Mistä lainaa kannattaa hakea?


Kun tarvitset vakuudetonta lainaa nopeasti, me autamme. Hae lainaa helposti yhdellä hakemuksella useista eri rahoituslaitoksista.

  • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
  • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
  • Nosta rahat tilille jo tänään!

Laina ilman vakuuksia on helppo hakea nopeasti ja helposti netistä. Vuosikymmeniä sitten lainaa oli mahdoton saada ilman vakuuksia tai takaajaa. Tänä päivänä lainaa ilman reaalipanttausta tai takauspaperin allekirjoittavaa sukulaista on helppo ja nopea saada.

Vakuudettomat luotot usein sopivatkin paremmin arkeen liittyviin hankintoihin kuin vakuudelliset lainat, koska reaalivakuudet kannattaa usein säästää asuntokauppoja ja muita suurimpia hankintoja varten.

Lainaa ilman vakuuksia kannattaa hakea kilpailuttamisen kautta

Pelkästään Suomen markkinoilla toimii kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Kuluttajan näkökulmasta valinnanvapauksien suuri määrä on toki positiivinen asia, mutta valintojen suuri määrä saattaa aiheuttaa myös haasteita

Tilannetta ei helpota millään lailla se, että luottojen markkinoinnissa kaikki tarjoukset on helppo saada kuulostamaan yhtä hyvältä. Mainoksissa esitettävät korot ja kulut ovat esimerkkitapauksia, jotka on laskettu parhaiden vaihtoehtojen mukaan.

Lainojen suorahaku on työlästä

Lainan hakeminen on aina suuri päätös, jonka takia monet miettivät mistä lainaa kannattaa lähteä metsästämään. Lainaa voit hakea lähettämällä hakemuksen suoraan luottoyhtiöön. Suoraan pankista tai rahoituslaitoksesta lainan hakeminen on edelleen kaikista yleisin tapa lainan hakemiseen.

Vuosien ajan Suomen lainamarkkinoilla toimivat tietyt suuret pankit, joista asiakkaat hakivat lainaa. Mikäli lainanhakija varasi ajan muuhun kuin omaan konttoriin, häneltä saatettiin erikseen tiedustella syytä tähän.

Nykyään kaikki luotonantajat kannattaa kilpailuttaa

Kilpailuttamalla lainat tavoitat yhdellä hakemuksella monia lainanhakijoita. Lainaa ei kannata hakea pelkästään vanhasta tutustua pankista. sillä lainojen koroissa ja kuluissa on suuria eroja. Suuremmissa lainoissa säästöä voi olla useita tuhansia euroja.

Itsenäinen lainojen kilpailuttaminen ei kannata

Omatoiminen lainojen kilpailuttaminen voi tuntua houkuttelevalta, mutta se on aikaa vievää ja turhauttavaa. Hankaluus itsenäisessä lainojen kilpailuttamisessa on myös se, että sinun tulee lähettää jokaiseen luottoyhtiöön erikseen lainahakemus.

Tämä tarkoittaa kymmenien lainahakemuksien täyttämistä ja liitteiden lähettelyä. Tämän jälkeen lainatarjouksia tipahtelee vähitellen ja kokonaiskuvan määrittely on vaikeaa.

Kilpailuttamalla lainat tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonantajia

Niin pienet kuin suuretkin lainat kannattaa kilpailuttaa palvelussamme. Sinulla on mahdollisuus saada lainaa heti tilillesi tai seuraavana pankkipäivänä. Monet luottoyhtiöt myöntävät lainaa heti tilille.

Palvelustamme löydät yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta, jotka tarjoavat lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Sinun ei tarvitse käyttää parin työpäivän edestä aikaa jättämällä kymmeniä hakemuksia, vaan voit hoitaa koko homman laittamalla ainoastaan yhden ”kupongin sisään”.

Voit hakea lainan aina 60 000 euroon asti ja myös sitä pienempiä summia. Lainojen kilpailuttamisen avulla säästät rahaa ja energiaa. Lisäksi suurin osa rahoituslaitoksista, joille olisit ehkä laittanut suoran hakemuksen löytyvät palvelustamme.

