Laina ilman tuloja – onko se mahdollista?


Voiko lainaa saada ilman tuloja? Monesti tuloja vaaditaan lainan myöntämiseen, mutta ei kuitenkaan aina.

 • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
 • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
 • Nosta rahat tilille jo tänään!

Luotonantajat yleensä vaativat minimissään säännöllisiä tuloja lainanhakijalta. Kuitenkaan läheskään kaikilla suomalaisille ei ole säännöllistä palkanmaksajaa.

Näitä ihmisryhmiä ovat esimerkiksi satunnaisia töitä tekevät opiskelijat, työttömät, ja muut satunnaisilla tuloilla elävät. Nykyään monet rahoituslaitokset katsovat kokonaisuutta. Tärkeintä on hakijan maksukyky.

Lainaa ilman säännöllisiä tuloja on siis mahdollista saada, jos luottotietosi ovat kunnossa ja taloudellinen tilanteesi vakaalla pohjalla. Näissä tilanteissa lainan saaminen perustuu kokonaisharkintaan.

Lainat kannattaa aina kilpailuttaa

Olit sitten työssäkäyvä tai työtön, niin edullinen laina löytyy kilpailuttamalla. Sivuiltamme löytyvän lainojen kilpailutuspalvelun avulla lainatarjousten vertailu on nopeaa ja ilmaista. Yhdellä lainahakemuksella tavoitat yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat usein muutaman minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä ja yleensä kaikki luotonantajat antavat vastauksensa saman päivän aikana. Toki riippuen päivästä ja kellonajasta. Järkevintä on hakea lainaa arkena aamupäivästä.

Edullinen laina reiluilla ehdoilla ilman säännöllisiä tuloja eläville tarjoaa parhaimmallaan suojarahastoin elämän yllättäviä käänteitä varten.

Miksi hakea luottoa työttömänä?

Vaikka Suomi tunnetaan sosiaaliturvan luvattuna maana, ei työtön ole sen suojatumpi yllättäviltä menoilta, kuin työllinenkään.

Juuri ja juuri elämisen välttämättömyydet kattava tuki ei anna paljoa joustoa erilaisiin maksuihin, joita työnhaku, itsestä huolehtiminen ja aiemmin tehdyt hankinnat voivat edellyttää.

Työttömälle lainaa voi olla hankalaa saada, mutta onnistuessaan tämä tarjoaa kattavaa joustoa esimeriksi välttämättömien, mutta yllättävien kulujen kattamiseksi.

Mihin ilman säännöllisiä tuloja elävä voi hakea lainaa?

Vertailupalvelumme kautta haettavia vakuudettomia lainoja myönnetään kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Opiskelijat, työttömät ja ilman säännöllistä työnantajaa elävät freelancerit voivat tarvita pientä lainaa, siinä missä säännöllisiä tuloja nauttivatkin.

Edullinen laina työttömälle esimerkiksi seuraaviin menoihin:

 • Arjen välttämättömät menot

 • Uudet laitehankinnat, kuten puhelimen ja television uusiminen

 • Auton huolto tai käytetyn ostaminen

 • Terveysmenojen, kuten hammaslääkärimaksujen maksaminen

Lainojen kilpailutuspalvelun kautta sinulla on mahdollisuus hakea rahoitusta mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Laina työttömälle tai ilman tuloja elävällä, ei kuitenkaan voi olla kooltaan kovin suuri.

Sinulla voi olla mahdollisuus saada hyvä lainadiili, jos luotonantajan kokonaisarvioinnissa sinut hyväksytään.

Mistä voin saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Lainaa ilman tuloja kannattaa hakea lainojen vertailupalvelumme kautta, koska yhdellä hakemuksella tavoitat kaikki yli 30 yhteistyökumppaniamme.

Perinteiset pankit harvoin myöntävät lainaa ilman palkka- tai eläketuloja. Sen sijaan uudet rahoituslaitokset suhtautuvat liberaalimmin ja edullinen laina työttömälle voi olla mahdollinen!

Miten lainan voi saada ilman säännöllisiä tuloja?

Miten ja missä tilanteissa voidaan myöntää lainaa työttömälle? Laina ilman tuloja tarkoittaa lainaa ilman palkka- tai eläketuloja.

