Kulutusluotto netistä heti tilille


Vertaile ja hae kulutusluottoa netistä muutamassa minuutissa – ilman vakuuksia ja takaajia.

 • Täytä lainahakemus 1 minuutissa
 • Valitse tarpeisiisi sopivin laina
 • Nosta rahat tilille jo tänään!

Halvin kulutusluotto nopeasti netistä

Kulutusluottojen määrä on kasvanut lainamarkkinoilla merkittävään tahtiin, sillä kysynnän noustessa myös perinteiset pankit ovat kasvattaneet lainatuotteidensa tarjontaa lisäämällä palveluidensa joukkoon vakuudettomia kulutusluottoja.

Kulutusluotto on monipuolinen lainatuote, sillä se pystyy vastaamaan nopeasti moneen eri tarpeeseen, aina rikkoutuneen kodinkoneen korvaamisesta itsesi, perheesi ja ystäviesi hemmotteluun.

Kulutusluoton avulla saat mahdollisuuden täyttää elämän pienempiä ja suurempia haaveita tai vastaavasti voit hoitaa lainalla kiireisempiä menoja esimerkiksi silloin, kun rahaa näiden kulujen kattamiseen ei juuri sinä hetkenä löydy mistään muualta.

Eri kulutusluottojen välillä on kuitenkin suuria hintaeroja. Halvin kulutusluotto saattaa olla jopa satoja euroja halvempi kuin markkinoiden kallein.

Sen lisäksi, että luoton hakemista tulisi harkita huolellisesti, kulutusluotot ilman vakuuksia kannattaa aina kilpailuttaa, sillä kilpailuttamisen avulla edullisin kulutusluotto saattaa löytyä helposti jo muutamassa minuutissa.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on nimensä mukaisesti kulutukseen suunnattu lainatuote. Kulutusluotto voi olla sekä vakuudellinen että vakuudeton luotto. Vakuudellisen kulutusluoton hakemiseksi sinun tulee valmistautua esittämään pankille vakuudet tai lainantakaaja, sillä vakuuksien avulla osoitat, että voit maksaa kulutusluoton takaisin myös silloin, jos lainanlyhennykset syystä tai toisesta vaikeutuvat esimerkiksi oma taloudellisen tilanteen muuttumisen, kuten työttömyyden vuoksi.

Kulutusluoton edut

Juuri vakuuksien ansiosta kulutusluotolle on mahdollista neuvotella entistä kilpailukykyisempi korko ja joustavammat lainaehdot. Jos vakuuksia tai lainantakaajaa ei ole tai lainantarve on hyvin kiireellinen, tällöin kulutusluottoa on mahdollista hakea myös ilman vakuuksia tai takaajia.

Milloin kulutusluotto on hyvä vaihtoehto?

Kulutusluotto ilman vakuuksia voi olla parempi vaihtoehto nimenomaan silloin, kun rahat tulisi saada heti tilille. Kun haet vakuudellista kulutusluottoa, lainaprosessi on usein hieman hitaampi, sillä vakuuksien läpi käyminen ja niiden hyväksyminen pankin toimesta ottavat oman aikansa. Kaikki eivät lisäksi omista omaa asuntoa, arvopapereita, sijoituksia tai vaikkapa kesämökkiä, jonka arvo olisi riittävän suuri takaamaan lainan.

Mihin tarkoitukseen kulutusluottoa voidaan myöntää?

Vakuudeton kulutusluotto on vapaaseen käyttöön suunnattu laina, jota varten sinun ei tarvitse esittää luotonmyöntäjälle erillisiä vakuuksia tai lainantakaajaa. Voit halutessasi käyttää kulutusluoton esimerkiksi seuraavalla tavalla:

 • Lomamatkaan

 • Auton, veneen, skootterin tai moottoripyörän ostoon

 • Kodin remonttiin

 • Kesämökin ostoon

 • Uuden kodinkoneen, puhelimen tai tietokoneen ostoon

 • Lainojen yhdistämiseen

 • Kiireellisten laskujen maksamiseen

 • Muiden tärkeiden kulujen kattamiseen

Kulutusluotto on hyvin monipuolinen lainatuote, sillä eri pankkien ja rahoituslaitosten sivuilla kulutusluottoja voidaan mainostaa useilla eri nimillä.