Mistä lainaa heti tilille?

Vakuudettomien luottojen etuna on se, että voit saada ne parhaimmillaan heti tilille. Lisäsi sinulta ei vaadita reaalivakuuksia tai ulkopuolisia takaajia, koska oma luottoluokituksesti toimii ”vakuutena” luottoyhtiön näkökulmasta.

Millaiseen tarkoitukseen voit saada lainaa?

Vakuudettomissa luotoissa voit itse päättää lainan käyttötarkoituksen. Oli mielessäsi unelmien lomamatka, syntymäpäiväjuhlien järjestäminen, yllättävistä laskuista selviäminen, eläinlääkärimaksut tai jokin muu lainantarve, niin vakuudeton luotto reiluilla ehdoilla on usein hyvä ratkaisu.

Millaisella maksuajalla luottoa on mahdollista saada?

Vakuudettomissa luotoissa maksuaika riippuu luoton koosta ja haluamastasi kuukausierästä. Kuukausierän suuruus riippuu yleensä lainasummasta ja siihen varatusta maksuajasta. Hakija voi hakea lainaa 1–15 vuoden lainajalla.

Luoton summa vaikuttaa sen maksuaikatauluun ja kuukausierään. Mitä suurempi luotto on kyseessä, sitä pidempi maksuaika ja pienempi kuukausierä siinä on.

Varmuuden päälle pelattaessa maksuaika kannattaa ottaa kerralla pidemmäksi mieluummin kuin liian lyhkäiseksi. Tarvittaessa voit lyhentää luottoa nopeammin kuin minimikuukausierän ja näin säästää koroissa ja kuluissa.

Mitä konkreettisia etuja lainojen kilpailuttamisesta on?

Vakuudettomien kulutusluottojen kilpailuttaminen ei ole mikään uusi ilmiö, vaan alan toimijoita on ollut markkinoilla jo pitkään. Aikaisemmin rahoitusmarkkinoilla toimi ainoastaan pankkeja ja rahoituslaitoksia. Lainojen vertailupalveluiden myötä yhä useampi asiakas hakee lainoja vertailualustojen kautta.

Lainojen vertailupalvelut ovat lisänneet korkokilpailua

Lainojen vertailupalveluiden selkein etu kuluttajille on se, että ne ovat lisänneet kilpailua lainantarjoajien kesken. Suurin osa Suomessa toimivista rahoituslaitoksista ovat mukana palvelussamme ja ovat hyvin tietoisia lainanhakijoiden preferensseistä: korkojen ja kulujen vertailusta.

Lainan hakeminen vertailupalveluiden kautta paljastaa lainoissa olevat hintaerot. Voit saada lainaa vertailupalvelumme kautta, jopa edullisimmin kuin suoraan luottoyhtiöltä hakiessasi.

Lainan korko ja kulutut ovat lainsäädännön alaisia

Vuonna 2019 astuneen lainojen korko- ja kulukattolain myötä lainojen koroille ja kuluille asetettiin vuosittainen korkokatto, jonka mukaan lainan nimelliskorko saa olla enintään 20 % vuodessa ja kuluja saa kertyä enintään 0.01 % päivässä (enimmillään 150 euroa vuodessa).

Korkokaton sisälläkin vaihtelu on suurta

Asetettu korkokattolaki laittoi ryöstölainat kuriin, mutta nykyisenkin korkohaarukan sisällä vaihtelua esiintyy suuresti. Palvelumme kautta lainaa voi saada 60 000 euro.

Näin suuressa summassa muutankin prosentin ero korossa vaikuttaa merkittävästi kokonaishintaan. Lisäksi koron lisäksi lainaan sisältyy myös muita kuluja. Lainan korko ja muut kustannukset muodostavat yhdessä lainan todellisen vuosikoron.

Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki vuosittaiset kustannukset

Lainan todellinen vuosikorko on luku, joka määrittää lainan nimelliskoron (vuosikoron) ja sen päälle tulevat muut kustannukset. Näitä muita kustannuksia ovat muun muassa lainan avausmaksu, tilinhoitopalkkiot, laskutuslisät ja joustoluotossa mahdolliset nostopalkkiot.

