosikorko, johon ei ole liitetty muita kustannuksia.

Mistä kustannuksista todellinen vuosikorko muodostuu?

Todellinen vuosikorko on aina yksilöllinen ja muodostuu henkilökohtaisen taloustilanteesi perusteella. Lainan nimelliskorko muodosta suurimman osan lainan todellisesta vuosikorosta.

Nimelliskoron lisäksi vakuudettomiin kulutusluottoihin sisältyy myös muita kustannuksia, joita ovat esimerkiksi lainan avausmaksut, tilinhoitopalkkiot ja laskutuslisät. Halvin pikavippi sisältää yleensä hyvin pienet kulut tai ei kuluja lainkaan, jolloin korko muodostaa pääosan lainakustannuksista.

Pikavippien kilpailuttaminen paljastaa todellisen vuosikoron

Pikavipin ottamisen taustalla on usein kiireellinen rahantarve. Vertailupalvelumme kautta voit saada rahat tilille hyvin nopeasti. Lainojen vertailupalvelustamme näet suoraan lainan todellisen vuosikoron.

Saat lainatarjoukset myös sähköpostilla, jolloin todellinen vuosikorko esitetään sinulle myös selkeästi laina-ajan ja kuukausierän ohella.

Laki säätelee pikavippien korkoja ja kuluja

Vuonna 2019 voimaan astunut laki lainojen korkokatosta säätelee myös pikavippien korkoja. Tämän lakimuutoksen myötä lainan nimelliskorko saa olla enintään 20 % vuodessa ja kuluja laina saa sisältää 0,01 % vuorokaudessa ja maksissaan 150 euroa vuodessa.

Lain myötä pikavipeissä ei enää ole satojen prosenttien korkoja, mutta korkokaton sisälläkin pikalainojen korot ja kulut eroavat suuresti.

Halvin pikavippi löytyy siis helposti ja nopeasti lainojen vertailupalvelumme kautta.

Kuka voi saada pikavippiä?

Miniminivaatimukset pikavipin hakemiseen ovat 18-vuoden ikä, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Aktiivinen maksuhäiriömerkintä estää pikavipin tai muun vakuudettoman lainan saamisen.

Pankit ja rahoituslaitokset Lisäksi rahoituslaitokset tarkastavat maksukykysi luotonantajien yhteisistä rekistereistä saatavien tietojen perusteella. Rahoituslaitokset haluavat asiakkaita, joilla on mahdollisuus maksaa takaisin ottamansa laina.

Usein vanhat lainat kannattaa maksaa pois, ennen kuin ottaa uutta lainaa. Näin talous pysyy tasapainossa paremmin ja pidempään. Pikivippi on oivallinen apu akuuttiin rahantarpeeseen, mutta niiden käyttäminen varakassana jatkuvasti, voi kertoa talouden hallitsemattomuudesta.

Mitä muita lainavaihtoehtoja on tarjolla?

Pikavippi sopii hyvin suhteellisen pieneen, akuuttiin ja tilapäiseen lainatarkoituksen. Laina-aika pikavipeissä on varsin lyhyt verrattuna muihin lainamuotoihin.

Muita vakuudettomia lainoja ovat joustoluotto, kulutusluotto, kertalaina ja yhdistelylaina. Perehdytään seuraavaksi näihin lainatyyppeihin tarkemmin.

Joustoluotto lisää joustoa talouteesi

Joustoluotto toimii saman periaatteen mukaan kuin luottokortti. Maksat korkoja ja kuluja vain nostamastasi osasta luottoa. Joustoluottoa kutsutaan myös tililuotoksi tai luottotiliksi. Lainaa voit nostaa luottorajasi puitteissa niin paljon kuin haluat.

Joustoluottoa voidaan myöntää moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen, kuten lomarahastoksi, remonttia varten tai arjen varakassaksi. Joustoluotossa on laina-aika, mutta se on samalla jatkuva luotto. Useimmiten lainasumma joustoluotossa on 2000–10 000 euroa. Myös tätä pienemmät ja suuremmat joustoluotot ovat mahdollisia.

Voit nostaa joustoluottoa uudestaan sitä mukaan kuin sitä vapautuu käytettäväksi. Jokainen lainanlyhennyksesi vapauttaa lainapääomaa nostettavaksi. Luoton todellinen vuosikorko lasketaan vain luoton nostetusta osasta.

Kulutusluotto sopii moneen tilanteeseen

Kulutusluotto sopii monenlaiseen lainatarpeeseen. Kyseessä on kerralla tilillesi maksettava lainaerä, joka soveltuu joustoluottoa isompaan lainatarpeeseen. Laina-aika kulutusluotossa on pidempi ja todellinen vuosikorko vaihtelee suuresti. Kulutusluotot kannattaa siis ehdottomasti kilpailuttaa palvelussamme.