Olet saattanut törmätä autolainaan, lomalainaan, venerahoitukseen, remonttilainaan, pikalainaan, joustoluottoon tai vaikkapa yhdistelylainaan, mutta yleisesti ottaen kaikki nämä lainat voidaan luokitella kulutusluotoiksi, sillä hakijana sinun ei tarvitse antaa luotonmyöntäjälle erillistä selvitystä siitä, mihin tarkoitukseen aiot lainan käyttää.

Voit valita kulutusluoton omien tarpeiden mukaan

Kulutusluotot eroavat toisistaan pääasiassa siinä, millaiseen tarkoitukseen luottoa yleisimmin käytetään, kuinka suuri lainasumma on kyseessä ja miten pitkä laina-aika luotolla on. Jotkut pankit ja rahoituslaitokset voivat myöntää kulutusluottoa jopa 70 000 euroon saakka.

Lainasumma riippuukin täysin siitä, mihin tarkoitukseen haluat kulutusluoton itse käyttää. 10 000 euron kulutusluotto voisi olla vaikkapa remonttilaina tai autolaina, kun taas 500 euroa riittänee kiireisten, arjen tärkeiden kulujen kattamiseen.

10 000 euroa edellyttää luonnollisesti pidempää laina-aikaa kuin esimerkiksi 500 euroa, jonka voit halutessasi maksaa vaikka kerralla pois. Suuremmissa lainasummissa laina-aika voi olla jopa 20 vuotta, kun taas pienemmässä kulutusluotossa voit valita lainallesi huomattavasti lyhyemmän takaisinmaksuajan, joka vaihtelee muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen.

Pienempiä kulutusluottoja, joilla on lyhyt maksuaika, kutsutaan usein pikalainoiksi tai pikavipeiksi. Lainasumma vaihtelee muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon, ja saat kulutusluoton nopeasti ja helposti tilille jopa täysin ilman liitteitä.

Kuka voi hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia?

Vakuudeton kulutusluotto on parhaimmillaan hyvin joustava ja monipuolinen lainatuote, joka soveltuu kaikille niille lainanhakijoille, joilla ei ole mahdollisuutta hakea vakuudellista kulutusluottoa. Vakuudettoman kulutusluoton mahdollisuutta kannattaa harkita myös silloin, kun lainantarve on äkillinen, sillä vakuudellisen lainan hakemisessa voi kulua useita päiviä.

Vaikka lähes kaikki pankit ja rahoituslaitokset myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia tai lainantakaajaa, lainanhakijan tulee täyttää muutamia tärkeitä ehtoja. Näitä ovat yleisesti ottaen:

 • Vähintään 18 vuoden ikä – monilla luotonmyöntäjillä luoton ikäraja voi olla tätäkin korkeampi, yleensä 20–25 vuotta

 • Puhtaat luottotiedot

 • Vakituinen kotiosoite Suomessa vähintään 3 vuoden ajan

 • Säännölliset kuukausitulot, kuten palkkatulot, yritystulot, eläketulot tai opintotuki

 • Suomalaiset pankkitunnukset ja puhelinnumero

Ehdot luoton saamiselle vaihtelevat jonkin verran eri luotonmyöntäjien välillä – tarkista aina ennen hakemuksen jättämistä, että täytät kaikki ehdot!

Yleisimmät syyt luottohakemuksen hylkäämiselle ovat useimmiten merkintä luottotiedoissa tai liian suuri lainasumma omiin tuloihin nähden.