Kuitenkin esimerkiksi ansiosidonnainen päiväraha yksinään tai yhdistettynä osa-aikaiseen työhön voidaan huomioida tuloksi. Perehdytään tarkemmin erilaisiin tilanteisiin, joissa laina työttömälle voi olla mahdollinen.

Jos takaisinmaksukykysi on kunnossa

Lainaa voi saada, jos voit osoittaa, että kykenet maksamaan lainan takaisin. Lainapäätöksen määrittävin tekijä on hakijan takaisinmaksukyky.

Rahoituslaitoksen näkökulmasta ei ole tärkeintä hakijan työsuhteen säännöllisyys, vaan tieto miten kykenet maksamaan lainan takaisin.

Rahoituslaitokselle on tärkeintä varmistaa, että se saa myöntämänsä lainan korkoineen takaisin. Mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja esimerkiksi työttömyyskorvauksesi (liitolta tai valtiolta) on riittävä luotonmaksuun, monet palvelustamme olevat rahoituslaitokset voivat myöntää sinulle lainaa.

Laina työttömälle on kooltaan pienempi

Palvelussamme olevat yhtiöt myöntävät lainaa työttömälle yleensä tietyn enimmäismäärän, joka voi olla esimerkiksi 1000 tai 2000 euroa.

Parin tonnin vakuudeton joustoluotto esimerkiksi voi antaa talouteesi runsaasti liikkumavaraa. Laina-aika näissä lainoissa on yleensä varsin lyhyt 1–2 vuotta, jolloin kulutkaan eivät kasva liian suureksi. Joustoluottoa vapautuu käyttöösi aina sitä lyhentäessäsi.

Lainan suuruus perustuu kuitenkin aina sinusta henkilökohtaisesti tehtävään luottoarvioon. Vain hakemuksen jättämällä voit tietää mahdollisuuksistasi.

Lainaa ilman säännöllisiä tuloja? Harkitse asiaa tarkasti

Lainan hakeminen on aina suuri päätös, hait sitä sitten työttömänä tai työelämässä olevana. Työttömällä taloustilanne on usein tiukempi, eli lainaa ei kannata ottaa missään tapauksessa vain hetken mielijohteesta.

Voit saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja, mutta esimerkiksi työttömänä tai epävarmoja keikkatöitä tekevänä, kannattaa aina varmistaa lainan tarpeellisuus. Jos muita ratkaisuja ei ole, lainaa kannattaa hakea.

Toisaalta edullinen laina työttömälle usein otetaankin harkiten, sillä parhaiten jokainen itse taloudellisen tilanteensa tietää.

Vakuudettomat kulutusluotot kannattaa aina kilpailuttaa

Sinulla on mahdollista hakea luottoa ilman vertailupalvelu, mutta jos et saa säännöllisiä palkka- tai yritystuloja, on lainanhakeminen hakuammuntaa. Suorahaulla saat useimmista paikoista todennäköisesti suoraan kielteisen päätöksen.

Vertailupalvelumme kautta haet yhdellä hakemuksella lainaa kymmeniltä rahoituslaitoksilta, joista jotkut myöntävät lainaa työttömälle.

Näin ollen, vaikka saisitkin useita kielteisiä päätöksiä niin tilanteesi mukaan, voit saada myös monia myönteisiä päätöksiä! Joskus yksikin myönteinen päätös voi pelastaa taloustilanteesi.

Miten lainaa työttömälle haetaan?

 1. Täytä sivuiltamme löytyvä hakemus. Sinulta kysytään tyypillisiä lainanhakukysymyksiä, joiden tarkoituksena on arvioida maksukykysi.
 2. Jos mahdollista, hae lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Yhteishakija parantaa lähes varmasti lainansaantimahdollisuuksiasi.
 3. Täytettyäsi hakemuksen voit lähettää sen heti. Saat tietoja lainatarjouksista sähköpostilla tai tekstiviestillä. Lisäksi palveluumme listataan saamasi lainatarjoukset.
 4. Valitse sinulle sopivin lainatarjous ja allekirjoita sopimus. Saat lainan tilillesi usein jo saman päivän aikana.

Mitä liitteitä lainahakemukseen tarvitaan?

Hakemuksen jättämisvaiheessa et tarvitse mitään liitteitä. Saat alustavat lainapäätöksen hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Lisäksi luotonantaja tarkastaa, että sinulla on puhtaat luottotiedot.