Suuruudeltaan kulutusluotot vaihteleva suuresti. Voit siis hakea sitä hyvin monenlaiseen lainatarpeeseen. Usein kulutusluottoa haetaan 2000–20 0000 euron väliltä.

Kulutusluottoa voit käyttää nimensä mukaisesti mihin tahansa kulutukseen. Kulutusluotto kannattaa ottaa silloin, kun tiedät lainatarpeen suhteellisen tarkasti ja tarve on kertaluontoinen. Jatkuvaan lainatarpeeseen soveltuu parhaiten joustoluotto tai luottokortti.

Vakuudeton kertalaina suurempia hankintoja varten

Vakuudeton kertalaina on kerralla myönnettävä luotto, joka siirretään tilillesi yhdessä erässä. Kertalainaa maksat kuukausittain kiinteän suuruisen kuukausierän verran, samoin kuin kulutusluottoa.

Usein vakuudetonta kertalainaa haetaan kuitenkin kulutusluottoa suurempiin menoihin. Kertalaina on voi olla esimerkiksi 10 000 euron autolaina. Palvelumme kautta voit hakea kertalainaa aina 60 000 euroon asti.

Laina-aika riippuu luottosi kokonaissummasta ja maksamastasi kuukausierästä. Kertalainoissa laina-aika on useimmin 1–15 vuotta.

Todellinen vuosikorko voi olla hyvin erilainen kahden erilaisen kertalainan kohdalla, kannattaa siis ehdottomasti vertailla nämä lainat keskenään.

Yhdistelylaina helpottaa velkataakkaa

Lainojen yhdistely sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa sinulle kertynyt useampia lainoja maksettavaksesi samanaikaisesti. Esimerkiksi pikavippejä voi huomaamattomasti kertyä suuria summia.

Näissä tapauksissa rahaa kuluu runsaasti pelkästään lainojen korkoihin. Yhdistelylaina on kerralla suurempi laina, jossa laina-aika on pidempi ja kuukausierä mahdollisimman pieni.

Yhdistelylaina voi olla järkevää ottaa, vaikka pidemmän laina-ajan myötä lainan kokonaiskustannukset nousisivatkin.

Monesti yhdistelylainalla tavoitellaan kuukausittaisen lainataakan keventymistä. Lainaa voit maksaa mahdollisuuksiesi ja halujesi mukaan minimikuukausierää suuremmalla summalla, joka helpottaa taloustilannettasi.

Paras pikavippi kannattaa kilpailuttaa palvelumme kautta

Tänä päivänä yhä useammin paras pikavippi löytyy lainat kilpailuttamalla. Palvelumme avulla voit kilpailuttaa yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Saat siis yhdellä hakemuksella hyvin kattavan kuvan niin lainamarkkinoista kuin omasta luottoluokituksestasi.

Lainatarjouksia saat palveluumme ja sähköpostiisi. Näistä tarjouksista näet selkeästi todellisen vuosikoron, kuukausierän ja laina-ajan. Voit näiden tietojen avulla nopeasti jaotella pikavipit sinulle parhaimpiin tarjouksiin.

Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään

Lainan hakeminen palvelumme kautta on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään. Voit siis jättää hakemuksen pelkästään kokeilumielessä.

Lainaa voit hakea myös uudelleen, vaikka aikaisemmin olisitkin saanut kielteisen lainapäätöksen. Jos taloustilanteesi on nyt parempi, on sinulla hyvät mahdollisuudet lainan saantiin.

Paras pikavippi on sinun tilanteeseesi sopivin

Pikavipit kannattaa aina vertailuttaa oma tilanne silmällä pitäen. Se mikä on toiselle paras lainavaihtoehto ei välttämättä ole sinulle paras. Lainan todellinen vuosikorko kertoo luoton kustannukset, mutta kustannukset eivät ole aina kaikista oleellisen asia luottoa valittaessa.

Todellinen vuosikorko ei kerro kaikkea

Toisinaan voi olla järkevää ottaa kokonaiskustannuksiltaan hieman kalliimpi luotto, jos esimerkiksi kuukausierä on oleellisesti pienempi ja laina-aika pidempi.

Pidempi laina-aika nostaa automaattisesti kustannuksia, mutta kokonaisuudessaan saattaa olla talouden kuukausimenojen näkökulmasta parempi vaihtoehto.

Voit taloustilanteesi niin salliessa lyhentää lainaa minimikuukausierää suuremmalla summalla, joka tarkoittaa säästöä koroissa ja kuluissa.

Milloin pikavipin hakeminen ei kannata?

Aina pikavipin hakeminen ei ole järkevää. Kaikkien lainojen kohdalla kannattaa käyttää harkintaa. Usein pientäkin lainaa maksetaan takaisin varsin pitkä aika.