Ennen korkokattolakia nämä saattoivat nostaa lainan todellisen vuosikoron satoihin prosentteihin. Tänä päivänä kulujen osuus on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin lainan koron, sillä suuressakin lainassa nämä kulut saavat olla vain 150 euroa vuodessa.

Lainan muut kulut tänä päivänä koostuvatkin pääsääntöisesti tilinhoitomaksuista, jotka ovat noin 10–11 euroa laskulta.

Lainan kilpailuttaminen on ilmaista eikä sido mihinkään

Nykyään jokainen luotto kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa riippumatta siitä, minkä suuruista luottoa tarvitset. Hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään.

Kuka voi saada lainaa netistä ilman vakuuksia?

Vakuudettomissa lainoissa vaatimukset hakijan suhteen ovat useimmiten varsin inhimillisiä. Lainaa netistä voi saada perusasioiden ollessa kunnossa. Mitään suuria tuloja tai omaisuutta ei tarvita.

Sinun täytyy olla kuitenkin täysi-ikäinen, työssäkäyvä, vakituisia tuloja nauttiva ja luottotietosi täytyy olla kunnossa. Hyvin usein luottoyhtiöillä on ikärajana 20-vuoden ikä, ja joillakin jopa 24-vuotta.

Mistä lainaa 18-vuotiaana?

Voit saada lainaa 18-vuotiaana monilta palvelustamme löytyviltä luottolaitoksilta. Sinulla täytyy kuitenkin olla luottotiedot kunnossa ja säännölliset tulot. Lisäksi sinulla ei saa olla liikaa edellistä lainaa, eli taloutesi tulee olla tasapainossa.

Ilman luottotietoja lainaa on hyvin vaikea saada. Siinä tapauksessa hae lainaa takaajan kanssa, jos olet varma lainan takaisinmaksykyvystäsi.

Miksi pankki myöntää lainaa ilman vakuuksia?

Vakuudettomat lainat ovat pankeille aina suurempi riski kuin vakuudelliset lainat. Sen takia vakuudettomissa lainoissa korkotaso on myös korkeampi. Korkeampi korko on usein asia, mistä lainaa ilman vakuuksia on kritisoitu.

Tämä kritiikki ei kuitenkaan enää pidä paikkaansa, sillä tilanteestasi riippuen voit saada vakuudetonta lainaa hyvinkin edullisesti. Hae lainaa siis rohkeasti, sillä vain lainahakemuksen jättämisellä voit saada luottotarjouksen.

Vakuuksia tai takaajia ei tarvita, sillä oma luottoluokituksesi toimii eräänlaisena vakuutena. Tästä syystä pankki uskaltaa sinulle lainan myöntää.

Hakijan iän suhteen luotonantajilla voi olla omia erityisehtojaan: jotkut myöntävät lainaa alle 20-vuotiaille, siinä missä toiset vaativat 24-vuoden ikää. Ikärajan noustessa esteeksi lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi olla ratkaisu.

Hakisinko lainaa heti tilille yhteishakijan kanssa?

Mistä lainaa, jos sinulla on pienet tulot? Ensinnäkin sinun kannattaa kyseisessä tilanteessa harkita tarvitsetko lainaa vai et. Tiedät itse parhaiten rahatilanteesi.

Lainaa myönnetään niin varakkaille kuin tulotasoltaan tavallisille ihmisille. Varallisuus ei kerro välttämättä kyvystäsi hoitaa lainaa. Hyvin toimeentulevatkin ihmiset voivat käyttää rahaa holtittomasti.

Mistä lainaa – kysymys on kuitenkin relevantti pienituloisen kohdalla, sillä luottoluokitus perustuu laskennalliseen arvioon maksukyvystäsi.

Yhteishakijan kanssa saat lainaa ilman vakuuksia pienemmällä korolla

Voit hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Tämä luotettu ihminen voi olla kumppanisi, puoliso tai ystäväsi. Voit olla lainassa päähakijana, joka ottaa vastuun maksuista ja lainaan liittyvistä kirjeistä.