Lainaa työttömälle ilman säännöllisiä tuloja voidaan toisinaan myöntää, mutta varaudu todistamaan tulosi. Näin varmistetaan, että taloustilanteesi on sellainen kuin tiedoissa olet antanut ymmärtää

Lainaa ilman tuloselvitystä on myös mahdollisuus saada, sillä aina pienten lainojen kohdalla (esimerkiksi 2000 euron) liitteitä ei pyydetä.

Usein vaaditut liitteet:

 • Palkkakuitteja

 • Verotustodistus

 • Tilinpäätös (yrittäjältä)

 • Todistus etuudesta, kuten eläkkeestä, opintotuesta tai ansiosidonnaisesta päivärahasta.

 • Verkkopankkitunnukset luottosopimuksen hyväksymistä varten

 • Lainaa voi saada ilman tuloselvitystä, mutta varaudu esittämään pyydetyt dokumentit.

Lainojen koroissa ja kuluissa on suuria eroja

Saamassasi lainatarjouksessa olevaan korkoon vaikuttavat monet asiat. Lainsäädännössä lainan vuosikorolle on asetettu 20 % korkokatto. Lisäksi lainan kulut saavat olla vain 0,01 prosenttia päivässä ja enintään 150 euroa vuodessa.

Korkokaton sisälläkin lainat erovavat suuresti toisistaan. Kilpailuttamalla lainat voit säästää suuresti kuluissa, sillä onhan esimerkiksi 5 % vuosikorossa suuri ero 20 % vuosikorkoon.

Myös pienissä lainoissa voi olla suuria eroja kustannuksien suhteen. Lainaa työttömälle voidaan myöntää hyvin erilaisilla koroilla ja kuluilla.

Voinko saada lainaa ilman luottotietoja?

Lainaa voidaan myöntää työttömälle, mutta maksuhäiriömerkintä estää lähes aina vakuudettoman lainan saamisen. Puhtaat luottotiedot ovat käytännössä välttämättömyys lainan saantiin.

Vuonna 2022 joulukuussa voimaan astunut laki tuo kuitenkin helpotusta maksuhäiriömerkintöjen kanssa painiville.

Uuden lain myötä maksuhäiriömerkintä täytyy poistaa luottotietorekistereistä 30 vuorokauden kuluttua siitä, kun lainan aiheuttanut velka on maksettu.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään nimelliskoron ja muut lainaan liittyvät kulut, joita ovat yleensä avausmaksu, tilinhoitomaksut ja joustoluotossa nostopalkkiot.

Lainatarjouksissa tulee lain mukaan aina mainita lainan todellinen vuosikorko. Vertaillessa saamiesi lainatarjouksien todellista vuosikorkoa, saat nopeasti selville mitkä saamistasi lainatarjouksista ovat kaikista edullisimpia.

Lainaa työttömälle ilman säännöllisiä tuloja myönnetään tilannekohtaisesti

Jokaisella rahoituslaitoksella on omat ehtonsa sille, millaisilla kriteereillä lainoja voidaan hakijalle myöntää. Yksi vaihteleva kriteeri on ikä. Jollekin rahoituslaitokselle voi minimi-ikä olla 18 vuotta ja toisille esimerkiksi 24 vuotta.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 18-vuotiaan on vaikeampi saada lainaa kuin 25-vuotiaan. Toisaalta hyvin raha-asiansa hoitanut 20-vuotias voi olla paremmassa asemassa kuin ylivelkaantunut 30-vuotias.

Lainaa työttömälle myönnetään kokonaisarvioinnin perusteella. Esimerkiksi jos olet ollut pitkään työelämässä ja jäänyt vasta työttömäksi, eikä sinulla ole aikaisempia velkoja, niin lainansaantimahdollisuutesi voivat olla varsin hyvät.

Lainavertailupalvelumme maksimoit mahdollisuutesi saada lainaa

Lainojen vertailu kannattaa jokaisen lainan kohdalla, sillä näin maksimoit mahdollisuutesi lainan saantiin. Kilpailuttamalla lainat mahdollisimman moni potentiaalinen rahoituslaitos saa hakemuksia, joka parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia voidaan myöntää niin kalliilla maksuehdoilla kuin edullisillakin. Kannattaa aina varmistaa ennen tarjouksen hyväksymistä, että todella selviät takaisinmaksusta.