Koska luotonmyöntäjä ei saa vakuuksia lainan takaamiseksi, kaikki pankit ja rahoituslaitokset pyrkivät arvioimaan hakijan maksukykyä muun muassa iän, luottotietojen ja tulotason perusteella.

Mitä paremman maksukyvyn saat esitettyä lainallesi, sitä paremmilla ehdoilla voit saada vakuudetonta lainaa. Siksi onkin tärkeää, että täytät hakemuksen huolellisesti ja pyrit hakemaan sellaista lainasummaa, joka vastaisi mahdollisimman realistisesti omaa tulotasoa. Näin sinulla on suuremmat todennäköisyydet löytää edullista lainaa ilman vakuuksia.

Hae lainaa yhdessä puolison kanssa

Voit hakea kulutusluottoa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Toisen hakijan tarvetta kannattaa pohtia esimerkiksi silloin, kun lainasumma on suuri ja laina-aika pitkä. Kun lainalla on kaksi hakijaa, luotonmyöntäjä ottaa huomioon molempien hakijoiden maksukyvyn, mikä puolestaan voi mahdollistaa normaalia suuremman lainasumman.

Jos suunnitelmissasi on hakea esimerkiksi 50 000 euron kulutusluottoa, rinnakkaishakijan avulla pystyt vakuuttamaan luotonmyöntäjät paremmin siitä, että lainan takaisinmaksu onnistuu sovitussa aikataulussa.

Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi oma avo- tai aviopuoliso. Pidä mielessä, että myös rinnakkaishakijan tulee täyttää kaikki ehdot lainan saamiseksi.

Kulutusluottojen korko

Lainaa haettaessa kiistattomasti tärkein ominaisuus, mihin kuluttajat kiinnittävät huomiota on luonnollisesti luoton korko. Jokainen haluaa varmasti löytää lainalleen niin alhaisen koron kuin mahdollista. Lainavertailussa huomiota kannattaa kuitenkin kiinnittää nimenomaan lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä nimelliskoron, eli lainan pääasiallisen koron lisäksi vakuudettomat kulutusluotot pitävät sisällään monia muitakin kustannuksia.

Kulutusluottojen todellinen vuosikorko

Kulutusluoton todellinen vuosikorko muodostuu luoton nimelliskorosta ja muista lainakustannuksista. Lainan nimelliskorko perustuu aina moniin eri tekijöihin, kuten lainamarkkinoihin, hakijan osoittamaan maksukykyyn sekä luotonmyöntäjän kuluihin ja voittomarginaaliin.

Eri lainatuotteita on mahdollista vertailla nimelliskoron perusteella, mutta tämä ei ole kannattavaa, sillä vakuudettomiin lainoihin liittyy lisäksi muita lainakustannuksia, joita nimelliskorko ei ota huomioon. Edullinen kulutusluotto löytyykin yleensä helpoiten niin, että lainojen todellisia vuosikustannuksia verrataan toisiinsa.

Todellinen vuosikorko on erinomainen tapa selvittää, kuinka paljon tulet kulutusluotostasi todellisuudessa maksamaan. Todellinen vuosikorko pitää sisällään sekä nimelliskoron että muut lainakulut. Kulutusluoton muut kustannukset saattavat nostaa nopeallakin aikataululla lopullista lainasummaa. Yleisiä lainakuluja ovat muun muassa:

 • Luoton avausmaksu

 • Laskutuslisät

 • Tilinhoitokulut

 • Muut palvelumaksut

Lainojen muut kustannukset saattavat nousta vuositasolla jopa satoihin euroihin, joten todellista vuosikorkoa vertaamalla saat huomattavasti paremman kuvan eri lainatuotteiden todellisista kustannuksista vuositasolla.