Yhteishakija toimii näin ikään kuin takaajana lainalle. Tässä on myös riskinsä, sillä jos et pysty maksamaan lainaa pois, erääntyy velka yhteishakijasi maksettavaksi. Ilman luottotietoja voi olla myös mahdollista hakea lainaa yhteishakijan kanssa, jos hänellä on hyvä luottoluokitus. Tälläisessä tilanteessa hae lainaa läheisen ihmisen kanssa, joka luottaa maksukykyysi.

Monet ihmiset elävät tänä päivänä ilman luottotietoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että he eivät kykenisi hoitamaan asioitaan. Useasti kysymys on vanhasta ulosottovelasta, jota ei ole vielä saatu maksettua pois. Lähtökohtaisesti emme kuitenkaan suosittele hakemaan lainaa ilman luottotietoja.

Milloin ilman luottotietoja oleva voi saada lainaa?

Ei juuri koskaan ilman vakuuksia. Tilanne on erilainen, jos lainan takaajalla on korkea luottoluokituksen mukainen taloustilanne tai jos hakijalla on esimerkiksi osakkeita tai muuta arvo-omaisuutta.

Hae lainaa käyttötarkoituksen mukaan

Lainaa voi hakea kertaluottona tai joustoluottona. Voit hakea näitä kumpaakin lainatyyppiä palvelustamme. Kertaluotossa saat lainan yhdessä erässä tilillesi ja sinun tulee maksaa takaisin luottoa tietyn kuukausierän verran. Voit hakea yleensä 1–2 kertaa vuodessa maksuvapautta lainan lyhennykseen.

Palvelumme monet rahoituslaitokset voivat myöntää lainaa sinulle kertaluottona, tai voit hakea lainan joustoluottona. Kerromme seuraavaksi mistä näissä lainatyypeissä on kysymys.

Kertaluotto ilman vakuuksia

Nimensä mukaisesti kertalaina maksetaan kerralla tilillesi, etkä tarvitse vakuuksia tai takaajia sitä varten. Lainaa voi hakea palvelumme kautta 60 000 euroon asti. Laina-aika voi olla 1–15 vuotta. Tämä laina-aika ei kuitenkaan sido sinua maksamaan luottoa juuri siinä tahdissa, vaan voit hoitaa lainan nopeammin pois.

Joustoluotto antaa liikkumavaraa

Sinulle voidaan myöntää lainaa myös joustoluottona. Kyseessä on pankkikortin kaltainen luottotili, josta voit nostaa lainaa tarvittaessasi tilillesi. Korkoa ja kuluja maksat vain luoton nostetusta osasta.

Joustoluotto sopii erinomaisesti arjen vararahastoksi. Jos et tiedä kuinka paljon lainaa tarvitset, niin joustoluotto on silloin paras vaihtoehto. Samoin kuin kertalainakin, voit käyttää joustoluoton haluamaasi tarkoitukseen.

Kyseessä on joustava kulutusluotto, jota vapautuu tilillesi pääoman lyhentämisen myötä. Sinun tulee kuitenkin maksaa lainan nostetusta osasta laskettu kuukausierä.

Lainaa ilman vakuuksia - Usein kysytyt kysymykset

Mistä lainaa edullisimmin ilman vakuuksia ja takaajaa?

Vakuudettomat kulutusluotot eivät edellytä vakuuksia tai takaajia. Sinun täytyy täyttää sivuillamme hakemus ja lähettää se.

Kuinka monista paikoista voin saada luottoa ilman vakuuksia?

Kaikki palvelumme yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta myöntävät luottoa ilman vakuuksia.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Jokainen luottotarjous annetaan henkilökohtaisen tilanteesi perusteella. Et siis voi saada realistista käsitystä sinulle tarjolla olevista luotoista ilman vertailua. Luottojen korot ja kulut eroavat suuresti toisissaan.

Kuka voi saada lainaa palvelustanne?

Minimivaatimuksena on 18-vuoden ikä, ei maksuhäiriömerkintöjä, säännölliset tulot ja eikä liikaa ennestään olevaa velkaa.