Lainaa työttömälle yhdistelylainaan

Lainojen yhdistäminen on ehkä järkevin syy hakea luottoa. Yhdistelylaina haetaan siksi, että sillä maksetaan pois vanhat lainat, jonka jälkeen yhdistät vain yhtä lainaa.

Yhdistelylaina haetaan usein sellaisessa tilanteessa, jossa sinulle on kertynyt useita pieniä lainoja, jotka aiheuttavat sinulle maksuvaikeuksia.

Yhdistelylainat ovat tulleet suosituksi tänä päivänä ihmisten helposti tapahtuvan velkaantumisen myötä. Netistä saa nopeasti lainaa, jonka seurauksena ihminen voi tottua ottamaan lainaa kerta toisensa jälkeen erilaisiin tarkoituksiin.

Yhdistelylaina selkeyttää talouttasi

Pienistä puroista kasvaa suuri joki ja yllättäen voit havahtuakin siihen, ettet enää selviä veloistasi. Jotkut rahoituslaitokset myöntävät lainaa työttömälle lainojen yhdistelyä varten.

Tämä selkeyttää velkojesi hoitoa, sillä parhaimmillaan saat radikaalisti pienennyttä kuukausittaisia lainakulujasi.

Mistä voin hakea yhdistelylainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Työttömälle pankkilainaa myönnetään hyvin harvoin. Sen sijaan monet rahoituslaitokset hyväksyvät myös työttömiltä lainahakemuksia. Vertailupalvelumme kautta yhdistelylainaa työttömälle on mahdollista saada.

Lainahakemuksesi lähetetään kaikille palvelussamme oleville rahoituslaitoksilla. Parhaassa tapauksessa saat useita lainatarjouksia. Näistä kannattaa valita se, joka myöntää lainaa työttömälle edullisimpaan hintaan.

Miten yhdistelylaina käytännössä toimii?

Hakiessasi yhdistelylainaa, sinun tulee ruksata vanhojen lainojen kohdalla, liitätkö kyseisen lainan yhdistelyyn. Yleensä yhdistelylainalla pyritään maksamaan kaikki vanhat lainat pois. Toisinaan se on myös rahoituslaitoksen edellytys lainan myöntämiselle.

Rahoituslaitoksen käytännöistä riippuen, joko rahoituslaitos tai sinä itse maksat vanhat avoinna olevat luottosaldosi pois. Toisinaan yhdistelylainan ehtona voi olla myös omaehtoisen luottokiellon asettaminen, sillä rahoituslaitos ei halua sinun velkaantuvan lisää.

Yhdistelylainan hyödyt listattuna

Yhdistelylaina:

 • Selkeyttää velkatilannettasi, sillä nyt sinulla on vain yksi laina, josta maksat vuosikorkoa (ja enintään 150 euroa vuodessa kuluja).

 • Vältyt mahdollisilta viivästysmaksuilta, koska yhden kuukausierän maksamiseen on helpompi varautua.

 • Olet ehkä ottanut joskus kalliin luoton, jota on vaikea maksaa pois. Voit hakea samalle summalle toista lainaa ja katsoa saatko sen edullisemmin.

 • Yhdistelylainan avulla saat kuukausierää pienemmäksi, jolloin kuukausittain sinille vapautuu enemmän rahaa käyttöösi.

Mihin tekijöihin luottopäätös perustuu?

Luottopäätös perustuu hakijasta tehtävään riskiarvioon. Riskiarviossa on kysymys taloudellisen tilanteen arvioista, jossa rahoituslaitos yrittää katsoa myös tulevaisuuteen.

Riskiarvio perustuu lainahakemuksessa antamiisi tietoihin, luottotietorekisteriin ja pankkien ja rahoituslaitoksien yhteisiin rekistereihin.

Vastaa kaikkiin kysymyksiin huolellisesti

Toisinaan jotkut lainahakemuksen tiedot voivat vaikuttaa turhanpäiväsiltä, mutta ne kannattaa täyttää huolella.

Lainahakemuksessa ei kysytä sellaista, jolla ei olisi merkitystä. Turhia kysymyksiä ei ole, sillä luotonanto on liiketoimintaa pankeille ja rahoituslaitoksille. Liiketoiminnassa ei tehdä turhia analyysejä.

Kannattaako lainaa hakea pankista vai netistä?