Kulutusluottojen vertailu auttaa usein löytämään huomattavasti edullisemmalla korolla ja joustavammilla lainaehdoilla varustettua lainaa. Voit myös nähdä lainavertailun avulla jo ennakkoon, millaisia lainatuotteita markkinoilta juuri sinä hetkenä löytyy. Jos sopivaa lainatarjousta ei tule vastaan, voit jättää hakemuksen sikseen.

Kilpailutuksella luoton todellinen vuosikorko esiin

Voit hakea lainaa kilpailukykyisellä korolla pyytämällä useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainatarjouksesta voit nopeasti nähdä tulevan lainasi todelliset vuosikustannukset.

Voit myös tutustua erilaisiin lainatuotteisiin suoraan eri luotonmyöntäjien omilla sivuilla. Lainojen todellista vuosikorkoa on kuitenkin vaikeaa löytää, sillä lainojen korkokustannukset on yleensä laskettu esimerkkikoron avulla, joka ei välttämättä vastaa omaa henkilökohtaista korkotasoasi, joka selviää vain lainatarjousta pyytämällä.

Lainatarjouksen pyytäminen voi viedä paljon aikaa ja vaivaa, jos lainahakemus lähetään jokaiselle luotonmyöntäjälle erikseen. Juuri tästä syystä lainavertailupalvelun tarjoamaa etua kannattaa hyödyntää aina, sillä lainavertailupalvelu vertailee kulutusluotot jopa 70 000 euroon asti yhdellä lainahakemuksella.

Koska lainavertailu pohjaa kilpailutuksen lainan todellisiin kustannuksiin vuositasolla, saat nopeasti yleiskuvan eri luottojen kokonaiskustannuksista, jolloin erityyppisiä kulutusluottoja on mahdollista verrata riippumattomasti toisiinsa.

Lainavertailu vertailee puolestasi eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset jopa muutamissa minuuteissa. Täytä lainahakemus netissä ja saat kulutusluoton lähes heti tilille!

Kulutusluottojen laina-aika ja takaisinmaksu

Jos olet tehnyt päätöksen kulutusluoton hakemisesta, olet varmasti miettinyt, kuinka paljon lainaa tarvitset. Tämän lisäksi sinun tulee myös päättää, kuinka pitkää laina-aikaa aiot luotollesi hakea.

Laina-aika on tärkeä tekijä, sillä laina-ajan pituus vaikuttaa pitkälti myös siihen, kuinka paljon tulet maksamaan lainastasi erilaisia korkokuluja. Mitä pidempää maksuaikaa haet lainallesi, sitä enemmän lainalle kertyy myös korkoa ja muita lainakuluja.

Kulutusluoton hakeminen tulisi suunnitella huolellisesti niin, että lainan takaisinmaksu onnistuu mahdollisimman mutkattomasti ja sovitun aikataulun mukaisesti. Vaikka maksuaikatauluun voi hakea muutoksia myös jälkikäteen, lainanlyhennyksiin on aina hyvä varautua etukäteen varmistamalla, että omat tulot ja menot mukautuvat realistisesti tuleviin lainanlyhennyksiin.

Suurempi lainasumma edellyttää luonnollisesti pitempää laina-aikaa, mutta pienemmälle lainasummalle on yhtä hyvin mahdollista hakea pitkää laina-aikaa, jolloin kuukausittaiset lainaerät pysyvät pieninä.

Oli lainasumma ja laina-aika mikä tahansa, lainanlyhennysten jälkeen rahaa tulee jäädä riittävästi vähintään muiden olennaisten kulujen kattamiseen!

Muokkaa lainalaskurin avulla luoton kuukausierää

Ennen lainahakemuksen täyttämistä on hyvä kokeilla, millaisia kuukausieriä eri lainasummat ja laina-ajat kerryttävät. Lainalaskurin avulla suuntaa antava kulutusluoton hinta on helppo saada selville muutamalla hiiren klikkauksella ja tämä yleensä auttaa rakentamaan paremman yleiskuvan siitä, millainen kuukausierä luotolle voidaan saada erilaisilla lainasummilla ja laina-ajalla.