Kaikki pikavipit eivät ole koroiltaan ja kuluiltaan kohtuullisia, vaikka korkokatto niitä sääteleekin. Pikavipit kannattaa aina vertailuttaa.

Epävarmassa taloustilanteessa ei kannata ottaa pikavippiä

Mikäli taloudellinen tilanteesi on epävarma, ei lainaa kannata ottaa. Erityisesti pikavipit voivat ajaa haastavan taloustilanteen entistä vaikeammaksi, koska niissä laina-aika on usein lyhyt ja kuukausierä korkea.

Mikäli epävarmassa taloustilanteessa joudut ottamaan lainaa, kannattaa laina-aika sopia mahdollisimman pitkäksi ja kuukausierä pieneksi. Jos sinulle on kertynyt useita luottoja ja pikavippejä, kannattaa harkita näiden luottojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Sivuiltamme voit hakea myös yhdistelylainaa.

Hae lainaa ainoastaan tarpeeseen

Ennen lainan ottamista kannattaa tarkasti arvioida, onko laina ottaminen todella tarpeellista tilanteessasi. Lainan ottaminen on aina samalla sitoutuminen sen takaisinmaksamiseen.

Pikavippien kohdalla on tärkeää arvioida lähitulevaisuutesi maksukykyä, sillä laina-aika pikavipissä on usein 1-24kk. Lyhyt laina-aika on kokonaisuudessaan usein kuitenkin parempi vaihtoehto kuin laina pitkällä maksuajalla, sillä kulut ovat näissä lainoissa pienemmät.

Miten haen pikavippiä palvelunne avulla?

Lainan hakeminen lainojen kilpailutuspalvelun kautta on erittäin helppoa. Sinun tarvitsee ainoastaan täyttää lainahakemus, jossa kysytään perustietoja sinusta ja taloustilanteestasi. Kysymykset liittyvät ennen kaikkea tuloihin ja menoihisi, työsuhteeseesi, olemassa oleviin lainoihin ja asumiseesi.

Täytettyäsi kaikki tiedot huolella, on aika lähettää hakemus. Usein saat ensimmäiset lainatarjoukset muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisestä. Jos haet lainaa arkipäivänä ennen puoltapäivää, saat usein kaikki tarjoukset saman päivän aikana.

Näin haet pikavippiä

  • Täytä hakemus sivuillamme ja lähetä se.

  • Vertaile rauhassa saamiasi lainatarjouksia.

  • Hyväksy paras pikavippi verkkopankkitunnuksillasi!

  • Nopeimmillaan saat pikavipin heti tilille!

Paras pikavippi: Usein kysytyt kysymykset

Miten tunnistaa paras pikavippi?

Paras pikavippi on usein myös halvin pikavippi. Pikalaina kannattaa aina vertailuttaa, sillä pikavipit eroavat suuresti korkojen ja kulujen suhteen.

Pikavipit kannattaa kilpailuttaa palvelumme kautta. Jättämällä hakemuksen sivustomme kautta tavoitat yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella.

Onko pikavipin hakeminen ilmaista?

Pikavipit kannattaa kilpailuttaa sivustollamme, sillä se on täysin ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Miksi pikavipit kannattaa kilpailuttaa?

Pikavippien korot ja kulut eroavat suuresti toisistaan. Lopullinen lainasumma voi siis kasvaa huomattavasti suuremmaksi kuin mitä ensin ajattelit.

Palvelumme kautta saatavissa lainatarjouksissa sinulle esitetään selkeästi todellinen vuosikorko. Voit saada pikavipin hyvin edullisesti kilpailuttamalla lainat.

Kuka voi hakea pikavippiä netistä?

Kuka tahansa täysi-ikäinen, säännöllisiä tuloja saava, puhtailla luottotiedoilla varustettu henkilö voi hakea pikavippiä palvelumme kautta.

Lainan saamiseen ei välttämättä riitä minimivaatimukset. Luotonantajat tekevät sinusta luottoarvion, jonka perusteella saat lainatarjouksia.

Usein edellytetään aikaisempien lainojen hyvää hoitamista ja riittäviä tuloja suhteessa haettuun lainaan.

Mitkä asiat vaikuttavat pikavipin korkoon?

Mitä parempi taloudellinen tilanteesi on, sitä pienemmällä korolla ja kuluilla voit saada lainaa. Vakuudeton pikalaina on aina suurempi riski luotonantajalla kuin vakuudellinen laina. Vaikka pikalaina ei edellytä vakuuksia, niin oma luottoluokituksesi toimii eräänlaisena vakuutena. '

Henkilökohtaisen luottoarvion lisäksi yleinen korkotaso ja kilpailu korkomarkkinoilla vaikuttaa lainojen korkoihin.