Laina ilman palkka- tai eläketuloja on hyvin hankala saada perinteisistä pankeista. Netissä toimivat rahoituslaitokset ovat yhtä luotettavia kuin perinteiset pankit. Ne ovat kuitenkin joustavampia myöntämään lainaa työttömälle.

Lainan netistä hakemisen edut:

 • Voit hakea vakuudetonta lainaa valitsemalla yksinkertaisesti haluamasi summa ja laina-aika. Lainaa sinulla on mahdollista saada omien tarpeittesi ja maksukykysi mukaan.

 • Saat palvelumme kautta parhaimmillaan yli 30 lainatarjousta muutaman tunnin sisällä. Pankissa saat vain yhden, jos hakemuksesi hyväksytään.

 • Pankista lainaa hakiessasi et tiedä onko laina kannaltasi paras vai, koska sitä ei ole vertailtu suhteessa muihin mahdollisiin lainatarjouksiin.

 • Koko prosessi hoituu netissä ilman lainaneuvotteluja. Voit hakea luottoa silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

 • Voit saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja. Netin rahoituslaitoksien lainatarjoukset perustuvat kokonaisarvioon, eivät vain palkkatuloihin.

Millä korolla laina ilman tuloja on mahdollista saada?

Korko lainalle määritellään samojen ehtojen mukaan kaikille hakijoille. Vakuudettomien lainojen korko perustuu rahoituslaitoksen korkohaarukkaan ja hakijan maksukyvystä tehtävään luottoarvioon.

Lainaa ilman säännöllisiä tuloja voivat hakea monet muutkin kuin pelkästään työttömät. Työttömyys on vain yksi syy tulojen vaihteluille.

Jossain tapauksissa myös yrittäjyys tai opiskelu voidaan nähdä syynä tulojen vaihteluille. Eläke sen sijaan usein huomioidaan palkkatulojen kaltaisena tulomuotona.

Hyvin raha-asiansa hoitaneet saavat edullisinta lainaa

Mitä paremmaksi lainanottajan takaisinmaksukyky arvioidaan, sitä pienemmällä korolla lainaa saa. Jos sinulle on myönnetty laina työttömänä ollessasi, kannattaa kilpailuttaa laina heti uudelleen, kun työllisty.

Huomaathan, että myös lainasumma- ja aika vaikuttavat lainan kuluihin. Mitä pidempi lainan maksuaika, sitä useammalta kuukaudelta korkoa ja erilaisia sivukuluja ehtii kertyä.

Suurempi lainasumma voi koitua halvemmaksi, sillä isoja lainoja myöntävät toimijat tekevät näin yleensä edullisemmin.

Lainaa ilman säännöllisiä tuloja saa helpoiten yhteishakijan kanssa

Jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja, niin lainansaannin mahdollisuuksiasi lisää oleellisesti hakemus yhteishakijan kanssa. Varsinkin silloin, kun yhteishakija nauttii säännöllisiä tuloja.

Lainahakemuksessa yhteishakija huomioidaan tasavertaiseksi hakijaksi sinun kanssasi. Suosittelemme ehdottomasti yhteishakijan käyttämistä, jos et saa tällä hetkellä säännöllisiä tuloja.

Yhteishakijana voi toimia kuka tahansa ihminen, mutta useimmiten kyseessä on puoliso, kumppani, perheenjäsen tai ystävä.

Laina ilman tuloja: Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa ilman tuloja?

Perinteiset pankit harvoin myöntävät luottoa ilman säännöllisiä tuloja. Sen sijaan monet rahoituslaitokset myöntävät sinulla lainaa, jos taloudellinen tilanteesi on muuten kunnossa.

Jättämällä hakemuksen lainojen vertailupalveluumme, saat nopeasti selville lainansaantimahdollisuutesi.

Voinko hakea lainaa ilman tuloselvitystä?

Lainan hakemisvaiheessa dokumentteja tuloista ei tarvita. Usein kuitenkin lainan myöntäminen edellyttää tositteita tuloista. Pienempien lainojen kohdalla liitteitä ei aina kuitenkaan vaadita.

Miksi lainavertailu kannattaa?

Luottoratkaisu perustuu aina henkilökohtaiseen tilanteeseesi. Esimerkiksi luoton korko ja kulut eroavat suuresti usein toisistaan. Palvelumme kautta tavoitat yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Millainen laina-aika vakuudettomissa luotoissa on?

Palvelumme kautta haettavissa lainoissa on 1–15 vuoden laina-aika.