Pidä kuitenkin mielessä, että henkilökohtaisen korkotason saat selville vain lähettämällä lainahakemuksen. Lainavertailu auttaa kokoamaan erityyppiset kulutusluottotarjoukset yhteen ja samaan paikkaan maksutta.

Mistä halvin kulutusluotto ilman vakuuksia?

Mahdollisuuksia halvimman kulutusluoton löytämiselle on monia, sillä tänä päivänä lainamarkkinoilta löytyy kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kulutusluottoja kilpailukykyisin lainaehdoin.

Vaikka vakuudettomien kulutusluottojen korko on usein vakuudellisia kulutusluottoja hieman korkeampi, huolellisen kilpailutuksen ansiosta voit saada edullista kulutusluottoa kilpailukykyisellä korolla alkaen vain 4%.

Vuonna 2019 voimaan astuneen korkokattolain ansiosta kulutusluottojen korkokustannukset on saatu kuriin ja vakuudettomien luottojen lainaehdot ovat kuluttajan näkökulmasta paremmat kuin koskaan aikaisemmin.

Korkokattouudistuksesta huolimatta kulutusluoton tarvetta tulee kuitenkin pohtia aina tarkkaan. Liian kiireellistä päätöstä lainan ottamisesta ei kannata tehdä, sillä hätiköity päätös johtaa vain mitä todennäköisimmin liian kalliin lainan ottamiseen.

Vaikka lainantarve olisi hyvin äkillinen, kulutusluottoja kannattaa aina verrata keskenään ja lainan takaisinmaksu on hyvä suunnitella jo etukäteen. Lainaa ei tulisi koskaan hakea yhtään sen enempää kuin on valmis maksamaan takaisin!

Halvin kulutusluotto heti tilille

Vakuudettomat kulutusluotot ovat suosittuja lainatuotteita sen vuoksi, että lainaa on helppo hakea sähköisesti ja nopeimmillaan kulutusluotto voidaan maksaa heti tilillesi. Voit hakea kulutusluottoa kätevästi vaikkapa omalla älypuhelimella juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Sähköinen lainahakemus on saatavilla vuorokauden ympäri ja monet luotonmyöntäjät ovat laajentaneet aukioloaikojaan niin, että voit saada myönteisen luottopäätöksen helposti myös perinteisten pankkien aukioloaikojen ulkopuolella.

Kun haet kulutusluottoa sähköisesti, voit nostaa lainan tilillesi usein jo samana päivänä. Sinun ei tarvitse varata luotonmyöntäjälle erillistä tapaamisaikaa ja tarvittavat liitteet voidaan lähettää sähköisenä. Hakiessasi pientä vakuudetonta lainasummaa, luotonmyöntäjä ei välttämättä edellytä sinulta ollenkaan liitteitä, jolloin saat kulutusluoton tilillesi jopa heti.

Hae kulutusluottoa helposti verkossa

Helpoiten edullinen kulutusluotto löytyy yleensä verkosta. Vaikka monet perinteiset pankit myöntävät kulutusluottoa, vakuudettomien kulutusluottojen hintaerot ovat suuria, minkä vuoksi edullisin kulutusluotto ei välttämättä löydy omasta pankista.

Kulutusluoton hakeminen kannattaa toki aloittaa omasta pankista, mutta lainatarjouksia on syytä pyytää rohkeasti myös muilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Parhaiten hintaerot tulevat esiin eri luotonmyöntäjien välillä vertailemalla lainatarjouksia. Lainatarjousten vertailu voidaan suorittaa tänä päivänä ilmaiseksi verkossa.

Täytä hakemus ilman sitoumuksia

Hakemus kulutusluottoa varten kannattaa täyttää suoraan verkossa. Kun lähetät hakemuksen lainavertailupalvelun kautta, vertailupalvelu välittää tietosi kymmenille eri pankeille ja rahoituslaitoksille samanaikaisesti. Näin kulutusluotot voidaan kilpailuttaa vain yhdellä lainahakemuksella.

Kulutusluottojen vertailu on nopea ja helppo tapa selvittää, miltä luotonmyöntäjältä saat kaikkein edullisinta kulutusluottoa. Voit hakea lainaa helposti kotoa käsin ja jäädä odottamaan parhaita lainatarjouksia. Lainanvertailu kilpailuttaa luotonmyöntäjät valmiiksi, joten sinun tehtäväksesi jää valita lainatarjousten joukosta edullisin kulutusluotto.

Hakemuksen täyttäminen on ilmaista, eikä sido ottamaan lainaa, jos sopivaa kulutusluottoa ei löydy. Kulutusluottojen vertailu kannattaa siis aina, kun lainalle on tarve. Parhaimmillaan lainojen vertailu voi auttaa säästämään korkokustannuksissa jopa satoja euroja.

Kulutusluotto: Usein kysytyt kysymykset

Mikä kulutusluoton korko on?

Kulutusluoton korko riippuu monista eri tekijöistä. Kulutusluoton korko muodostuu muun muassa luotonmyöntäjän käyttämästä viitekorosta, hakijan osoittamasta maksukyvystä ja lainan muista kustannuksista.

Kuka voi saada vakuudetonta kulutusluottoa?

Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa, jos olet vähintään täysi-ikäinen, asut Suomessa vakituisesti ja sinulla on puhtaat luottotiedot, suomalaiset verkkopankkitunnukset ja säännölliset kuukausitulot.

Voiko opiskelija tai eläkeläinen saada kulutusluottoa?

Kyllä, myös opiskelijat ja eläkeläiset voivat saada kulutusluottoa.

Tulojen tulee kuitenkin olla riittävän suuret haettavaan lainasummaan ja laina-aikaan suhteutettuna. Jos tulosi ovat pienet, kulutusluottoa voi tällöin hakea pienemmällä lainasummalla.

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Kulutusluottoa lyhennetään lainasopimuksessa sovitun aikataulun mukaisesti, yleensä tasaerissä kuukausittain. Lainasumman lisäksi maksat lainastasi kuukausittain myös korkoa ja muita kustannuksia.

Kuinka suuren kulutusluoton voin saada?

Saat parhaiten kulutusluottoa hakemalla taloudelliseen tilanteeseesi sopivaa lainasummaa. Jos tulosi ovat hyvät, voit hakea vaikkapa 10 000 euron lainaa ilman vakuuksia, mutta mikäli tulosi ovat niukat, esimerkiksi 1 000 euroa voi olla sopiva summa.

Hae kuitenkin lainaa aina vain sen verran, kun tarvitset ja pystyt maksamaan takaisin.

Mistä kulutusluotto heti tilille?

Kun jätät hakemuksen mahdollisimman ajoissa, voit saada kulutusluoton välittömästi tilillesi. Täytä hakemus jo tänään ja saat kulutusluoton nopeasti käyttöösi!

Maksaako hakemuksen täyttäminen?

Hakemuksen täyttäminen on sinulle täysin maksutonta. Sopivan kulutusluoton löydät helpoiten täyttämällä hakemuksen lainavertailupalvelun kautta, jonka jälkeen saat luoton tilillesi lähes heti ja voit käyttää lainasumman vapaasti omaan käyttötarkoitukseen.

Milloin kulutusluotto maksetaan tilille?

Kulutusluotto voidaan maksaa tilillesi jo saman päivän aikana. Kulutusluottoa voidaan hakea nopeasti ja helposti verkossa, ja rahat voidaan siirtää tilillesi milloin tahansa 7–23 välisenä aikana.

Saat myönteisen lainapäätöksen jopa heti, jolloin voit valita lainatarjousten joukosta parhaalta vaikuttavan kulutusluoton muutamalla hiiren painalluksella.